Van kiút? Megoldás? A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes, de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne
A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes,de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne,csak most maradt ki neki,és szóval most derült ki. Nem tarthatja meg a babát,mert nehéz anyagi körülmények között vagyunk(az apa nem tudja terhes,és nem is ismerné el-ez kizárva),ő nem dolgozik,és egyedül neveli a másik 2 éves gyereket.)külön apától vannak,a 2 éves gyerekkel foglalkozik az apa,de ezzel az uj babával az apja nem törödne.) Én meg anyu tartjuk el őket. Napról napra élünk,soxor kajára alig van pénz. Hétfőn kell aláírni a lemondó nyilatkozatot tesómnak h szülés után nem is látja a gyereket elveszik tőle,lemond róla! Nem tudom mit lehetne csinálni. Őrülten sajnálom azt a pici gyereket,de nem tudjuk bevállalni h még az uj picit is mi tartsuk el anyuval. Így is nagyon nehéz. Sajnálom tesómat is,mert most könnyen tesz ilyen kijelentéseket h hát lemond róla,de ebbe bele fog bolondulni ahogy közeleg a szülés időpontja.
Tesóm még nagyon ygerek,felelőtlen,nem tud egyedül gondoskodni magáról h háztartást vezet,gyereket nevel,és dolgozik... És párt se nagyon tud találni olyat akinek van türelme hozzá. nem olyan rossz,vannak hibái,de nem érdemli ezt h le keljen monmdani a gyerekről
Mi semmi képp nem tudjuk bevállani h abba a laksába ahol lakunk jöjjön egy baba,és eltartsuk. Ha legalább tesómnak lenne melóhelye,de sajna az sincs,pedig ezerrel próbálkozik. MIt éehetne csinálni. Szegény baba,szegény tesóm,szegény mi
Senki nem hárítja el a felelősséget a kérdező testvéréről, viszont a környezet felelőssége is ott van. Én úgy gondolom, hogy felelős vagyok azokért akik a környezetemben élnek és azért is, ha hagyom magam nekik kihasználni. A kérdésben meg benne van, hogy ki mit akar.
"Mi semmi képp nem tudjuk bevállani h abba a laksába ahol lakunk jöjjön egy baba,és eltartsuk"
Ezért akar a tesó lemondani a babáról. Ha haza nem viheti, mit tegyen.
A kérdezőnek. Ha nem tudjátok vállalni, küldjétek anyaotthonba. Ott segítenek neki önállóvá válni. A felelősséget egyiktek sem háríthatja el. Mindannyian szenvedni fogtok emiatt. 18 év múlva, ha a gyerek majd megkeres (mert ki ne lenne kíváncsi a gyökereire) mit mond neki a tesód és mit mondtok, majd ti neki?
Érdekes, hogy egy számomra NYILVÁNVAL dolgot senki se vetett fel:
A tesód nem most tudta meg, hogy terhes és NEM menstruált eddig. Ez kamu. Azért csak most szólt nektek, mert már nem lehet elvetetni a gyereket. És abban bízik, hogy nem engeditek, hogy lemondjon róla, mert nem fog titeket rávenni a lelkiismeret és eltartjátok őt és a gyerekeit továbbra is.
13.52 vagyok, folytatom, csak valamiért elküldte ez a vacak...
Szóval biztos volt benne, hogy el fogjátok tartani és nem kell lemondania a gyerekéről.
Bocs, de röhely, hogy te dolgozol, ő meg otthon üldögél... Miért nem üldögélsz te otthon és dolgozik ő???
Aki már szült, az NEM 4 hónaposan veszi észre, hogy ismét terhes. Nem menstruál, amikor már 3 hónapja terhes. Ez akkora hazugság a részéről, mint a ház. Ez nektek nem nyilvánvaló???
A tesód kihasznál téged és az anyukátokat, gyönyörűen és nagyon ügyesen. El fogjátok tartani élete végéig, ha kell.
A gyerek után kap gyerektartást? Meg a GYES is ott van neki, meg a családi pótlék, egyedülállóként az is magasabb. Ha nem fizet nektek rezsit, akkor meg kell tudjon élni. A leendő apuka is köteles lesz fizetni, ha tetszik neki, ha nem. Én nem adnék neki pénzt, csak megengedném, hogy ott lakjon nálatok a gyerekekkel.
Aztán csinál, amit akar. Simán meg kell élnie a gyerekek után kapott pénzekből.
Hülyét csinál belőletek, ti meg szépen eltartjátok...
De a ti dolgotok.
Mondjátok neki, hogy NE mondjon le róla, de a pénzcsorgatás ezennel befejezve. Le lehet akadni rólatok.
Ha már ne szoptat, maradj otthon te vagy anyukád a gyerekekkel és menjen dolgozni ő, de veszett gyorsan és fizesse a rezsit.
Utolsóval egyetértek!
Aki pedig válaszolt a feltevésemre: igen én vagyok a hibás ha hagyom magam kihasználni, de azért már nehogy én legyek a felelős, ha egyszercsak úgy döntök hogy többet nem hagyom magam! Az ember a hibáiból tanul. Ha egyszer hibáztam és hagytam magam kihasználni az nem azt jelenti, hogy örökre kell....
Így van, elrontottátok, hogy eddig hagytátok magatokat hülyének nézni és ebből úgy tudtok jól kilábalni, ha mielőbb abbahagyjátok ezt a butaságot és NEM tartjátok el tovább ezt a felelőtlen nőt.
Menjen dolgozni most rögtön. A gyerek 3 éves, mehet oviba, ő meg takarítani. Oda felveszik terhesen is, ne aggódjon. Minden pénz jól jön, luxus, hogy otthon ücsörög. A terhesség nem betegség, nem kell otthon ülni vele. Határozott időre (a szülés előttig) biztosan felveszik pl. Mekibe takarítani. Nem örök állásban kell gondolkozni, de pár hónap munka is jót tenne neki, úgyhogy AZONNAL intézkedjetek, hogy menjen dolgozni!
A válasz megírásának időpontja: ma 10:23
Kértünk tőle/tőlük pénzt,de nem adtak. A kifogások azok voltak h mert nem adták oda fizut,mert ki kellett fizetni ezt azt... Hiszen a hitelt is mikor anya felvette neki/k mondta h fizessék,egyx jó darabig jártatta a száját,de egyik fülükön be a másikon ki... Nem akarta anya 2. hitelt felvenni,de tesóm addig könyörgött meg elmondta mindenféle rossz anyának h felvette,hadd pályázzanak arra a lakásra. Lett pénz kérve,de nem adtak,mert nem tudtak vagy csak nem akartak nem tudom...
Igen,felelőtlennek tartjuk de gondolkozunk állandóan h mit lehetne csinálni... de ő semmit nem mond. csak mondja h nem tudja felnevelni.. meg mi lesz a ha késöbb suli lesz ,meg stb... Olyan mintha ő tényleg le akarna mondani róla,de ismerem és akármennyire buta meg felelőtlen szeretem és tudom h ezt rohadtul meg fogja báni. A védő nő is azt tanácsolta neki h ha lemond róla akkor azt tegye meg minnál elöbb,mert a kisbabákat hamar örökbe fogasják,de egy 3-5 éves gyerek már nem biztos h kell vkinek...
én meg sajnos estin se tudom vefejezni a sulit,mert 10-12 órás meló mellett nincs rá energiám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!