Van kiút? Megoldás? A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes, de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne
A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes,de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne,csak most maradt ki neki,és szóval most derült ki. Nem tarthatja meg a babát,mert nehéz anyagi körülmények között vagyunk(az apa nem tudja terhes,és nem is ismerné el-ez kizárva),ő nem dolgozik,és egyedül neveli a másik 2 éves gyereket.)külön apától vannak,a 2 éves gyerekkel foglalkozik az apa,de ezzel az uj babával az apja nem törödne.) Én meg anyu tartjuk el őket. Napról napra élünk,soxor kajára alig van pénz. Hétfőn kell aláírni a lemondó nyilatkozatot tesómnak h szülés után nem is látja a gyereket elveszik tőle,lemond róla! Nem tudom mit lehetne csinálni. Őrülten sajnálom azt a pici gyereket,de nem tudjuk bevállalni h még az uj picit is mi tartsuk el anyuval. Így is nagyon nehéz. Sajnálom tesómat is,mert most könnyen tesz ilyen kijelentéseket h hát lemond róla,de ebbe bele fog bolondulni ahogy közeleg a szülés időpontja.
Tesóm még nagyon ygerek,felelőtlen,nem tud egyedül gondoskodni magáról h háztartást vezet,gyereket nevel,és dolgozik... És párt se nagyon tud találni olyat akinek van türelme hozzá. nem olyan rossz,vannak hibái,de nem érdemli ezt h le keljen monmdani a gyerekről
Mi semmi képp nem tudjuk bevállani h abba a laksába ahol lakunk jöjjön egy baba,és eltartsuk. Ha legalább tesómnak lenne melóhelye,de sajna az sincs,pedig ezerrel próbálkozik. MIt éehetne csinálni. Szegény baba,szegény tesóm,szegény mi
19.53as vagyok... azt elfelejtettem írni, hogy már vannak hivatásos nevelőszülők, akik addig nevelik a piciket, amíg a szülőknek rendbe jönnek a dolgaik. Én is ismerek ilyeneket, nagyon szeretik a gyerekeket, pár hónapig ott vannak náluk (vagy évekig), közben viszik őket a szüleikhez kéthetente, és amikor minden rendbe jön, haza viszik őket.
De sajnos ez is a gyerekeknek egy komoly lelki megterhelés... :(
Nem mondta senki hogy nekik bármi kötelességük van eltartani, ezt ők választották, és most ez a gond, hogy ő szerintük sok mindenről lemondtak, de ami nemkötelező az szívesség, ha szívből tették. Miért kezdett el egy full egészséges 23 éves lányra dolgozni két ember? én azért azt annyira nem hiszem el hogy a hugica minden egyes forintját az anyukának adja, aki meg a nővérének. Lehet hogy esetleg azért is ment el melózni, mert úgy döntött ő ezt akar magának meg azt és ő erre inkább előteremti a pénzt.
Szóval, napi 8 órás meló mellett simán lehet estin leérettségizni. Csak gondolom mivel eleve szar anyagi helyzetben vannak, nem vehetett és tehetett meg akármit ezért ment el dolgozni.
Ne haragudj kedves hug, de azért ugye ez inkább így volt mint hogy minden pénzed a nővéredre költöd?
az ezt-azt alatt a szinvolna fenntartását értem. És semmilyen helyzetben nem kötelező abbahagyni a sulit. Szóval ezt nem értem, hogy miért hagyta ott a sulit. oda hetente egyszer kétszer kell bejárni pár óra....
Tudod sok rossz anyagi helyzetben lévő választja a munkát hogy saját magát is fennt tudja tartani, de nem is erről van szó, csak a kérdező nagyon nagy máerrtírként állítja be magát és anyuját, és mivel ők a keresők a családban így úgy gondolják jogukban áll nem oda engedni a nővérüket az új babával. "nem fogjuk tudni engedn hogy hazahozza", nekem ez a megnyílváulás volt unszimpatikus, a nővér felelőtlensége nem kérdés persze.
20,09
Igen,biztosan vannak olyanok is,de azt mindenhol értékelik ha a szülők vagy anyuka tartják a kapcsolatot a gyerekkel,ha jó a viszonyuk(még akkor is ha szegény baba felelőtlenség következménye).És ennek nyoma is van,mert ilyen helyeken napi jelentést kell írni minden egyes gondozottról,és arról is ki látogatta(hogy evett,ivott,milyen a kedve,tud-e valami újat...stb..)
Szóval minden dokumentálva van,és ez mindenhol így van,vagy így kell lennie mert így hivatalos.
Azok a gyerekek akikről nem mondtak le a szüleik,nem örökbe adhatók még akkor sem,ha nem tartja velük senki a kapcsolatot.Szóval ez nem annyira fekete vagy fehér.
És igen,van ez a lehetőség is amit Te írsz,ez is lehet megoldás.Egy a lényeg,ha nem akar végleg megválni a gyerekétől,akkor ne mondjon le róla hivatalosan.
Nekem magamnak is 3 gyerekem van,bele is őrülnék ha le kellene mondanom bármelyikről.És majd ha szegény csajnak egyszer esze lesz,és felfogja mit is tett,akkor Ő sem fog nyugodtan élni,ha lemond a gyerekéről.Szóval szerintem nem kellene bezárni a lehetőségeket azért,mert most rossz helyzetben van.
menne dolgozni,de a gyerek miatt nem tud, Az előző munkahelyén azért rugták ki mert sokat betegeskedett a gyerek korházba is volt,és tesóm sokat volt vele itthon.
Azért kellett ott hagynom a sulit,mert nem tudtunk volna megélni. egy fizetéből nem lehet eltartani egy tanulót,egy gyesen lévő anyukát,meg egy babát. Kapja tesóm a gyest 20onvalahány ezret,de az elmegy gyerek dolgaira. a számlákat a lakáshitelt meg fizetni kell. Meg enni is kell. Kénytelen voltam elmenni dolgozni.
Elnéztük neki azt h ugy lett terhes h mindenki tudta már,de nekünk csak akkor mondta el mikor már nem lehetett mit csinálni.azt hitte a gyerek majd megemnti a kapcsolatát,most itt van egyedül. 1 évig tudta még maga mellett tartani a párját. Elnéztük neki azt h amig volt melohelye akkor se adott haza semmit,h itthon nem csinál semmit. elnéztük azt h minden 7 végén otthonhagyta a gyereket és ment buliba...
nem állítottuk választási lehetőség elé,csak monddtuk neki h nem bírjuk vállalni. anya egy csomó hitelt vet már fel neki h vmit tudjon kezdeni az életével,de még mindig ott van ahonnan elindult.
Képtelenek vagyunk elvállalni h tovább eltarsuk. Rohadtul sajnálom azt a picit,de mi már nem bírjuk. MI nem azt mondtuk neki ha megtartja ide nem jöhet hanem azt h ha meg akarja tartani kérjen meg vkit aki tud segíteni neki,támogatni,költözzön öreganyánkhoz,ő hátha bevállalja h eltarja őket,de nekünk nem megy. Anya már azon is gondolkozott h eladja a lakást,és annak az árából a tesómnak ad pénzt mi meg megyünk albiba...
Fogalmam sincs mi lenne a jó megoldás. felelőtlen a tesóm,de ismerem. ebbe bele fog bolondulni,.
A védekezésről meg annyit h ő azt mondta mindig védekezzetek,csak egyszer nem.. és hát ez lett belőle...
Én nem érzem ugy h nekem vagy anyámnak kéne finanszírozni a fog.gátlót vagy az óvszert... vagy igen?
ja,és suli mellett nem tudtam volna dolgozni,mert még csak érettségi elött áltam volna,. amit diákmunkából keresek abból meg nem lehet jól lakni
Én érzem magam rosszulk ettől az egész helyzettől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!