Van kiút? Megoldás? A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes, de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne
A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes,de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne,csak most maradt ki neki,és szóval most derült ki. Nem tarthatja meg a babát,mert nehéz anyagi körülmények között vagyunk(az apa nem tudja terhes,és nem is ismerné el-ez kizárva),ő nem dolgozik,és egyedül neveli a másik 2 éves gyereket.)külön apától vannak,a 2 éves gyerekkel foglalkozik az apa,de ezzel az uj babával az apja nem törödne.) Én meg anyu tartjuk el őket. Napról napra élünk,soxor kajára alig van pénz. Hétfőn kell aláírni a lemondó nyilatkozatot tesómnak h szülés után nem is látja a gyereket elveszik tőle,lemond róla! Nem tudom mit lehetne csinálni. Őrülten sajnálom azt a pici gyereket,de nem tudjuk bevállalni h még az uj picit is mi tartsuk el anyuval. Így is nagyon nehéz. Sajnálom tesómat is,mert most könnyen tesz ilyen kijelentéseket h hát lemond róla,de ebbe bele fog bolondulni ahogy közeleg a szülés időpontja.
Tesóm még nagyon ygerek,felelőtlen,nem tud egyedül gondoskodni magáról h háztartást vezet,gyereket nevel,és dolgozik... És párt se nagyon tud találni olyat akinek van türelme hozzá. nem olyan rossz,vannak hibái,de nem érdemli ezt h le keljen monmdani a gyerekről
Mi semmi képp nem tudjuk bevállani h abba a laksába ahol lakunk jöjjön egy baba,és eltartsuk. Ha legalább tesómnak lenne melóhelye,de sajna az sincs,pedig ezerrel próbálkozik. MIt éehetne csinálni. Szegény baba,szegény tesóm,szegény mi
20:26
Akkor nagyjából egy véleményen vagyunk. Nekem is három csemetém van és én is beleőrülnék, ha nem láthatnám őket. Engem a hétfői időpont rémített meg amit a kérdező írt. Hétfőig kell az anyukának döntenie.
A "rendszer" pedig biztos, hogy nem fekete vagy fehér, mint szinte egy élethelyzet csak ilyen vagy olyan. Én a végsőkig harcolnék a gyermekemért. Még akkor is ha ez kényelmetlen volna a családomnak. Az apukát meg perbe fognám, ő is benne volt. Apasági vizsgálat, tetszik vagy nem, fizessen. Ne csak az egyik felelőtlen félnek kelljen szenvedni.
"19:40"
Kedves: A válasz megírásának időpontja: ma 20:02
Tévedsz,mert amit keresek havi 70 ezret abból nekem 10.ezer ft meg. abból öt megy a bérletre h eltujak járni dolgozni, 5 ezret meg megtarthatok egyéb saját cáljaimra.
Nem lenne kötelező oda adnom,de máskülönben nem tudjuk fiozetni a dolgokat,így se jut mindig kajára pénz
tesóm felelötlenül dobálozik olyan szavakkal h leond róla... :S Nagyon sajnálom a picit,meg a tesómat is,mert ha megteszi rohadtul megfogja bánni.
Igen megtartja a pénzt amit kap de az el is megy a 2 éves gyerek dolgaira,nem sokára betölti a 3 évet (2 hónap mulva) akkor már csak csp-t kapja
nem állítom be magunkat mártírként,legalábbis nem volt célom. Csak vhol bosszant h én meg anya gondolkodunk már 2 napja mióta megtudtuk mi van h mi lenne a legjobb,és minden megoldás rossz. itt mindenki szivni fog,méghozzá elég nagyot. A tesóm hiába tartja meg a pénzét,az magára meg a 2? gyerekre elég,így h itthon lakik és semmibe nem kell beszállni,mert nem tud,ugyebár. Mi meg anyuval fizetjük a dolgokat,és mondunk le mindenről amiről le lehet,h maradjon kicsit több pénz. Anya már számtalanszor próbálta elrendezni tesóm éltét... mikor kiderült az első terhessség,hitelt vett fel h a párjával albérletbe tudjanak költözni.., ugy volt h majd fizetik ,de nem. aztán még egyszer vett fel hitelt mert pályázni akartak lakásra az önkormányzatnál,de a pályázatot soha nem adták be,mert a pénz elment az addóságaik rendezésére,akkor jöttek el az albérletből és költöztek 3-an ide. tesóm a párja meg a pici. SEmmit nem adtak pénzt,pedig akkor még tesóm is dolgozott a gyerek meg bölcsibe járt és igy tudott 4 órában dolgozni,párja meg havi 90-et keresett. elnéztük.Én ebbe az időbe hagytam ott a sulit,mert már nem tudtunk mit enni! a srác elköltözött innen mikor összevesztek,maradt a tesóm meg a gyerek. a 2 felvett hitelt nem fizetik,de még csak bele se adnak pénzt. Hiába nekik lett adva,ha anya nevpén van... :S tesóm gyerektartást nem kap,most lesz októberbe ez miatt tárgyalás.
Én csak azt látom,h folyamatosan mondok le dolgokról,,nem járok sehova a melon kívül,tesóm meg bulizgatott, egészen mult 7 végéig,amikor kiborult a bili,mert tök részegen haza hozott vmi tagot,és itt akrta altatni :S a gyerek az apjánál volt. Mikor anya mondta neki h a saját lakásodba vidd a pasidat,felháborodott h mert ő nem élhet itt ugy mint aki itthon lenne,mert mindig szolunk neki h mosogasson el mire megjövünk melóból,és h ebbe a lakásba én vagyok a királylány,mert én adok pénzt ő meg nem... :S
és akkor elődrukkol a hírrel h terhes vagyok,nem tudom elvetetni de lemondok róla. Rohadtul sajnálom a gyereket. tesómat is,mert én ugy érzem h csak azért mondja mert tudja h ide nem jöhetnének... és bosszant h ő nem is gondolkodik azon h mit lehetne mit csinélni...
Azóta h kiderült végig mesizte a terhességét,olyan dolgok derültek ki,h már a mult hónap elején észre vette h kimaradt a menzesze(ha akkor szól még lehet intézkedni),de ő nem mert nekünk szolni...
Hol rontottuk el? Anya sose volt olyan h legyilkolja ha terhesen hazajön. Mindig azt mondta h ha gáz van,akkor szoljunk időben. tesómnak 15 meg 17 évesen volt abortusza... akkor is a véletlenen mult h időbe kiderült h terhes,mert nem mert szolni,.pedig anya még csak nem is kiabált vele.
gondolkoztunk azon is h nevelőszülökhöz adja tesóm a gyereket,és anyám lesz a nevelőszülője. de lehet h nem adnák oda,mert így is 4 en vagyunk egy 2 szobás lakásba... :S De ezt csak én meg anyám gondolkodtuk ki,mert tesóm semmit nem mond h mit akar... :S sőt mikor kérdeztük tőle h 7főn tuti alákell irni a papírt,azt omndta igen. Ezt pedig így h csak én meg anya gondolkodunk nem tudjuk megvitatni h hogyan lehetne a legjobb...
ismerem tesómat és ha most tényléeg nem találunk ki vmi okosat akkor minket fog késöbb megutálni és hibáztatni...
Szia!
Ha le kell mondani a babáról, minél hamarabb tegye, de TÉNYLEG tegye meg, ne csak mondja a tesód!
Egy pici babának nagyon hamar találnak szülőt. Ha állami gondozásba kerül, a tesód nem mond le róla, hanem pár évig arra vár, hogy stabilizálódjon az anyagi helyzete, ami - tegyük fel - mégsem következik be, mi lesz a gyerekkel? 3-4 éves gyerkőcöt már jóval kevesebben akarnak adoptálni, a kicsiben jobban benne marad a nyoma az intézeti években, sokkal instabilabb felnőtt válhat belőle. (Az, hogy hétvégenként meglátogatja az anyja az otthonban, azért kicsit kevés egy kisgyereknek.)
Más. Tegyük fel, hogy megtartja a nővéred a babát, és haza viszi azzal, hogy majd Ő felneveli. Kimennek hozzátok a családgondozók, gyámügyesek, és mit látnak? x ember éhezik egy pici lakásban. Nem lehetetlen, hogy ők kezdeményezik azt, hogy a veszélyeztetett körülmények között lévőket (vagyis nővéred két kiskorú gyerekét) elvegyék, és állami gondozásba vegyék. Akkor mit csináltok?
Tanács Neked, ha elfogadod: Próbáld meg a középsulit befejezni, még ha estis tagozaton is! Egy érettségi bizivel a zsebedben jobbak az esélyeid a későbbiekben.
Miért védtek valakit aki ennyire felelőtlen? Bárhogyis de azt hzzátok ki, hogy az anya a hibás meg a kérdező! Mit csináljanak szerinted? Fogtak volna fegyvert a fejéhez, hogy: fizessé vagy véged?? És igenis nincs joga eldönteni, hogy hogyan él mások kárára! Miért lenne ártatlan? Azért mert gyereke lesz? Akkor döntsön a saját életéről, ha a saját házában lakik, ne mások kárára... Nagyon vicces, hogy mindent a családjára fogtok... Mindenről ők tehetnek. Hogy már volt két abortusz, hogy nem védekezett, hogy másokon él, hogy nem tud magának párt tanálni és munkát, hogy bulizgat a gyerek helyett. Ezeket miért nem veszitek észre? Egyszerűen nem értem az embereket hogy lehetnek ilyen vakok... Még 50 éves korában is arra fog hivatkozni, hogy hát anyám nem jól nevelt, nem volt szigorúbb stb... Nem gondoljátok, hogy ez kicsit vicces lenne? Az ember 23 évesen már nem hivatkozhat másokra... Nekem már a gimiben a fejembe verték, hogy nem hivatkozhatok a tanárokra ha rosszul megy valami... Ti ezt nem tanultátok? Érdekes más helyen rögtön leszóljátok az ilyeneket.
Szerintem is fejezd be az iskolát, és mostmár magaddal törődj, nem neked kell ellátni másokat. Szomorú dolog, de magad teszed tönkre ha mindig mások miatt aggódsz. A nővéred már felnőtt, nem a te felelősséged.
Hat megprobalok valamit kitalalni nektek, ha mondjuk a tesod megtartana a gyereket (ami sztem jobb lenne).
A tesod a gyerekeivel bekoltozik az egyik szobaba, ti meg anyuddal a masikba.
A novered a szules utan ottthonmarad kb 3 honapig, aztan szepen elmegy dolgozni (akarcsak a fejlett Nagy-Britanniaban is csak 3 honapot maradhatsz otthon).
Gyerekek bolcsi-ovi, te mesz dolgozni estin szepen befejezed a sulit(!!!),anyud is dolgozik.
A tesodnak penzt nem adtok egy forintot sem, akarhogy sir a szaja akarmire kell!
Ha egyszeruen annyira nincsen penze, hogy a gyereknek enni adjon, akkor a gyereknek adtok enni az meg senkit nem vag a foldhoz, de ne jojjon ezzel a martir dumaval, hogy azert mert egyedul neveli a gyerekeit (mellesleg a sajat idiotizmusa miatt!) akkor nektek mindent meg kell engedni neki.
Az a baj hogy mar reg elb@sztatok tesodat, mert bevettetek a sajnalkozos dumajat.Ha kivagtatok volna mar az elejen akkor lehet hogy neki segitettetek volna mert megtanulta volna hogy lustasagbol nem lehet megelni.
(A gyerek legkozelebbi rokonai ti vagytok ugyhogy o ugyis jo helyre kerult volna!)
A gyerekcuccokat a vedonotol, meg hasznaltruha boltbol is be lehet szerezni, nem kell mindenbol 10ezer forintosat venni!Korbe kell kerdezoskodni ismerosoktol,alapitvanyoknal,voroskeresztnel, ahol csak lehet!Nem kell sok felesleges cuccra kolteni, csak a legszuksegesebbekre.Ha Bpen laktok akkor akar ki is adhatnatok a lakast alberletbe, elkoltoznetek valami kulso keruletbe, vagy pest melletti kozssegbe es akkor a lakasbol is lenne beveteletek.A berlet nem tul sokkal lenne ugy dragabb es meg lenne plusz beveteletek is!
Ami segelyt lehet igenyeljetek meg!Ha a gyerekgyarto kisebbseg kap, akkor nektek is jar!
Az apukat nyakoncsipni es valahogy penzt kicsikarni belole, ha mar d**ni volt esze akkor vallaja a kovetkezmenyeket is.
Szerintem ami jon penz nem kene am min odaadni a tesodnak, mert a leirtaktbol az jott le hogy ennyi idos letere nem tudja kezelni a penzt!
Hidd el a gyerekneveleshez nem (csak) az anyagiak a fontosak.Esz kell hozza, turelem, szeretet.
Figyelj az en unokatestveremek 3an voltak testverek, abbol ketten allami gondozasban nottek fel, a fiu pedig rokonoknal.
Hat meg is nezheted, hogy mi lett azokbol (drogoznak,sorra szulik a gyerekeket,stbb) a fiu mara sikeres uzletember akinek a legfotosabb a csaladja!
Pedig iszonyatos szegenysegben nott fel o, a testverei pedig meg allami tamogatast is kaptak!
A paromek 5en voltak testverek, aanyja egyedul nevelte oket, volt, hogy felvaltva jartak iskolaba, mert a batyjaval csak egy par cipojuk volt, es volt, hogy a szomszed kutyait csalogattak at, hogy meleg legyen az agyukban, amikor hideg volt!Es megis felnott, elvegezte az egyetemet minden segitseg nelkul, ugy hogy mellette dolgozott, es most keszul megalalpitani a sajat vallalatat!
Ha keves van akkor be kell osztani azt a keveset, kiaknazni minden lehetoseget!
Ez csak az en sajat velemenyem, es persze a dontes a tesode, de ELOBB MENJEN EL EGY OTTHONBA ES NEZZE MEG HOGYAN ELNEK OTT A GYEREKEK MELOTT LEMOND A GYEREKEROL!
Szerintem a tesod csak extrem lusta es ezzel probal erzelmileg zsarolni titeket, hogy "jaaaaaj, tudodm, hogy ugyse segitenetek inkabb odaadom masnak a gyereket" ahelyett hogy barmit mgtenne (mondjuk elvonszolna a popsijat dolgozni!) hogy megtarthassa!
En csak a gyereket sajnalom.Mas ember olne a gyerekeert tesod meg kenyelembol vagy nemtom mibol kepes lenne lemondani rola! :(
Azert becsullek, hogy ennyire a sziceden viseled a sosrast azok utan is, hogy a vegsokig kihasznal teged es anyukadat!
Sok szerencset!
Majd irdd meg hogyan dontottetek, hatha tudok valamiben segiteni!
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!