Egy mániákus rendmániás számára az elmegyógyintézet, vagy a pszichológus lenne a megoldás? Az apám egyszerűen tűrhetetlen, mennyire egy idegtépő ***** lett.
Szerintem ez nem rendmánia,hanem egyszerűen kötöszködik mindenkibe.Ha igazán rend és tisztaságmániás illetve OCD-és lenne,akkor ő maga takarítana állandóan-vagyis a saját apád 0-24ig sikálná a csempét és naponta 50-szer mosna kezet.
Inkább szerintem dühkitörései-dührohamai vannak és nem tudja kontrolálni az indulatait...Valami más lehet vele és nem a rendmánia,illetve nem csak az...
Kéne neki segítség az biztos,mert tönkreteheti a családját...
Segítség kell neki az biztos :(
Anyukád mit szól ehhez?El kellene menniük talán párterápiára kezdetnek...
Az ilyen jellegű kényszeres rendmániás dolgokban egy jó pszichológus, vagy a legközelebbi családsegítő központban dolgozó szakemberek is tudnak segítséget nyújtani.
Ehhez azonban nagyon finoman megfogalmazva kell megbeszélni édesapáddal, hogy szerintetek megváltozott és túlzásba visz néhány dolgot. Mindenképp fontos kifejezni neki (nyugodt hangnemben!) hogy nektek ez rosszul esik, és nehezen viselitek, s ő is értse meg a ti helyzeteteket.
Remélem tudtam valamit segíteni, s remélem találtok segítséget. Ha az meg van, akkor hamar megoldódik a helyzet.
Amit ő választ, mert Te nem tudsz őhelyette eljárni sehova, ő meg ha nem akar, abba nincs beleszólásod.
Tudtommal olyan, hogy elmegyógyintézet, nem létezik - nem tudom, mire gondoltál e név alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!