Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van kiút? Megoldás? A héten...

Van kiút? Megoldás? A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes, de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne

Figyelt kérdés

A héten kiderült h a nővérem babát vár már 4 hónapos terhes,de eddig mesizett meg nem volt semmi jele annak h terhes lenne,csak most maradt ki neki,és szóval most derült ki. Nem tarthatja meg a babát,mert nehéz anyagi körülmények között vagyunk(az apa nem tudja terhes,és nem is ismerné el-ez kizárva),ő nem dolgozik,és egyedül neveli a másik 2 éves gyereket.)külön apától vannak,a 2 éves gyerekkel foglalkozik az apa,de ezzel az uj babával az apja nem törödne.) Én meg anyu tartjuk el őket. Napról napra élünk,soxor kajára alig van pénz. Hétfőn kell aláírni a lemondó nyilatkozatot tesómnak h szülés után nem is látja a gyereket elveszik tőle,lemond róla! Nem tudom mit lehetne csinálni. Őrülten sajnálom azt a pici gyereket,de nem tudjuk bevállalni h még az uj picit is mi tartsuk el anyuval. Így is nagyon nehéz. Sajnálom tesómat is,mert most könnyen tesz ilyen kijelentéseket h hát lemond róla,de ebbe bele fog bolondulni ahogy közeleg a szülés időpontja.

Tesóm még nagyon ygerek,felelőtlen,nem tud egyedül gondoskodni magáról h háztartást vezet,gyereket nevel,és dolgozik... És párt se nagyon tud találni olyat akinek van türelme hozzá. nem olyan rossz,vannak hibái,de nem érdemli ezt h le keljen monmdani a gyerekről

Mi semmi képp nem tudjuk bevállani h abba a laksába ahol lakunk jöjjön egy baba,és eltartsuk. Ha legalább tesómnak lenne melóhelye,de sajna az sincs,pedig ezerrel próbálkozik. MIt éehetne csinálni. Szegény baba,szegény tesóm,szegény mi

2009. aug. 28. 19:19
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
96%
El tudom képzelni. Viszont az alapítvány egy alternatíva, hogy tudja világra jött gyermeke jó helyre kerül. S még az is, lehet, hogy ha látják, hogy szeretné ő de nem lehet akkor másképpen is tudnak segíteni. Én úgyhiszem, ha már muszáj akkor a bölcső alapítvány és nem a csecsemő otthon, ahonnan többet nem is hall róla és ki tudja mi lesz vele. A legjobb persze az lenne, ha jönne egy jótündér a varázspálcájával és segítene. Azért keressétek meg az alapítványt, hátha mondanak valami újat. Nagyon nehéz lehet nektek. Ez egy nagyon nehéz döntés. Ám azért a babának sem mindegy.
2009. aug. 28. 19:40
 12/57 A kérdező kommentje:

Pont ez a gáz h ide nem jöhetnek. nagyon sok mindent eltürtünk neki,ez már sok és azt a babát is sajnálom meg tesómat is,de csak ez a megoldás van,h vagy elmegy vhova a gyerekkel és vhol máshol segélyből tengődik,vagy ha itthon marad akkor le kell sajnos mondani a gyerekről.

Közbe meg belegondolok abba h az én és anya életével mi lesz? Én már elcsesztem miatta mert otthagytam a sulit mert nem tudtunk volna megélni! most dolgozok,jó formán értük. A lakáshitelt alig tudjuk fizetni,néha napokig csak kenyeret eszünk,mert arra van pénz...

Akármi lesz csak én meg anya fogja szívni a legnagyobbat

2009. aug. 28. 19:44
 13/57 anonim ***** válasza:
44%
Ti azt mondtátok neki, hogyha megszüli a babát kirakjátok? Lehet nem pont így, de ez a lényeg ugye? Mit tűrtetek el neki, hogy ezt érdemli?
2009. aug. 28. 19:49
 14/57 anonim ***** válasza:
66%

Azért az is hozzátartozik a dologhoz, hogy ki hogyan lett MEGnevelve. 23 évesen miért nem dogozik a gyerek mellett? és miért nem védekezik, ha már amúgy is szar helyzetben vagytok? havi 2500ért veszem én is a fog. gátlót, inkább erre mint szegénységben felnevelni egy gyereket. Nem felelőtlenül születünk, valószínűleg anyud ráhagyott mindent, ezért nincs benne felelősség érzet. Plusz még hogy valami senkiházival ismerkedett meg...szóval itt te anyud is felelős RÉSZBEN. Hisz ő nevelte.

A másik meg hogy tényleg nem rosszból, de anno én is suli mellett dolgoztam, ez már nem nagy dolog a mai szar világban... 2 éves gyerek mellett simán lehet melózni.

És azért se haragudj meg, de én baromira ellenzem, hogy választás elé teszitek vagy örökbe adja a babát vagy nem mehet hozzátok HAZA.

2009. aug. 28. 19:49
 15/57 anonim ***** válasza:
84%
A suli mellett melózást meg rád értettem, bocsika csak nagyon egybe írtam.
2009. aug. 28. 19:50
 16/57 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de ezt nem értem : TE találtál munkát, de a tesód nem talál???... Akar egyáltalán dolgozni?

Mert akinek nagyon kell pénz, annak mindegy milyen munka (takarítás, söprés, levélkihordás) mindent elvállal!

2009. aug. 28. 19:51
 17/57 anonim ***** válasza:
100%
Anyud és te is dolgoztok? A nővéred kap gyest nem? Nem értem...
2009. aug. 28. 19:52
 18/57 anonim ***** válasza:
100%

19,40 te honnét szedsz ekkora baromságokat,hogy a csecsemőotthonban nem is láthatja?????

Ne írj már hülyeséget ha tudatlan vagy!!!!

Én ott dolgozom,és vannak bent csecsemők anyukástól!!!!

Hónapokig ott lakhat az anya is bizonyos esetekben ha szopik a babája.És BÁRMIKOR látogathatja.Ha nem mond le róla,akkor kiveheti később ha lehetősége lesz rá.Minden képen jobb megoldás mint ha lemond róla,kiadják idegeneknek,és többet talán nem is hall róla:(sok ilyen anyukánk van,azt sem tudják merre vannak a gyerekeik)

Ne mondjon le a gyerekről,ez a lényeg!!!

Remélem azért rendeződnek annyira a dolgaitok,hogy otthon nevelhesse a babáit.

2009. aug. 28. 19:52
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, hogy ilyet kérdezek de a nővéred beteg??? Mármint egészségileg. Mert egyszerűen nem értem, hogy 23 évesen miért nem megy el dolgozni? Igaza van az előttem szólónak, felelőtlen nagyon a testvéred, ha lett volna sütnivalója, akkor védekezett volna! Ne haragudj, de egyedül a pici babát sajnálom, mert Ő fogja a buta nővéred felelőtlenségének következményeit megsínyleni...
2009. aug. 28. 19:53
 20/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző örökre nem lehet a nevelésre/szülőkre/tanárokra fogni a h*lyeséget! Egy 23 éves embernek legyen már ennyi esze! Miért az anyjának meg a testvérnek kell eltartania? 23 évesen már nem mentség, hogy anyuci nem nevelte meg... És ha így is van akkor most kötelezőm eltartania? Senki nem tökéletes szülő. És a testvére mióta teher ettől? Neki miért kell feláldoznia magát egy felelőtlen emberért? Nekem is van tesón, szeretem, de nem dolgoznék azért hogy ő szülhesse a gyerekeket. Akkor sem ha anyám ránk se bagózott volna és emiatt a "nevelés" miatt lett volna ilyen. Tessék most lehet lepontozni!

Kedves kérdező, nektek meg ne legyen bűntudatotok, mert van saját életetek, és nem vagytok kötelesek eltartani.

2009. aug. 28. 19:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!