Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a nőnek több joga...

Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?

Figyelt kérdés
végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki.
2013. jan. 10. 12:36
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
54%

"végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki."

Tehát én csak azért mert férfinak születtem, szülőként eleve hátrányból indulok? (De az rögtön feltűnik minden nőnek ha ők maguk vannak hátrányban valamilyen téren...)

Én mint férfi igenis fenntartom a jogot hogy ugyanannyi beleszólásom legyen a gyerek nevébe/neveltetésébe stb. mivel ugyanolyan szülője vagyok (leszek) mint az anyja! Nem én intéztem úgy hogy ne szülhessek gyereket, ne én vajúdjak órákon át kínok között. Ezt dobta a gép, emiatt engem hátrányból indítani nem alapján való megkülönböztetés lenne. (Amit ugyebár ti se szerettek)

A kérdés meg megint átcsapott "Ki a fontosabb, a férfi vagy a nő" vitába amihez csak gratulálni tudok a sok észkombájnnak.

És tökéletesen egyetértek 34-essel, bárcsak több nő gondolkodna így.

2013. jan. 10. 16:16
 52/60 anonim ***** válasza:
62%

"Én vagyok itthon a kicsivel és a párom dolgozik. Attól pedig mert le lettem pontozva még igaz amit írtam. A férfinak ugyan olyan jogai vannak egy gyerekkel kapcsolatban mint egy nőnek. Két ember kell a tánchoz."

Az igaz, hogy mindkét szülőnek ugyanolyan jogai vannak, de te nem ezt írtad, hanem az jött le az írásodból, hogy a férfi eltartja a nőt, aki egyébként egy hisztérika, és a nőnek innentől kuss. Szerintem a saját eseted alapján általánosítasz.

2013. jan. 10. 16:19
 53/60 anonim ***** válasza:
40%

"Az igaz, hogy mindkét szülőnek ugyanolyan jogai vannak, de te nem ezt írtad, hanem az jött le az írásodból, hogy a férfi eltartja a nőt, aki egyébként egy hisztérika, és a nőnek innentől kuss."

34-es utolsó mondatát ajánlom figyelmedbe:

"Szóval egy férfinak is joga van bele szólni abba hogy milyen nevet kapjon a gyerek."

Egy férfinak IS. Nem tudom hol olvastál olyat hogy csak a férfinak van beleszólása. Bár lehet végig se olvastad azt a választ, rögtön lepontoztad.

2013. jan. 10. 16:28
 54/60 A kérdező kommentje:
érdekes,hogy nekünk meg azt dobta a gép,hogy gyengébbek vagyunk,mégis állandóan az erőtökkel éltek vissza fiúk, szóval ennyit erről. egyből kevesebbek vagyunk és ha megnézed a történelmet azok is voltunk,el voltunk nyomva. ehhez gondolom nincs hozzászólni valód :)
2013. jan. 10. 16:35
 55/60 anonim ***** válasza:
59%

"érdekes,hogy nekünk meg azt dobta a gép,hogy gyengébbek vagyunk,mégis állandóan az erőtökkel éltek vissza fiúk, szóval ennyit erről."

Az egész először is ott hibádzik hogy "ti fiúk", tehát az összes férfi. Az láthatóan tökmindegy hogy ÉN személy szerint visszaéltem e valaha az erőmmel, lényeg hogy férfi vagyok és szerinted ez megmagyaráz mindent. Szóval nem vagy különb a hímsovinisztáknál. (Ami én nem vagyok de hát ugyebár ki a fészkes fenét érdekel?)

"egyből kevesebbek vagyunk és ha megnézed a történelmet azok is voltunk,el voltunk nyomva. ehhez gondolom nincs hozzászólni valód :)"

Ha már történelem: a férfiak élete se volt leányálom (már látom lelki szemeim előtt ahogy felsóhajtasz: "már megint"). És a következőket nem azért írom mintha mi annyival f@szábbak lennénk (dehogy vagyunk) vagy mert panaszkodnék, "csak" az egyenlőség kedvéért.

Nem a nők felé volt elvárás hogy (sokszor egyértelműen vesztes) háborúkba menjenek ahonnan ki tudja visszatérnek e valaha (Don kanyar?). Nem a nőket állították hadbíróság elé ha nem voltak hajlandók bevonulni. Nem a nőknek kell/kellett nehéz fizikai munkát végezniük (és nem a nőket szólták le ha nem volt olyan a fizikumuk). Az ókori Rómában se a női rabszolgáknak kellett gladiátorként az életükért küzdeniük. Manapság pedig nem a nőknek van elenyésző esélyük gyermekelhelyezési perek megnyerésére, nem a nőket röhögik majdhogynem képen ha a párjuk veri őket és feljelentést tesznek a rendőrségen. Nem a nők felé elvárás hogy szólítsák meg azt aki tetszik nekik vállalva a (néha durva) kikosarazás esélyét.

Szóval amint látod igenis van hozzászólnivalóm :) Mindkét nemnek megvan a maga keresztje.

2013. jan. 10. 17:17
 56/60 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkét félnek egyenlő joga van a gyereket illetőleg.

Ám ebben az esetben a férfi viselkedése eléggé nevetséges.

2013. jan. 10. 17:26
 57/60 anonim ***** válasza:
69%

Jó esetben KETTEN vállalják a gyermeket...így KETTEN felelősek érte, ugyan úgy. És ugyanez igaz a jogokra is.

Szerintem...

24n

2013. jan. 10. 18:40
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyi név létezik, hogy két közepesen intelligens felnőtt ember ki tud választani 25 olyat, ami mindkettőjüknek tetszik, és nem csinálnak ebből problémát.

19L

2013. jan. 11. 09:43
 59/60 anonim ***** válasza:
Lehet hogy rosszul fogalmaztam, de a lényegen ez nem változtat. Sokan gondolják azt hogy a nőnek több joga van mert ő többet szenved egy terhességért. De úgy vélem hogy ehhez két ember kell és mind a kettőnek ugyan olyan jogai vannak. Függetlenül attól amit először leírtam hogy milyen a kismama viselkedése a terhesség alatt.
2013. jan. 11. 11:06
 60/60 anonim ***** válasza:

már megint megjött a donkanyaros csávó...

"Nem a nők felé volt elvárás hogy (sokszor egyértelműen vesztes) háborúkba menjenek"

Nem a nők indították azokat a háborúkat. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy nem a férfiakat erőszakolta meg a szovjet hadsereg. A háború mindenkinek sz*r, csak a fegyvergyárosoknak nem.

"Nem a nőknek kell/kellett nehéz fizikai munkát végezniük"

Mezőgazdasági munkát a történelem folyamán az emberiség túlnyomó része végzett, nemtől függetlenül.

"Az ókori Rómában se a női rabszolgáknak kellett gladiátorként az életükért küzdeniük."

Viszont szenátornak se mehettek, meg úgy általában semmi beleszólásuk nem volt az életükbe, a férjük megölhette őket minden indoklás nélkül. Egyébként voltak női gladiátorok. (Mellesleg ha valaki önként vállalta, nem volt az olyan rossz szakma, kb. egy mai sztársportolónak felelt meg, ha leszámítjuk, hogy életre-halálra ment.)

"Manapság pedig nem a nőknek van elenyésző esélyük gyermekelhelyezési perek megnyerésére, nem a nőket röhögik majdhogynem képen ha a párjuk veri őket és feljelentést tesznek a rendőrségen."

Nem, a nőket akkor röhögik képen, ha mondjuk kétgyerekes anyaként jelentkeznek egy olyan állásra, ami nettó nyolcvannál többet fizet. Egyébként egy nő nem tud annyira megverni egy férfit, amennyire egy férfi egy nőt.

"Nem a nők felé elvárás hogy szólítsák meg azt aki tetszik nekik vállalva a (néha durva) kikosarazás esélyét."

Nem a férfiaknak kell eltűrni, hogy minden idióta közeledik hozzájuk, akkor is, ha ötvenszer le lett rázva.

2013. jan. 12. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!