Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a nőnek több joga...

Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?

Figyelt kérdés
végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki.
2013. jan. 10. 12:36
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen indokkal mondaná a férjem (itt élettárs), hogy nem érdekli a gyerek, a továbbiakban már nem is kellene, hogy érdekelje.

Ha egy név valamelyik szülőnek nem tetszik, az kiesik a kalapból. Marad még elég. Itt csak azért is alapon mennek a dolgok, jó vége nem lesz. Akkor meg nehogy már olyan nevet adjak a fiamnak amit később kimondani sem akarok.

2013. jan. 10. 13:25
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

"Az ő esetükben a nőnek van saját vállalkozása, és otthonról is tudja irányítani azt, max hetente egyszer benéz,hogy miújság. Mindig többet adott haza,mint a férfi."

Hoppá. Az a gyanúm hogy a férfit legbelül mindig is bántotta hogy mindegy mennyit dolgozik a párja akkor is többet ad haza. Hogy voltaképpen a nő az eltartó, a vezető. És most hogy az terhes lett valószínűleg feleslegesnek érzi magát, és a névválasztás terén próbál úgy érvényesülni a kapcsolatban hogy az ellensúlyozza a többit.

Kérdező, nem tudom mennyire vagy szoros kapcsolatban a nővel, de legközelebb ha úgy érzed (és szerinted nem válaszol "ne üsd bele az orrodat"-tal) felvethetnéd neki amit leírtam. Szerintem előbb ezt kell megbeszélniük, mert a névmizéria csak ennek a tünete.

Persze az az egész csak egy FELTÉTELEZÉS. Az is lehet amit korábban írtam hogy alapból gyerekes gondolkodása van és mindig is hisztizett ha valami nem úgy volt ahogy ő akarta.

2013. jan. 10. 13:26
 33/60 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, igen, de a férjed tart el, ha ő nem lenne valószínűleg éhen halnátok a GYESből/GYEDből."

Nem abból kell kiindulni, hogy mindenki máról holnapra él és amint kiesik a fizetése, onnantól másokra szorul. Eleve felelőtlenség félretett tartalék nélkül belevágni a gyerekvállalásba, mert a férjet is bármikor kirúghatják, ez a mai világ sajnos ilyen.

Különben bocs, de engem kiakasztana, hogy amíg a férjem dolgozhat, pénzt kereshet, emberek közé mehet, nekem meg egy csecsemő pelenkázásából áll az életem, akkor még a képembe is vágná valaki, hogy legyek ezért hálás.

2013. jan. 10. 13:46
 34/60 anonim ***** válasza:
35%
A kérdezőnek abban igaza van,hogy valóban a nő jobban megszenvedi a terhességet mint a férfi, fizikailag. De ugyan akkor gondoljunk csak bele abba, hogy egy férfinak mit kell kiállnia a terhes felesége mellett. Ilyenkor a nők érzékenyek hisztisebbek ráadásul még a szex se olyan mert nagyon kell vigyázni. Egy férfinak nap mint nap végig kell hallgatnia a nézd meg milyen kövér lettem, nem tudom felvenni a cipőmet, megint pisilnem kell úgy ennék valamit, ettől hányingerem van most hagyjál békén és eféle megjegyzéseket. Ők azok akik megkeresik a pénzt hogy mindene meglegyen a kicsinek meg az anyának, amig az anyuka gyeden gyesen van. Ők éjszakáznak még akkor is ha hajnalban kell kelniük és csak késő délután érnek haza, és csak velük együtt lehet családot alapítani. Szóval egy férfinak is joga van bele szólni abba hogy milyen nevet kapjon a gyerek.
2013. jan. 10. 13:52
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyébként úgy volt, hogy a keresztnévről anya döntött, mert vezetéknevet az apáét kaptam. Az, hogy mindkettőről ugyanaz a szülő dönt, nem kompromisszum.
2013. jan. 10. 13:53
 36/60 anonim ***** válasza:
95%

"Ők azok akik megkeresik a pénzt hogy mindene meglegyen a kicsinek meg az anyának, amig az anyuka gyeden gyesen van."

Jaj, már megint ez. Ha annyira nehéz az a pénzkereset (amit egyébként addig is csináltál, amíg nem volt gyereked, szóval nem hiszem, hogy hirtelen akkora nagy áldozattá vált), akkor maradj te otthon a kicsivel. Ehhez már nincs kedved, mi?

2013. jan. 10. 13:55
 37/60 anonim ***** válasza:
Bocs, nem olvastam végig. Nálunk is az van, hogy apa nagyon ragaszkodna a saját nevéhez fiú estén, viszont én nagyon nem szeretném hogy a gyereket is így hívják (főleg mert a nagypapa is ezt a nevet viseli meg a rokonságból még páran). Ezért találtam ki azt, hogy az első nevét én választom, a másodikat meg ő. Aztán úgyis az elsőn fogjuk hívni de így megnyugszik hogy van beleszólása.
2013. jan. 10. 13:58
 38/60 anonim ***** válasza:
80%
50-50%. Csak olyan neve lehet szerintem a gyereknek, ami mindkét szülőnek tetszik. Ha meg nem tudnak megegyezni egy ilyen dologban, akkor nem is kell nekik gyerek, hanem váljanak el, mert nem egymáshoz valók.
2013. jan. 10. 14:00
 39/60 anonim ***** válasza:
52%
34-es vagyok, én vagyok a nő. Én vagyok itthon a kicsivel és a párom dolgozik. Attól pedig mert le lettem pontozva még igaz amit írtam. A férfinak ugyan olyan jogai vannak egy gyerekkel kapcsolatban mint egy nőnek. Két ember kell a tánchoz.
2013. jan. 10. 14:02
 40/60 nagylzs ***** válasza:
34-es jól meglátott valamit. Az egész azon múlik, hogy két ember együtt valami közös cél felé halad, vagy külön. Amikor már arról kell beszélni hogy kinek mi a joga, akkor ott már elég kétséges, hogy egy közös cél felé tartanak. Ha a gyerek nevénél előjött ilyen probléma, akkor a nevelésnél és sok minden más dolognál is elő fog jönni. Aki látja a lényeget, az látja hogy ez nem "jog" kérdése. Mégha pontosan meg lehetne határozni a jogokat, akkor sem lenne belőle meghitt családi környezet. Anélkül meg talán nem is érdemes gyereket vállalni.
2013. jan. 10. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!