Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a nőnek több joga...

Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?

Figyelt kérdés
végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki.
2013. jan. 10. 12:36
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
91%

Ennyi erővel az egész gyerekhez több joga van, döntsön ő mindenben?

Szerintem majd akkor lesz egy nőnek több joga ha önmegtermékenyül.

Nem hiszem hogy nem lehet egy kompromisszumot kötni a gyerek nevéről. Persze ha az apa maga után Bélának, az anya Tíciánnak akarja hívnak, akkor legyen vétójoga (már ha nem tetszik neki) de van 9 hónap (sőt előtte is lehet róla beszélni) megegyezni egy névben. Ha már ez nem megy mi lesz később?

2013. jan. 10. 12:40
 2/60 anonim ***** válasza:
81%

?????

Ez a kérdés valami vicc????

NEM.

Mondom ezt nőként. Aki így gondolkodik, ne vállaljon gyereket!

3/60 anonim ***** válasza:
86%

Ez hülyeség, ugyanannyi.

Ennyi erővel joga van egyedül eltartani, mert a több jog több felelősség, ilyen gondolatmenetben.

4/60 anonim ***** válasza:
92%
Nem,nincs több joga hozzá.Nálunk én mondtam fiú a férjem lány nevet és a szerencsén múlt minden8ekkor még tervben sem volt a gyerek)7évvel később lett egy Noémink:)
 5/60 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nincs,nők vagyunk,a szülés a mi "dolgunk",nem a férfiak akarták igy,én nem döntenék a férjem nélkül. Vannak nevek,amik nekem tetszenek,neki nem és forditva,azok már nem szerepelnek a listán.
2013. jan. 10. 12:42
 6/60 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk az apa nagyon ragaszkodik a saját nevéhez(ha fiú lesz) ebből nem akar engedni, de az anyának nem tetszik, akkor mi van? Ilyenkor ki döntsön? ha a férfi nem akar kompromisszumot kötni.
2013. jan. 10. 12:44
 7/60 anonim ***** válasza:
50%

Az a legfontosabb, hogy a gyerek neve passzoljon a vezetéknévhez.

Egy idétlen keresztnévvel 18 évre megkeserítheted a gyereked életét.

2013. jan. 10. 12:45
 8/60 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem egyenrangúan kell dönteni, tehát az anyukának vétójoga van, ha az apuka és családja ragaszkodik az 5. generációs Bélához, de az apuka is megvétózhatja az anyuka választását. A legjobb közösen dönteni, mi egy este leültünk, és végigbogarásztuk az utónévkönyvet, és a választott nevek közös döntésen alapulnak :)
2013. jan. 10. 12:46
 9/60 anonim ***** válasza:
77%
Nincs több joga a nőnek. Ezzel az erővel a nőnek több joga lenne felnevelni a gyereket? Közös döntésnek kell lennie a névválasztáskor is, ugyanúgy mint az élet számos más területein is.
2013. jan. 10. 12:46
 10/60 anonim ***** válasza:
97%

Én úgy látom, hogy-már ha magadról írtál-a férejd egyáltalán nem veszi figyelembe a véleményed. Ami elég szomorú.

Haverom sem örült neki, hogy az apja nevét viseli, mivel egy részeges barom volt, aki verte őket.

2013. jan. 10. 12:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!