Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?
Ha ennyire ragaszkodik a saját nevéhez az apa, akkor lehet mondani, hogy oké, te választották keresztnevet, én vezetéknevet, és kapja az anyáét.
Nem tudom mi vezéreli az apákat, hogy a saját nevüket adják, de gondolom akkor már nem duzzadna annyira a májuk a ők Kovács Bélák lennének, a gyerek meg Nagy Béla.
Itt a kapcsolattal vannak nagy bajok,hogy a férfi nem hajlandó a kompromisszumokra.
Mi az,hogyha nem az van amit akar,akkor nem érdekli az egész?
Nem az a lényeg,hogy kinek van több joga,ki szenved /keres többet,mert ez teljesen lényegtelen, közös a gyerek,ugyanannyi joga van(elvileg) mindkettőnek.
Elég gáz,hogy igy ráakarja erőltetni az akaratát nőre.
Én (nő vagyok),vagy 10éve odavagyok a Hanna névért.De a páromnak nem tetszik.Eszembe se jutott ráerőltetni.Ami egyikünknek nem tetszett,elvetettük és olyat kerestünk ami mindkettőnknek tetszett.Hisz annyi szép név van.
Én a nő helyébe biztos nem hagynám magam.Azért sem, mert ilyen erőszakosan akarja rám erőltetni az akaratát.Ha most enged,könnyen lehet,hogy ez a mentalitás nemsokkára mindennapos lesz majd náluk.
41es vagyok. Ezt nem is tudtam :) Jobb lesz odafigyelni, már előtte tisztázni a neveket.
Valamiért nem tudom elviselni ha a férfi annyira ragaszkodik a saját nevéhez. Főleg ha már ő is Pisti, mert az apja már István, a gyerek meg legyen még 30 évesen is Pistike. Nem értem mi a lényeg ebben, talán egyszer valaki majd elmagyarázza :)
Ha egy kapcsolatban a jogokkal kell takarózni akkor jobb ha nem is lesz gyerek.
Nem miért lenne több joga?
mondja azt anyuci h : okés a keresztnév az lesz amit az apa akar de akkor a vezetékneve az az anyáé lesz :-)
amúgy az Árpád nem olyan csúnya név szerintem :-)
Én terhes vagyok, és egész nap szenvedek. Hányok reggel, délben, este. Erőm sincs gondolkodni a néven. A férjem minden nap előáll 3 új névvel, meg hogy ő végre megtalálta a megfelelő nevet...
Annyira aranyos, ahogy elemezgeti a neveket, de nekem még annyira mindegy. Majd 7 hónap múlva remélem lesz végeredmény. Meg talán ha már tudjuk, hogy fiú-e vagy lány könnyebb lesz. A férfiak nem nagyon tudnak részt venni a terhességben, akkor legalább a néven had gondolkodhassanak.
Amúgy mindkét félnek egyforma joga van beleszólni.
44-es! Az első gyerek születéséig el lehet térni az előre megbeszélttől, akkor is, ha házasok!
Egyébként nekem is nagyon tetszik az Árpád :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!