18 éven felüli is kaphat gyermektartást?
A gyermek nagykorúvá válásával megszűnik ez a fajta kötelezettség => a gyermek felnőtt, tessék csak elmennie DOLGOZNI!
Van 2 jól bevált termék: Diákhitel 1 és 2 a felsőoktatási tanulmányok finanszírozására, vagy egy Osztrák intézmény, ahol nincs tandíj.
A már felnőtt gyerekek csak ne követelőzzenek a szülőktől. Gondoskodjanak a saját jövőjükről!
18 éves kor felett nincs gyerektartás esetleg rokontartás lehet. Ez az első szakma megszerzéséig vagy maximum 25. éves korig jár. Szóval ha az alapképzést után már nem jár.
De a rokontartásnak vannak feltételei pl, hogy ne legyél rá érdemtelen. Az érdemtelenség lehet pl az, hogy nem tartod az apával a kapcsolatot.
A gyermek nagykorúvá válásával megszűnik ez a fajta kötelezettség => a gyermek felnőtt, tessék csak elmennie DOLGOZNI
Te egy ostoba paraszt vagy.
Gyermektartás addig jár amíg nappalitagozatra jár a gyerek, de van korhatára ez 30 éves kor azthiszem ( én 25 évesen még kapom:D).
Nos, én ebbe benne vagyok. A fiam nyáron töltötte a 21-dik életévét. Nappali tagozatos diák, és az iskola mellett diák munkában dolgozik.
Az édesapja a törvénynek megfelelően 18 éves koráig fizette a gyerektartást. Amikor betöltötte a 18 évét a fiam, újra kellett kérnem a gyerektartás folyósítását amit már rokontartás névvel illetik meg. Ez végül is ugyanannyi összeg lett mint a gyerektartás összege. De ez is csak 21 éves korig jár. 25 éves korig csak akkor jár ha gyermek nem dolgozik iskola mellett. Mivel a fiam diákmunkával keresőképes lett, így idén végleg megszűnt a rokontartás,és a családi pótlék is.
Érdemes utána járni milyen esetekben jár, mert vannak helyzetek amikor jár van amikor nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!