Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 éven felüli is kaphat...

18 éven felüli is kaphat gyermektartást?

Figyelt kérdés
21 éves nappali tagozatos diák és szándékában áll tovább is tanulni. Apa volt rendőr, nyugdíjas. Magas nyugdíj. Bírósághoz fordultunk mivel az apa nem fizet hónapok óta. Mi ilyenkor a folyamat? ... és mi a végeredmény? Mennyit állapítanak meg? Egyáltalán állapítanak e meg valamit, vagy nem hogy nincs apja a gyereknek, de még segíteni se segít egyáltalán élni. Anya nyugdíjas 27e ft kap havonta.

2013. jan. 6. 16:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%
Csak addig jár amíg nem dolgozik?:O nemar... én 1 éve diakmunkazok... akkor én miért kapom meg mindig?!...havi 74ezret ráadásul ( igen apám magasbeosztasban nyalja orbán segget, de engem 12 éve nem óhajt meglátogatni.). Bocsanat az ekezetekert telefonról potyogok:D
2013. jan. 6. 16:40
 12/15 anonim ***** válasza:
94%
Én 21 éves egyetemista vagyok, de apám még mindig küldi a gyerektartást. 20 éves koromban abba akarta hagyni, de ügyvédhez vittük a dolgot és "megítélték" a gyerektartást (még apám ügyvédje is kijelentette, hogy fizetnie kell), amíg nappali tagozatos tanulmányaimat be nem fejezem, azaz idén jún. 31-ig. Én is hallottam a rokontartásról, de nálunk ez fel sem merült, jobban is jártunk, mert akkor jóval kevesebbet kellett volna fizetnie annak a görénynek, aki anno azért dobott el minket, mert lány lettem és nem viszem tovább a sz*ros nevét....
2013. jan. 6. 16:52
 13/15 anonim ***** válasza:
42%
18 felett rokontartás jár, ha folyamatosan tanul, és nem érdemtelen rá. Tehát ha megbuksz, kihagysz egy évet, vagy netán édesapád látni akar és te nem vagy hajlandó találkozni vele akkor nem jár, különben igen, de csak akkor, ha az nem veszélyezteti a megélhetését. Egy picit mások a szabályok mint a gyerektartásnál, de nagyrészt hasonlóak.
2013. jan. 6. 18:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Mostanában a bírók szigorúbban veszik ám ezt, mint pár évvel ezelőtt.

Nem igaz, hogy 18. év fölött kizárólag rokontartás jár, a bíróság a határozatában úgy is megállapíthatja kifejezetten, hogy nem csak 18. éves korig van, hanem addig ameddig a gyermek tanul/megszerzi az egyik szakmát és ilyenkor is nevezhetik gyerektartásnak. Nem szükséges külön azt kimondani, hogy akkor 18. éves korig gyerektartás és utána esetleges továbbtanulás esetén rokontartás, persze így is döntésbe lehet foglalni, de maradhat ugyanúgy elnevezésnek gyerektartás. Természetesen más, amikor kifejezetten rokontartás miatt indítanak pert.

Amúgy utóbbi 1-2 évben azért jelentősen szigorodott a dolog, jobban odafigyelnek már a részletekre, a körülményekre: a gyerek mennyire tartja a kapcsolatot a szülővel, HOL TANUL, MILYEN EREDMÉNNYEL ezt mind-mind nézik, régebben könnyebben megítélték a rokontartást.

2013. jan. 6. 21:26
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2013. jan. 7. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!