Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném 5 év után a gyermekt...

Szeretném 5 év után a gyermektartást megemeltetni, de az ügyvédem szerint már nem lehet. Igaz ez? Kérem segítsen valaki!

Figyelt kérdés
2012. júl. 18. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor lehet ha a létminimumi összeget kapod,és emelkedik a minimálbér összege. Akkor automatikusan arányosan emelni kell a gyerektartás összegét is.
2012. júl. 18. 13:54
 2/8 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, ha jelentős változás állt be. Pl. az apa új munkát kapott, nőtt a fizetése, a gyereknek kiderült valami betegsége, ami miatt költségek keletkeztek, a gyerektartás nyilvánvalóan alacsony a reálishoz képest az infláció miatt stb.

Amúgy kétévente lehet ilyen kérelmet beadni, legalábbis pár éve még így volt.

2012. júl. 18. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy egy ügyvéd, aki ezt tanulta, jobban tudja.

Ráadásul azt sem írtad, hogy mennyiről mennyire szeretnéd megemeltetni.

2012. júl. 18. 15:24
 4/8 anonim ***** válasza:

2 évente lehet emelést kérni az infláció miatt.

Az más kérdés hogy lehet hogy nem kapnál semmit mert ha nincs komoly változás az anyagi helyzetben egyik félnél sem akkor a bíróság nem változtatt.

2012. júl. 18. 15:42
 5/8 A kérdező kommentje:
a határozat szerint a "minimálbér 20%-a, de minimum 12000,-Ft." az ügyvéd szerint, ha akkor két év után nem kértem emelést, 18éves koráig már nem is tehetem... létezik ez?
2012. júl. 19. 10:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Szívműtéten esett át a kislányom két éve, még csak meg sem látogatta, nem hogy pénzt adott volna...
2012. júl. 19. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg mert ha a gyerek súlyos beteg lett megkaphatod az emelést nem értem mért mond ilyet az ügyvéd de magad is elindithatod a pert.
2012. júl. 19. 18:06
 8/8 anonim válasza:
Mi is hasonló cipőben vagyunk. Tizenegy voltam, amikor először láttam apámat 9 év után. Akkor anyám egyéb okok miatt beperelte gyerektartásért, ha már egyszer felbukkant. Volt szívbetegségem, cukor stb. le sem tojta, hogy mi van velem. Akkor a bíróság 13000 Ft-t ítélt meg (ez lassan már 7 éve volt). Anyukám emeltetni akart nemrég (egyébként kb 2 éve újfent nem tartjuk a kapcsolatot)a tandíjam miatt is és az ügyvéd mondta, hogy nekünk kell bebizonyítani, hogy apám mennyit keres a munkahelyén egyébként esélytelen. Tehát, ha nem tartjátok a kapcsolatot, nem mondja meg mennyit keres, nincs számla a kezedben kb. akkor ez esetben esélytelen... Mi is itt vagyunk meglőve. Egyébként a gyerektartás, addig jár, amíg a lányod nappalin tanul, később, ha egyetemre megy, pedig nem kevés a tandíj. Erre hivatkozva is - extra esetként, különleges ok miatt - kell, hogy emeljenek. Az infláció növekedésének arányával, pedig a kedves apukának kéne saját magától emelnie a gyerektartást...
2012. aug. 2. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!