Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a nőnek több joga...

Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?

Figyelt kérdés
végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki.
2013. jan. 10. 12:36
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
35%

"végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez.."

Végülis a férfi csak keményen dolgozik hogy majd legyen miből etetni, ruháztatni a picit (miközben nincs több kereső a családban, tehát minden pénzt meg kell fogni így is). Az is épp olyan fontos mint a nő feladata.

"és az még jó is neki."

A kedves feleségnek talán nem volt jó? Ha nem akkor miért feküdt le vele?

Sok nő elfelejti hogy ez nem úgy megy hogy csak ők szenvednek a férfi meg nem csinál semmit. Ez egy munkamegosztás. Nem értem miért nem tudják értékelni a férjeik fáradozásait. (Aztán évek múlva meg csodálkoznak hogy tönkrement a házasság)

2013. jan. 10. 13:07
 22/60 A kérdező kommentje:

nemáááá válasza:

ezt a kérdést anyuka is feltette ide pár napja ... mármint azt, hogy a férje ragaszkodik a saját nevéhez ... az azért szép pár, ahol a néven sem tudnak megegyezni

nem láttam azt a kérdést

az élettársa nem tud megegyezni a gyerek nevét illetően,mert a sajátját akarja és ha nem úgy lesz, akkor onnantól nem érdekli a gyerek. erről van szó az ismerősömék esetében

2013. jan. 10. 13:10
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

Ja és enyhén szólva banális dolog ha egyetlen egy nevet nem tudnak kiválasztani a több százból valami utónévkönyvből.

13:07-es voltam.

2013. jan. 10. 13:10
 24/60 QueenRavenna ***** válasza:
34%
"végülis ő szenved 9 hónapot, és ő vajúdik akár órákon át kínok között, míg a férfi csak elélvez..és az még jó is neki." - Igen, igen, de a férjed tart el, ha ő nem lenne valószínűleg éhen halnátok a GYESből/GYEDből.
2013. jan. 10. 13:12
 25/60 A kérdező kommentje:
Az ő esetükben a nőnek van saját vállalkozása, és otthonról is tudja irányítani azt, max hetente egyszer benéz,hogy miújság. Mindig többet adott haza,mint a férfi.
2013. jan. 10. 13:14
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

"az élettársa nem tud megegyezni a gyerek nevét illetően,mert a sajátját akarja és ha nem úgy lesz, akkor onnantól nem érdekli a gyerek"

Ha nem az van amit akar akkor hisztizik. Mint egy gyerek. Nem tudom mióta vannak együtt de az ilyen infantilis gondolkodás elég hamar ki szokott derülni. Én ha nő lennék és tudom hogy komolyan gondoljuk egymással a közös életet akkor már teherbeesés előtt elbeszélgetnék vele pl. a gyerekvállalásról (névválasztástól kezdve sok mindenről).

2013. jan. 10. 13:15
 27/60 anonim ***** válasza:
100%

Ha így nekem egy pasi megmondaná, hogy nem érdekli a gyerek, ha nem ő nevezheti el soha nem engedném, hogy lássa, de minimum én nevezném el...

Egyébként hajlanék a kompromisszumra, mondjuk két kereszt neve lenne.

2013. jan. 10. 13:17
 28/60 A kérdező kommentje:

Két keresztneves dolgot is felvetette már a nő, de úgy,hogy a férfi neve legyen a gyerek 2. keresztneve

valljuk be én sem adnám a gyerekemnek az Árpád nevet..

2013. jan. 10. 13:18
 29/60 anonim ***** válasza:
100%
nálunk a párom akarta, hogy a fiam az én nevem viselje, én nem szerettem volna, de simán elfogadtam második nevének
2013. jan. 10. 13:20
 30/60 anonim ***** válasza:
77%
ebben a felállásban a legkisebb gond hogy mi lessz a gyerek neve...szegénykém...
2013. jan. 10. 13:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!