Szerintetek a nőnek több joga van a gyerek nevének a kiválasztásában?
Kérdező, természetesen nincs, a megszületett gyermekkel kapcsolatban mindkét szülő jogai és kötelességei tökéletesen azonosak.
És ha már a névben sem képesek egymással megegyezni, akkor az miféle kapcsolat, mire vállaltak gyereket????
(el lehet menni persze a gyámhivatalra, bíróságra, és majd ha hatvanhatodszor megszakadtak a röhögéstől, kirendelnek egy ügygondnokot a két kompromisszumképtelen infantilis szülő helyett a kérdés eldöntésére...)
én még terhes sem vagyok, és nem is akarok gyereket, a kérdés nem rólam szól, hanem ismerősömékről
az apuka nem akar elhatárolódni a saját nevétől. 2. névnek sem akarja, azt mondta,hogy őt akkor nem érdekli az egész. :)
Az már régen rossz ha a meg sem született gyerek nevén balhéznak a szülők. Ha ebben nem tudnak közös nevezőre jutni akkor komolyabb kérdésekben hogy fognak???
Egyébként nincs több joga az anyának. A név választásnak is közösnek kell lennie.
AZ egy dolog hogy a nő viseli a terhességet, ő szüli meg, de egy normális apuka keményen dolgozik amíg az anyuka otthon van a picivel. Vagyis előteremti a nyugodt élethez szükséges anyagiakat.
Amúgy meg ha az apuka ragaszkodik a keresztnevéhez, de az anyukának nem tetszik, akkor lehet kompromisszumot kötni.
Találjatok olyan nevet ami mindkettőtöknek tetszik. Az legyen az egyik neve, a másik az apuka által választott név.
#1. Előszöris, az hogy ki szenved és ki élvez, az sok dologtól függ. Lehet olyan konkrét eset, ahol a nő élvezi a terhességet, a férfinak pedig szenvedés. De lehet akár fordítva is. Általában véve nem mondható meg, hogy ki szenved és ki élvez!
#2. Ha a gyermek vállalással járó terheket nézzük, akkor ebben nem csak a vajúdást kell figyelembe venni, hanem a későbbi fölnevelését is, minden idővel, költséggel, szépséggel és problémával együtt. Példa: ha egy nincstelen felelőtlen rib*nc felcsináltatja magát egy multimiliomossal, és a gyermek kipottyantása után tovább áll, akkor például az ő "terhei" sokkal alacsonyabbak, mint a férfié. De nyilván ugyanez fordítva is lehet.
#3. A szenvedés és az élvezés nem formál jogot! Lehet hogy te "úgy érzed" hogy többet szenvedsz, de az érzések nem formálnak jogot. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy ha valakire halálosan megharagudtam, akkor jogom van megölni. Mert "halálosan" haragszom. De ez egy baromság. Nyilván való, hogy nem az érzések, és a valós vagy vélt érdemek döntik el, hogy kinek mire van joga.
#4. Ha már abból vita van, hogy ki döntse el a gyerek nevét, akkor annak a gyereknek régen rossz. És nem a neve miatt.
#1. Előszöris, az hogy ki szenved és ki élvez, az sok dologtól függ. Lehet olyan konkrét eset, ahol a nő élvezi a terhességet, a férfinak pedig szenvedés. De lehet akár fordítva is. Általában véve nem mondható meg, hogy ki szenved és ki élvez!
ez nagy hülyeség volt, már bocsi. :)
és még egyszer elmondom annak aki nem tud szöveget értelmezni, nekem nincs férjem, 20 éves vagyok.
Én a szülési fájdalmakról(vajúdásról) és azt megelőző rosszullétekről beszéltem(valaki mondja azt,hogy ő élvezte,mert akkor elhiszem), nem ilyen légből kapott hülyeségekről,hogy a nő felcsináltatta magát és várja a gyerektartást..
ilyen esetben alapból nincs szó KÖZÖS névválasztásról.
ezért volt hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!