Szerintetek jó nőnek lenni?
Olyan szakirányra járok az egyetemen lányként ahol több mint 90%-os fiútöbbség van. (3 évfolyam óta én vagyok az első lány)
A válaszom ennek fényében, hogy nem, nem szeretek lány lenni. Nem szeretem, hogy kítűnök a tömegből, hogy amikor félév elején bemegyek az órára és leülök a hátsó sorba a többség meredten bámul és azt hiszik hogy eltévedtem. Nem szeretem, amikor vizsgán a tanár kérdez valamit (mindenkitől) én válaszolok, ő meg erre, hogy én inkább ne segítsek a többieknek mert úgyis hátrányban vagyok lányként. stb... sorolhatnám még... Viszont hogy valami pozitívat is mondjak, munkában (szakmámbeli) soha semmi negatívat nem tapasztaltam.
Azért nem ennyire fekete-fehér a dolog. Az sem biztos, hogy régen egy egyszerű családban rosszabb volt nőnek lenni (a férfiak egész nap dolgoztak a földeken, a nők pedig vezették a háztartást - egyik sem könnyű). Ne alkossunk éles véleményt olyan korokról, amelyekben nem éltünk.
Én szeretek nő lenni és emiatt még semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem ért, a környezetem megbecsül, mivel én is becsülöm magam és másokat is.
Kedves kérdező, abban igazd van, hogy jobb lenne a világ, ha a női princípium (lágyság, érzelek, gondoskodás, szeretet) is erősebben érvényesülne.
Dohányzás-Nőietlen
Sörözés-Nőietlen
A tetoválás-nőietlen
A csúnya beszéd-nőietlen
A verekedés-nőietlen
A vezetői (munka) szerep-nőietlen
Autó vezetés egy férfi jelenlétében-nőietlen
persze ezek nem jó példák mivel mindegyik(az utolsót leszámítva) "csúnya dolog" de a lényeg igazából az,hogy nagyon sok olyan dolog van amit egy nő nem "tehet" meg de egy férfi igen. Mert ha megteszi akkor....nőietlen! Kb. nincs is olyan dolog amit egy férfi megszeretne tenni de nem teheti nehogy elveszítse a férfi mivoltát. És most nehogy azt írjátok,hogy nem lehetek érzelmesek,nem sírhatok mert ezt ti és pár elmebeteg apa és anya találta ki és isten tudja miért ez elterjedt. Sírjatok nyugodtan ha kell! És sokszor olvasom,h a pasik ugyan olyan érzelgősek mint a csajok. De ez nem így van. Genetikailag a nők érzékenyebbek a gyermek gondozás miatt a férfiak meg "masszívabbak" a vadászat és a család eltartása miatt. Persze vannak nagyon érzékeny férfiak és érzéketlen nők de nem az a "normális"
Szeretek nő lenni :D
Szeretek érzékenyebb lenni, csinosan öltözködni, sminkelni. Emellett akármilyen ''nőietlen'', szeretek meginni a barátnőimmel, barátaimmal néha egy-két sört egy otthonos presszóban. Épp ezért is jó nőnek lenni, ma már lényegében azt csinálunk amit akarunk, akár egykor férfiasnak titulált dolgokat is, közben mégis megmaradhatunk nőnek. Végeztem már részben fizikai munkát is, vendéglátásban volt, hogy 17 meg 24 órákat talpaltam egyhuzamban, de jó érzés, hogy erre is képes voltam, persze nem bánom, hogy most szellemi munkát végzek :D Szeretem, hogy a szerelmem a tenyerén hordoz és büszke rám, és hogy együtt főzőcskézünk egy üveg bor mellett, mert imád főzni és kikéri magának, hogy a konyha kizárólag női feladat lenne. Eddig az élet minden területén csak előnyöm származott abból, hogy nőnek születtem, pedig tudatosan soha nem akartam kihasználni. A férfiakkal kapcsolatban rengeteg pozitív tapasztalatom van, a körülöttem lévőktől tiszteletet, barátságot, kedvességet kapok csak, akitől nem, az tőlem sem kap, nagy ügy :D Eddig csak egy olyan férfivel találkoztam, aki érezhetően lenézte a nőket, de ahogy neki is elmondtam, ezzel a szemlélettel a XXI. században, nem fog túl jó nőt kifogni magának. Az ilyenekre csak legyintek, és nevetve megyek tovább, hogy mennyire maradiak, nah, meg az ilyen ''maradjatok otthon, szüljetek gyereket, az a dolgotok'' hozzászólások is, ugyan már, azt majd én eldöntöm, hogy nekem mi a dolgom :D
Nagyon sok negatívum van az életben, nekem is kijutott belőle sajnos, de az élet, a nőiség jó oldaláról sem szabad elfeledkezni! 25/l
" Kb. nincs is olyan dolog amit egy férfi megszeretne tenni de nem teheti nehogy elveszítse a férfi mivoltát."
1. Magassarkúban munkába menni.
2. Nyilvános helyen kirúzsozni magát.
3. Teherbe esni.
4. Szülni.
5. Nőgyógyászhoz járni.
6. Műkörmöt hordani.
7. Mellnagyobbító műtét.
8. Menstruálni.
9. Szoknyát hordani.
Viccet félretéve nem érzem a női létet hátránynak. Szellemi munkát végzek, nálunk a férfiaknak sem akad olyan dolguk, amihez fizikai erő kellene. Ha bútort kell mozgatni háromévente, akkor arra külön alvállalkozók vannak.
Határozottsággal pedig ugyanolyan körülményeket tudtam elérni, mint a férfi munkatársaim. Sőt, a fizetésem is megegyezik a hasonló munkakörben dolgozókéval.
Akkor egy kis agykutatás. Átlagban a férfiak intelligensebbek, mint a nők. A nők nagyon kiegyensúlyozottak ebben (ezért élnek iegyensúlyozottabb életet, mint a férfiak). Kevés náluk a zseni, de kevés is a fogyatékos. A férfiaknál nagy a szórás. Ugyanakkor a magasabb értelmi szint hátrány is lehet. Ezért van az, hogy ugyanolyan életkörülmények között a férfiak 3-4x gyakrabban lesznek alkoholisták.
Én férfi vagyok, nem tudok női ésszel gondolkodni. Viszont a férfiaknál is van egy csomo hülye régi dolog. Pl ne járkáljon szandálban/mezítláb (én imádok, tavasztól-őszig), ne vislejen világos ruhákat, mert homár, ne sírjon, ne beszéljen az érzelmeiről (ezeket most vetkőzi le a fiatal generáció).
Viszont biológiailag a nőknek nehezebb. Gyengébbek fiizkálisan, mentruáció nem mindenkinél leányálom (van ,aki nem is veszi észre, míg van ,akinek fáj a feje, a hasa). Nem irigylem a nőket.
A sörivás nem nőietlen, csak tudni kell meginni. Barátnőkkel pohárba kiöntve egyáltalán nem nőietlen (ráadásul a sör egészséges is).
Ja és ez a "nő egyszerre több dologra tud figyelni" dolog már 5 éve megbukott. Eléggé le vannak maradva egyesek. Mindkét nem képes rá sőt, a nők nem érzékenyebbek. Jobban tudatosul bennük az érzelmeik, viszont ennyiben ki is merülnek a különbségek.
26,28 Magyarázzátok már el,mik az előnyök...
Én utálom a magassarkút,kényelmetlen és nehéz benne járni.Szoknyát se hordok,nem sminkelem magam soha és a hajamat se csinálom meg,mindig kiengedve hordom.Szóval ilyenekből nem nagy dolog kimaradni...De nem is a külső a legnagyobb gond,hanem a társadalom.A "gyengébbik nem" kifejezés engem is idegesít,mert ha valakire azt mondják,hogy "gyenge",az nem éppen bók...az azt jelenti,hogy ha nem vagy full erős személyiség,aki törtet előre a karrierjében és mindenkit lenyom,csak egy átlagos nő,akkor valamilyen szinten ki vagy szolgáltatva egész életedben a terhesség és a fizikai gyengeség miatt.Nekem ez szúrja a szemem.És igen,ha intelligens emberekkel van valaki körülvéve,akkor nem érik sérelmek,de ez a világ nem intelligens,hanem tele van erőszakkal és az alapelv az,hogy az erősebb győz.Na,ez itt baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!