Minek kell csak a nőnek "háziasnak" lenni?
Valószínű, hogy én nem fogok soha párkapcsolatban élni, mert én nem fogok önkéntes szolgának beállni.
A pasik ragaszkodnak a női és férfiszerepekhez, ami persze csak nekik ideális, mert a nők a munkahelyükön is dolgoznak.
Persze a női munka az minden napi: mosás, mosogatás, főzés, takarítás, bevásárlás, gyerekkel foglalkozni (ha van). Ez azért elég sok, mert nem havonta egyszer kell elvégezni.
Ezzel szemben a hapsik saját maguknak munka:villanykörte-kicserélés (fél évente, kész röhej, sztem ez inkább női munka), fűnyírás (természetesen nem minden nap és fűnyíróval), kerítés festés (10 évente-ez sem egy nehéz dolog), favágás (de ezt sem kell mindennap, ha előre megvágja és később már nem kell).
Valami megszerelése (sokszor a szerelő jön ki, vagy ha megcsinálja, akkor egy évben ha van ilyen 8 alkalom)....
Szóval a többi időben mit csinál? Nézi ahogyan a felesége/barátnője dolgozik?
Ha egy kifáradt nő azt mondja munka után, hogy drágám, légyszi mosogass el, addig leugrom bevásárolni, akkor a hapsi kiakad, hogy "azért a szerepeknél maradjuk ám"?
Ja, azt hozzátenném, hogy munkahelyüknek a nőknek is kell lenni, a jövőjük biztosítása érdekében.
Szerintetek?
A férfi is legyen házias, ugye?
Sajnos öreganyáink ezt tanították meg nekik!
DE akkor még a nők nem dolgoztak és akkor ez természetes volt!Most is kérnünk kellene az egyen joguságot!
nah én épp ezért közöltem még a legelején,hogy ha komolyan gondoljuk egymást,akkor fele-fele a házimunka...
ugyhogy mi megosztjuk,mikor kinek van több ideje,meg mit szeret...
fürdőszobatakaritás mindig enyém,de mosogatni 2 éve egy poharat se mostam el,az páromé
főzni hol ő hol én,én tanitottam meg
összepakolni meg közösen szoktunk
otthon nem ezt látta,beletelt bő évbe mire átneveltem,nem rabszolga vagyok...
csak normális pasi kell hozzá
22/N
Legyen.
Engem nem vág haza ha segítenem kell a páromnak.
Főzés, mosogatás, porszívózás, gyerek ellátása, és közben az "én" munkám is elvégezni.
Egyáltalán nem megerőltető.
Büszke is rám a párom (visszahallom) :))
Mindketten dolgozunk váltott műszakba, nálunk kezdettől fogva ( 9 éve) természetes volt hogy segítünk egymásnak.
Na,nálunk kicsit másképp megy a munkamegosztás: nekem van melóhelyem,dolgozok,tanfolyamra járok.
A vőlegényem szokott főzni,takarítani.
Füvet nyírni meg aki ráér,fát vágni én szoktam láncfűrésszel,ő pedig hasogatja.
Megosztunk mindent,de mivel ő van itthon többet,ő szokott többet vállalni itthon.Nekem általában mire haza érek este,van meleg kaja is.
Nekem így a legjobb és sokkal boldogabbak vagyunk így,mint mikor a Drágám is dolgozott.
Mi gyerekkorunk óta ismerjük egymást,valószínű,ezért is vagyunk ennyire összhangban.
Szerintem is háziasnak kell lennie egy pasinak,ha így alakult,mint nálunk.
De ha a nő van otthon,akkor a házimunka az ő dolga.
20/L
Ez jó kérdés! Nevettem akkorát. :)
Egyébként az én párom is szokott segíteni, sepreget, néha felmos, elmosogat, ilyeneket. A fát, azt ő vágja. :) A láncfűrészen nevettem egy jót. Komolyan, most elképzelek egy fiatal csajt, láncfűrésszel...hát, ez nagyon jó.
Nem bántásból, ne haragudj.
Abban igazad van, hogy ha a nő is dolgozik, akkor a pasi segítsen be a házimunkában. Régen a nők csinálták, de akkor ők nem is dolgoztak annyit, mint a pasi.
20éves lány láncfűrésszel:d ez tetszik...
én el se birom,nemhogy beinditani:d
még jó hogy távhős a lakás
második voltam
Köszönöm mindenkinek a pozitív válaszokat:)
A láncfűrészes hozzászóló lányon én is nevettem, de van ilyen, csak vigyázz magadra:)))
Még várok véleményeket!
Szerintem is férfi és megbeszélés kérdése.Sosem volt olyan barátom(hosszútávú),aki semmit nem segített.Nem vagyok cseléd.
A párom is segít.A porszívózás,szemétkivitel,portörlés az ő reszortja.Igaz szólni kell neki(mert elfelejti),de szó hang nélkül megcsinálja.Plussz mellette még csinálja a férfias dolgokat is,mivel felújjítjuk a házat és sufnit épít,tehát betonoz,kerítést épít,tapétáz.Én meg lefestem a dolgokat(fal,kerítés),és lecsiszolom.
Én mosok-teregetek,főzök,fürdőt rendbe teszem.Mosogatni nem kell,mert kaptam tőle egy mosogatógépet szülinapomra,mert tudja,mennyire utálok.
A kislányunk(1.5 éves) körüli teendőket is megosztjuk,nem marad csak rám a nevelése,teljes mértékben el tudja látni.
Nagybevásárlást együtt intézzük(havi 1),a kicsiket én,mert nem szeret vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!