Mennyi tartalékkal kellene rendelkeznie egy nőnek, hogy bevállaljon egy szülést?
Én úgy voltam vele, hogy akkor akarok családot,ha tudom,hogy egyedül is el tudom tartani a gyerekeimet. A férjemmel bármi történhet, holnap a fejére eshet egy tégla és akkor itt állok egyedül.
Nem hiszem,hogy ezt nominálisan kéne meghatározni. Én amikor tudtam, hogy bármikor tudok keresni pénzt, ha tényleg szükség van rá és eleget ahhoz,hogy fenntartsam a családom akkor mondtam,hogy jöhetnek a babák.
A család lényege az összetartás. Függetlenül attól, hogy van gyerek vagy nincs, de pláne akkor. Egy nő és egy férfi (pláne törvényesített) kapcsolata arról kéne, hogy szóljon, hogy egymást támogatva, közösen építik a jövőt. Erről szólt régen, nem a szerelemről, hogy hirtelen felindulásból összeházasodunk, mert milyen szép a mennyasszonyi ruha! Igen, régen a nőt el kellett tartani,mert házasságon kívül esélye a nullával volt egyenlő, de a házasság, akkor is azért kötett, illetve a család intézménye azért jött létre, mert az utód felneveléséhez nem elég 1 ember! Egy közösség kell hozzá. Egy férfi és egy nő! Mert az ember utóda magatehetetlenül jön a világra, ezért az, aki godnoskodik róla nem tud magáról is gondoskodni. Erre van a férfi! Vagy legalábbis kéne, hogy legyen!
Istenem! Úgy kiborulok az ilyen kérdésektől!
Kérdező: minek mentél hozzá? Miért akarsz egy ilyen embernek gyereket szülni?
Igen, a mai világban legyen képes egy nő is megállni a lábán, de könyörgöm! Hogy várható el tőlünk az, hogy 3 évre előre gyűjtsünk annyi pénzt, amiből megélünk csak azért, mert gyereket vállalunk! Ez nonsense! Ebben nincs haladás! Ebben csak kínlódás van! Pláne, ha a pasi a nő fejéhez vágja, hogy nem doglozik, ne is egyék!
Az ilyen pasit jól p.csán kell rugni, már elnézést! 34N
Nos, hogy a kérdésedre is kapj választ :)
Szóval én a bebiztosítós fajta vagyok, egyszerűen utálom a bizonytalanságot, és a kiszolgáltatottságot. Hiába vagyok féjnél 12 éve, akkor is úgy gondoltam (és most is úgy gondolom), h ha lehet, akkor a nőnek és a férfinak is legyenek tartalékai, akár együtt, akár külön-külön.
Nekünk fontos volt, hogy legyen meg a megfelelő lakás, amiben akár 20 évig is elélhetünk a gyerekekkel... meglett, még van rajta egy kis hitel, nem vészes egyáltalán, volt önerőnk szerencsére.
Nem terveztük, hogy ennyi meg ennyi pénzünk legyen, de úgy alakult, hogy mindkettőnk bankszámláján volt 2-2 millió ft, mikor belevágtunk a baba-ügybe. Most 3 éves lesz a lányunk, és a 4 millióból cirka úgy 1 milliót költöttünk el... ez pótolta a gyes és a megszokott fizetésem (majd később Tgyás, és gyed) különbségét.
Persze megtanultunk visszavenni, hiszen előtte azért sokkal jobban éltünk, többet költöttünk. 200 ezer volt a nettóm. A gyes meg most már csak 25.000 nettó + a 12.000 családi pótlék... meg persze a férjem fizetése, ami sajnos nem olyan jó, mint az enyém volt.. :(
A fiunk most lesz 3 éves...
Tehát ha így a vége felé nézem, akkor azt mondom, hogy elég lett volna ugy durván 1,5 millió erre a 3 év gyesre NEKÜNK! De ez mi vagyunk... van aki bevállal több gyereket hitelre és 0 Ft megtakarításra is. És nincs azzal semmi baj... én szeretem a biztonságot és a kiszámíthatóságot.
Ezek szerint nekem nagyon más az értékrendem... Ha vmi tragédia történne, én is el fel tudnám nevelni a piciket egyedül, amint visszamegyek dolgozni.
Viszont az alaphelyzet az, hogy míg én a babákkal vagyok itthon, a férjem túlórákat és másodállást vállalt, hogy addig is legyen meg a normális életszínvonalunk. Egyszer vetné a szememre, hogy mindent ő fizet... Egyenjogúság ide vagy oda, ez nem helyes hozzáállás szerintem. Amelyik férfi ilyen, nem érdemli meg, hogy családja legyen szerény véleményem szerint. Mert a gyerek nem csak addig kerül sokba, amíg az anyukája nem dolgozik, sőt utána jön csak a java! Óvoda, iskola, egyéb vágyak. Át kéne gondolni szerintem ezt a "biztos kapcsolatot" meg a gyerekvállalást.
Éltem egyedül albiban minimálbérből,meg tudtam oldani.
A gyedem lesz annyi 2 évig amiből egyedül is el tudnám tartani magam és egy babát,céghez visszavárnak.
De közös gyerek,ha páromnak kellene mindhármónkat eltartania,akkor sem mondana,gondolna semmi rosszat,annak ellenére hogy fiatal,ő inkább a "férfi a család fenn és eltartó" elvet valja. (de örül neki,h eszem ágában nincs 2 évnél többet otthon ülni,sőt,valószinű dolgozni fogok otthonról,ha meg tudja oldani a cég)
Arra az esetre pedig ha történne vele valami-lerokkan,neadjisten meghal-van életbiztositás.
"Erre van a férfi! Vagy legalábbis kéne, hogy legyen! "
Erre van? Tehát nektek csak egy spermadonor kell vastag pénztárcával! A nők akartak egyenjogúságot, akkor itt van, lehet bizonyítani! Nekem pont az ilyenek miatt nem kell gyerek, mert ha egyszer megszületik, akkor onnantól a nő már nem az igazi, a férjére nem jut ideje, mert azt gondolja, hogy ő már teljesítette a feladatát.(gyerek nemzés). Ez a házasságban minden közös című lemez, csak a nők miatt lett kitalálva az tuti. Én tartom magam ahhoz, hogy nincsenek közös dolgok, valami csak az enyém vagy csak az övé!
na bakker... fiúnk van, nem lányunk, most olvasom milyen hülyeséget írtam az előbb.. :))) (biztos azért van, mert titkon vágyom egy lányra is)... :(
De szerintem olyasmire is gondolni kell az embernek, hogy a párja lelép, beteg lesz, stb. Nemcsak arra, hogy "szemére hányja" a nőnek, hogy mindent ő fizet. Mert az ilyen tényleg nem pasi. az én szememben sem.!
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:17
Talán jobb is, hogy ilyen felfogással nem akarsz gyereket, még a végén vele is közölnéd, hogy ez a mami fizetése, abból neked nem jár csoki :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!