Jövőre aki egyetemre szeretne menni, minimum egy emelt
szintű érettségivel kell rendelkeznie?
igen, és egy középfokú nyelvvizsga is kell. Köszönjétek meg Hoffmann Rózsika néninek, és a fidesznek.
2011. szept. 2. 15:39
Nem, nem kell. Egy természettudományos tárgyból kell hogy legyen érettségid, az emelt szint még nem kötelező mindenhol.
2011. szept. 2. 15:41
3/10 A kérdező kommentje:
GTK-ra szeretnék menni Szegeden. Oda nem elég a középszintű 2 gazdasági tantárgyból?
Én úgy tudom, nem fog kelleni még se emelt szintű, se nyelvvizsga, de nem értem, miért lenne baj, ha kellene. A legtöbb diák már most is gimiben teszi le az első nyelvvizsgáját, meg aztán ha diplomázni akarsz, úgyis kötelező. Az emelt szintű érettségit meg évek óta megkövetelik már a legtöbb helyen egy, a választott szakhoz kapcsolódó tantárgyból. Ez ezután is így lesz, nyilván egy nyelvszakra nem fognak ezután se emelt matekot kérni. Aki meg nem tudja elérni azt a szintet, amit egy emelt érettségin kell tudni, az miért akar egyetemre járni?
2011. szept. 2. 15:47
5/10 A kérdező kommentje:
Felsőfokú nyelvvizsgám van, az nem gond, csak én nem magyarországi magyar vagyok, ezáltal az itteni érettségit középszintűnek ismerik el Magyarországon, és ha kell emelt szintű, az számunkra nagyon nehéz, mivel teljesen más a tanterv, az órák, ezáltal olyan feladatok lehetnek az érettségin, amit mi, nálunk nem is tanultunk.
akik nem tudják miről beszélnek miért válaszolnak?
nem kell se emelt szintű érettségi, se természettudományos tárgyas érettségi, se nyelvvizsga.
az emelt érettségi meg a term. tudományos érettségi csak a jövő évtől lesz érvényes, az meg hogy mikortól lesz a nyelvvizsga kötelező felvételihez még nincs eldöntve.
a középiskolai jegyekhez számítanak be egy természtes tudományos tárgyat, ennyi újítás van.
2011. szept. 2. 16:23
Nézd nekem sincs azzal problémám hogy emelt szintű meg nyelvvizsga, DE nekem nem volt pénzem nyelvvizsgára és most sincs úgyhogy nem is felvételizhettem volna pedig simán meglett volna a pontszám.
Az emelt szintű meg olyan hogyha nem kapsz megfelelő felkészítést akkor pocsékul sikerül és annyi a jelentkezésnek.
Nekem csak az előzményekkel és a dolog kivitelezhetőségével vannak gondjaim ilyen téren.
2011. szept. 2. 18:06
Nekem sincs és nem is volt pénzem nyelvvizsgára. Emelt szintű angol érettségivel szereztem nyelvvizsgát teljesen ingyen.
2011. szept. 2. 18:12
Hát velem valahogy nem közölték ezt az APRÓ részlet anno.
De kösz az infót.
2011. szept. 3. 10:59
nem is kell, hogy közöljék veled, magadtól is utánanézhettél volna, hogyan működik a felsőoktatás..
2011. szept. 3. 11:06
Kapcsolódó kérdések: