Szerinted hány millió Forint tartalékkal kéne rendelkeznie egy Magyarországon élő embernek?
Az átlag munkakeresési periódus 3-6 hónap. Tehát annyi tartalékra van szükséged, hogy ezt túléld. Ha van családod, akkor nyilván több.
Szerintem egy átlagos felnőtt embernek minimum havi 80.000 Ft szükséges. De legyen 100. Tehát fél évre kell 600.000 Ft. De természetesen ebben semmilyen katasztrófa nincs benne (baleset, természeti katasztrófa stb.), ha ezzel is kalkulálunk azt mondanám, hogy jó ha mindenkinek van 2-3 millió forint tartaléka (ami a megélhetésen, a lakásom, a ruhán stb. felül van.).
Nekem jelenleg kb 500.000 Ft-om van. Tehát nem vagyok életképes. :)
Tartalékkal?
Habár nekünk van tartalékunk, de a páromnak olyan biztosításai vannak ha munkanélküli lenne vagy munka képtelen lenne (akár egy hétre) akkor fizet a biztosítás. így nem kell félnünk a jövötöl.
annyi tartaléknak kell lenni, ha hirtelen lerobban az autó akkor megtudd csináltatni. kb fél millió nincs lekötve, ez bármikor elérhetö. és kb 5-5 millió van mindegyönknek, de ezt lassan befektetjük megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!