Mennyi tartalékkal kellene rendelkeznie egy nőnek, hogy bevállaljon egy szülést?
én bevállaltam a szülést nulla forint tartalékra.
Nekem a lényeg az volt, hogy legyen saját ház, autó és biztos jövedelem ami ne a minimálbér legyen. Van egy átlag fizetésem, a páromnak is nem költünk hülyeségekre eddig sem tettük és így be mertem vállalni a gyereket.
Most, hogy megszületett a gyerek, most kezdek el tartalékolni, nem tudom miért de a gyerek ezt váltotta ki belőlem.
Nekem csak állásom volt.Se tartalék pénz,se kocsi,se lakás.5 évig éltünk együtt a párommal amikor terhes lettem a semmire.Megbeszéltük a dolgot,így összeházasodtunk,és megszültem a fiamat.3 évig otthon voltam vele,mert én hiszek abban hogy a gyermek élete első 3 évében fontos,hogy az anyja mellett legyen(ez az én véleményem,és elfogadom,ha mások nem így gondolják)
Életünk során sok változás történt,de azt tudom,hogy SOHA nem éhezett a fiam,mindig megkapott mindent amit meg tudtam venni neki..Igaz nem volt 5 évesen mobiltelefonja,vagy laptopja,de rengeteg játéka volt,szép ruhában vittem óvodába,iskolába.Minden évben ha nyaralni nem is mentünk,de vittem strandra,moziba,vagy kirándulni..
Azóta el is váltunk az apjával(és újra férjhez mentem) de az apjával mai napig is jó barátságban vagyunk,és továbbra is a fiúnk jövője,érdeke a legfontosabb mindannyiunknak.
Jelenleg Angliában tanul,és igyekszem továbbra is támogatni,pedig ma sem vagyok gazdag.(még jogsim sincs)
Ha arra vártam volna,hogy sok pénzem legyen,mert ez kell a gyerekneveléshez,akkor ma nem lenne egy csodás fiam akire olyan büszke vagyok.
Úgy látom, hogy szövegértési problémáitok vannak!!
A kérdezőnek se férje nincsen, se a "szemrehányós" kérdést nem tették még fel neki !!
De ti már úgy szidjátok a férfiakat, ahogy a csövön kifér!!!
Én ledöbbenek azon, hogy azokat a válaszokat, amik két ember szövetségéről szólnak, és arról, hogy a ffi keresetéből élnek gyes-gyed alatt, azokat lepontozzák.
Ennyire nem lehet senki anyagias és önző!
Persze, félre kell rakni, ha tud az ember, felelősen kell gyereket vállalni, én ezt is aláírom. De minden ffi pontosan tudja (aki kicsit is rendelkezik IQ-val és EQ-val), hogy az első három évben a nő foglalkozik a gyerek gondozásával (elsősorban), és a ffi elsősorban a pénzkereséssel törődik. Ez a munkamegosztás. Lehet fordítva is, nem arról van szó, de abban is meg kell állapodni. VAgy ma már annyira nem tudnak a 20-30 éves ffiak egységben, családban gondolkodni, hogy fogalmuk sincs a családi szerepekről (nem sztereotípiákról!) és munkamegosztásról? Nem lehet mindent egyszerre: nem lehet doglozni és 24 órában kisbabát gondozni. Ha a nők ilyenkor el tudnák tartani magukat, na akkor nem lenne szükség a ffiakra, akkor tényleg csak spermadonorok lennének!
Elszomorító, hogy a ffiak többségét megriasztják az alapvető elvárások, és ebben a fogyasztói társadalomban a "minden az enyém, nekem minden jár" elvet vallják.
Értelmes ffi (és nő) tudja, hogy a pénz csak egy eszköz a boldogság elérésére, és nem maga a boldogság. A boldogságot pedig a család és az élmények adják. De ha valaki így gondolkodik, ahogy a lepontozók, akkor ne várjon boldog családi idilt.
Nem mindenki tud otthon dolgozni, szakma- és végzettségfüggő. Ezzel az erővel azt lehetne mondani, akinek nincsenek tartalékai, aki nem milliárdos, ne is szüljön gyereket? Lassan kihalna az emberiség, mert az emberek többségének nincs magabiztos háttere, a legtöbben hitelből élnek, és bizony bármikor fordulhat a kocka. Ne ettől függjön a gyerekvállalás.
Érdekes, nagyon sokáig nagyon rosszul álltak a szüleim anyagilag, de mégis a nagy szegénységbe szültek három gyereket és felneveletek minket, pedig bizony gyakran kölcsön kellett kérniük hónap végén, anyukám a kórházban állandóan bevállalta az éjszakázást. De három gyerekkel, szegénységből, talpra tudtak állni és elég jól megalapozták a jövőnket. Apukám kereste a pénzt, anyukám pedig itthon maradt a gyerekekkel. Úgyhogy, előttem egy ilyen apa/férfi típus volt, aki gondoskodik a családjáról. Szerintem, ez a klasszikus. Soha nem is bírtam azokat a férfiakat, akik panaszkodnak, gyengék, mindenben a feleségüket hibáztatják, mindent a feleség szemére vetnek. És most nem arról beszélek, hogy az a tökéletes, amikor a férj dolgozik és az asszonyka költi a pénzt egész nap, persze, ha valakinek belefér és a férj sem szól, akkor miért ne, magánügyük.
Meg szerintem, senki nem szidta a férfiakat, csak a gyenge férfiakra panaszkodtak, akikből manapság egyre több van, tisztelet a kivételnek. Akinek nem inge, ne vegye magára...
13:25
Nem arról van szó, hogyha egy nő energia, idő és lelkesedés szempontjából megengedheti magának, hogy gyes-gyed alatt otthon, RÉSZMUNKAIDŐBEN dolgozzon, akkor sem szabad megtennie... hanem arról ,hogy mivel a legtöbb nőnek ennyi energiája nincs, és ilyen lehetősége sincs, ezért egy teljesen normális szerep a ffiak számára, hogy ilyenkor ők keresik a pénzt, és ők tartják el a családot. Azonban a mai 20-35 éves ffiak olyan szinten el vannak kényeztetve, hogy a nők dolgoznak és eltartják magukat, olyan pénzközpontú és önző lett a hozzáállásuk, és olyannyira nem képesek egységben és családban gondolkodni, hogy az nagyon elkeserítő. A nő oldjon meg mindent: gondozza a gyereket, tartsa rendben a házat, dolgozzon, de annyit keressen, hogy legyen önállóan is elég pénze önmaga-a gyerek eltartására ill arra, hogy félre is rakjon gyes-gyed mellett, legyen szexi és r.banc az ágyban, mellesleg szépségkirálynő is... nem létezik olyan ember, aki ezt meg tudja oldani, mégis a r.hadt média ezt súlykolja a manipulálható tömegekbe. Ezek után csodálkoznak, hogy annyi a flúgos nő, aki képtelen feldolgozni, hogy mindez neki nem megy, és ennyi a válás, mert a pasi nem ezt a tömény tökéletességet kapja...
nevetséges.
vannak olyan helyzetek, amikor (sajnos vagy nem sajnos) a hagyományos modell működik a legtöbb esetben, hiszen a világ még nem változott akkorát, hogy máshogy lehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!