Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyenletes dolog hazudni a...

Szégyenletes dolog hazudni a nagyszülőknek? (egy jó ügy érdekében)

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet az, hogy szegények vagyunk. Ezalatt azt értem, hogy a havi kiadásaink 5-10 ezerrel többek mint a bevételek. Nagyszüleim segítenek havi pár ezer ft-tal. (20-30 ezrekkel). Ha épp marad mondjuk 5 ezer, veszünk nekem 1 gatyát vagy cipőt, hogy a suliban ne szégyenkezzem a kopott, használt dolgaim miatt. Nos, a nagyszüleim felajánlották, hogy kifizetik a tankönyveimet (ez náluk annyit jelent hogy 10-20 ezer ft-t kapok, attól függ mennyibe kerülnek a könyveim). Nos, 1hónap múlva lesz a barátom szülinapja. Szeretnék neki valami különleges ajándékot venni (olyan 4-6 ezerért), de nincs rá pénzem. Anyuék nem tudnak adni, max egy ezrest. Szóval, arra gondoltam, ha megtudom mennyibe kerülnek a tankönyveim, nem annyit mondanék, hanem 5 ezerrel többet. Ez szerintetek aljas dolog? Máshonnan nem tudnék pénzt szerezni. :(

És a barátomnak nem adhatok egy 990 ft-os plüsst mert ő már kinőtt ebből a korból. Az még egy külön gond, hogy mit vegyek neki.

És mivel még nem vagyunk együtt régóta, csak fél éve, mamáék még nem hajlandók megismerni, így ha kérnék is, hogy a barátomnak ajándékot vegyek, nem adnának. (Amíg nem leszünk legalább 1 évesek, nem is vesznek róla tudomást. - Ezt így kijelentették)

18L

2009. aug. 26. 15:59
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
100%

huh dejó h megértetted. :'D

a torta jó ötlet. olcsóbban meg is úszod. és jól is laktok. :D

grat (Y) h felfogtad :D

aaa táblácska... xD te tudod. én a helyedben csak a tortát adnám. és eltöltenék vele kettesben egy szép estét. 10000x jobb lesz hidd el, mint akármien többtízezer ft-os ajcsi. :)

2009. aug. 26. 16:46
 32/40 A kérdező kommentje:
Már csak valami finom torta receptet kell találnom.
2009. aug. 26. 16:50
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tessék,remélem találsz kedvedre valót.

Sok sikert,ezzel jobban lenyűgözöd hidd el,mint bármilyen drága holmival.

2009. aug. 26. 16:58
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is pont ezt az oldalt böngésztem!
2009. aug. 26. 17:00
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Tetszik a torta ötlet.

Arra nem gondoltál, hogy ha megveszed neki a 4-6 ezer Ft-os ajándékot, ő meg tisztában van az anyagi helyzetetekkel, baromira rosszul érezné magát miatta? De mutatnia kellene, mennyire örül, mert ugye nagy áldozatot hoztál meg érte. Én legalábbis így lennék a barátod helyében.

2009. aug. 26. 17:06
 36/40 anonim ***** válasza:
95%
Itt volt az egész nyár, miért nem mentél el dolgozni ha tudod, hgoy nehéz helyzetben vannak anyagilag a szüleid??? Ha a barátod tudja, hogy csórók vagytok akkor meg nem fog több ezer forintos ajándékot elvárni tőled. És ne nagyon használjátok ki a nagymamád jóidulatát!
2009. aug. 26. 17:18
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Na, tök jó ez a torta-ötlet :) Az én párom is minden szülinapján annak örül a legjobban, amit sütök :)

Nyilván a párod előtt nem titok, h szegények vagytok, így fogadott el. Nem vár több ezer forintos ajándékot, mert ha erre utazna, nem veled lenne. És még tényleg rosszul os érezné magát miatta.

2009. aug. 26. 18:39
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

Örülök,hogy végre megértetted,hogy nem csak azzal lehet kedveskedni valakinek,hogy több ezer ft-ért veszel neki ajándékot...a torta és egy vad este pont elég lesz.Már fél éve vagytok együtt,szerintem 27 évesen már van olyan érett,hogy nem fog kérkedni az ő pénzével amikor tudja,hogy neked nincs...

Soha többé ne gondolj ilyenre,hogy a nagyszüleidet lenyúlod,ők szeretettel adják a pénzt,te pedig kihasználnád őket,ez egyáltalán nem kóser.

A másik pedig,hogy ha annyira szegények vagytok,akkor légyszíves menj el diákmunkára,nekünk megvan mindenünk,nem élünk nagylábon,de telik márkás rucikra és mégis dolgoztam,mert 17 évesen már rosszul érintett,hogy amellett,hogy etetnek mg ruhát és pénzt is kell nekem adniuk...úgyhogy mielőtt lenyúlni akarsz gondolkodj el...

2009. aug. 26. 18:41
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

figyi ma' nekem eszembe jutott vmi jo :)

hivd fel a baratodat de ugy mintha rendesen elfelejtetted volna a szulinapjat.

hivd el a parkba/mezore/(mittomen mi van a kozeletekben ami romantikus hely) estefelere valami nagyon kamu uruggyel.

amikor nagy bosszusan odaer akkor pedig kosd be/takard el a szemet es vezesd a "rejtekhelyre" ahol szepen elrendezett kis piknikhely varja, az altalad keszitett tortaval (jo nagy/szines gyertyakkal) es mondjuk vehetsz egy uveg pezsgot az meg nem vag ugy foldhoz, persze a pezsgospoharat ne felejtsd otthon.

es tuti tetszeni fog neki :)

2009. aug. 27. 00:48
 40/40 anonim ***** válasza:

Nem kérik el a tankönyv számlát? Mert akkor kiderülhet, hogy csaltál.

Én páromnak sajnos mindig később adtam ajándékot, mint amikor volt a szülinapja, mert nem volt pénzem, de meg tudtam vele beszélni.

Le lehet pontozni, de én az iszákos apám lehúztam sokszor, mert ha nem teszem, akkor piára ment volna el a lóvé. Bár ez más helyzet.

2009. aug. 28. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!