Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyenletes dolog hazudni a...

Szégyenletes dolog hazudni a nagyszülőknek? (egy jó ügy érdekében)

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet az, hogy szegények vagyunk. Ezalatt azt értem, hogy a havi kiadásaink 5-10 ezerrel többek mint a bevételek. Nagyszüleim segítenek havi pár ezer ft-tal. (20-30 ezrekkel). Ha épp marad mondjuk 5 ezer, veszünk nekem 1 gatyát vagy cipőt, hogy a suliban ne szégyenkezzem a kopott, használt dolgaim miatt. Nos, a nagyszüleim felajánlották, hogy kifizetik a tankönyveimet (ez náluk annyit jelent hogy 10-20 ezer ft-t kapok, attól függ mennyibe kerülnek a könyveim). Nos, 1hónap múlva lesz a barátom szülinapja. Szeretnék neki valami különleges ajándékot venni (olyan 4-6 ezerért), de nincs rá pénzem. Anyuék nem tudnak adni, max egy ezrest. Szóval, arra gondoltam, ha megtudom mennyibe kerülnek a tankönyveim, nem annyit mondanék, hanem 5 ezerrel többet. Ez szerintetek aljas dolog? Máshonnan nem tudnék pénzt szerezni. :(

És a barátomnak nem adhatok egy 990 ft-os plüsst mert ő már kinőtt ebből a korból. Az még egy külön gond, hogy mit vegyek neki.

És mivel még nem vagyunk együtt régóta, csak fél éve, mamáék még nem hajlandók megismerni, így ha kérnék is, hogy a barátomnak ajándékot vegyek, nem adnának. (Amíg nem leszünk legalább 1 évesek, nem is vesznek róla tudomást. - Ezt így kijelentették)

18L

2009. aug. 26. 15:59
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lenne okod arra,hogy "égjen a fejed" ha a nagyszüleidet csapnád be azért,hogy a pasidnak ajándékot vegyél.A torta jó ötlet,és megsúgom az sem lehet a semmiből megsütni.Egyébként feltételezem a fiúd tudja milyenek a körülményeid,azt is,hogy nem dolgozol még,tehát nem vár tőled semmit ami pénzbe kerül.Nagyon idióta ötlet tőled ebben a helyzetben a kártyafeltöltés is,és minden olyan ajándék ami sokba kerül.Szóval amit anyudék adnának 1 ezrest abból vegyél alapanyagot a tortához,meg gondolom van otthon is hozzávaló,és süss neki.Ne drága ajándékkal akard lenyűgözni,mert ha értelmes ember akkor nem venné jó néven tőled a helyzetedben.
2009. aug. 26. 16:38
 22/40 A kérdező kommentje:

Nem értem miért fintorogtok, hogy azt írtam: "jó ügy".

Csak nekem jó érzés az, hogy megajándékozhatom a szerelmemet születésnapján?!

2009. aug. 26. 16:38
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Süss neki valami fini tortát. Díszítsd fel szépen, gyertyák, tüzijűték. Ez olcsóbban kijönne, és te is csinálnád, személyre szabott lenne:)
2009. aug. 26. 16:40
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy buta vagy.

Hiába magyarázza mindenki a szeretet lényegét, de leakadsz az anyagiaknál. Nem vagy képes felfogni ez a baj.

25/40 anonim ***** válasza:
100%
Drágám, jó ügynek ilyen esetben azt nevezik, ha teszem azt egy hajléktalannak akarsz ételt venni belőle, nem azt, hogy a jóval tehetősebb barátodnak olyan ajándékot, amivel "nem égsz".
 26/40 anonim ***** válasza:
77%
nem tudnád a tankönyveket könyvtárból kölcsönözni? ugy ingyen van:) én is ezt csinálom:)
 27/40 anonim válasza:
100%

ha azt mondta h szeret úgyis ha nem veszel neki semmit akkor hol itt a gond?!?!?! O_o

felköszöntöd.. és kész. tudja h szereted.

2009. aug. 26. 16:41
 28/40 A kérdező kommentje:

Ok, értettem.

Nem csapom be a nagyszüleimet, nem hazudok nekik, nem veszek drága ajándékot a páromnak.

Köszönöm a fejmosást (de tényleg!).

2009. aug. 26. 16:42
 29/40 A kérdező kommentje:
Sütök neki szív alakú tortát, piros cukormázzal leöntöm, és ráírok valami kis szöveget vagy veszek kis táblácskát mellé. :):)
2009. aug. 26. 16:43
 30/40 A kérdező kommentje:
Nem, már tavaly is próbáltuk a könyvtári könyveket. Azt mondták mindkét szülőm dolgozik, gyakorlatilag egyke vagyok, nem jár nekem ez a támogatás.
2009. aug. 26. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!