Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szégyenletes dolog hazudni a...

Szégyenletes dolog hazudni a nagyszülőknek? (egy jó ügy érdekében)

Figyelt kérdés

Nos, a helyzet az, hogy szegények vagyunk. Ezalatt azt értem, hogy a havi kiadásaink 5-10 ezerrel többek mint a bevételek. Nagyszüleim segítenek havi pár ezer ft-tal. (20-30 ezrekkel). Ha épp marad mondjuk 5 ezer, veszünk nekem 1 gatyát vagy cipőt, hogy a suliban ne szégyenkezzem a kopott, használt dolgaim miatt. Nos, a nagyszüleim felajánlották, hogy kifizetik a tankönyveimet (ez náluk annyit jelent hogy 10-20 ezer ft-t kapok, attól függ mennyibe kerülnek a könyveim). Nos, 1hónap múlva lesz a barátom szülinapja. Szeretnék neki valami különleges ajándékot venni (olyan 4-6 ezerért), de nincs rá pénzem. Anyuék nem tudnak adni, max egy ezrest. Szóval, arra gondoltam, ha megtudom mennyibe kerülnek a tankönyveim, nem annyit mondanék, hanem 5 ezerrel többet. Ez szerintetek aljas dolog? Máshonnan nem tudnék pénzt szerezni. :(

És a barátomnak nem adhatok egy 990 ft-os plüsst mert ő már kinőtt ebből a korból. Az még egy külön gond, hogy mit vegyek neki.

És mivel még nem vagyunk együtt régóta, csak fél éve, mamáék még nem hajlandók megismerni, így ha kérnék is, hogy a barátomnak ajándékot vegyek, nem adnának. (Amíg nem leszünk legalább 1 évesek, nem is vesznek róla tudomást. - Ezt így kijelentették)

18L

2009. aug. 26. 15:59
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Igen, fel tudja tölteni, de ez legalább hasznos. Ha vennék neik könyvet vagy valami díszt, csak porfogó lenne neki.

(Bár a szakácskönyvet talán használná...de akkor abból is csak valami drága lenne jó. :( Ott vagyok ahonnan elindultam)

2009. aug. 26. 16:21
 12/40 anonim ***** válasza:
88%

16:18

Szép a fejednek!

Gratulálok! Remélem még meg is dicsértek érte. Majd az önéletrajzodba írhatod, hogy profi szinten lop, csal, hazudik.

2009. aug. 26. 16:21
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Én nem élek rosszul, barátnőmnél legalábbis mindenképp jobban. Nagyon sokat aggódott azon annó, hogy lenézem őket mert szegények. Sok időmbe telt ezt kiprugálni belőle. Nem a pénz meg az ajándékok mértéke érdekel ha szülnap meg ilyenek vannak. Örülök ha felköszönt, ennyi. Ha a srác azért lenéz mert vmi olcsó cuccot adsz neki vagy nem vmi nagyon komoly húdenagy dolgot, akkor gáz a srác.
2009. aug. 26. 16:23
 14/40 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy lenéz, de nekem égne a fejem előtte.

Inkább lemondok 1-2 dologról, hogy vehessek neki valamit.

Egyébként már volt 2500 ft-om de a strandon elkaptam valami fertőzést és ki kellett váltanom a gyógyszert és anyuékat nem akartam ezzel is terhelni, így én fizettem azt ki. Szóval nem most jutott eszembe hogy hopp pénzt kellene gyűjtenem.

2009. aug. 26. 16:29
 15/40 anonim ***** válasza:
91%

Igen,szégyenletes dolog!

Nemhogy inkább elmennél dolgozni,diákmunka is fizet valamennyit.Nem hazudozni kéne hanem becsületes úton keresni meg a pénzt!

Írtad,hogy a barátod 10-12 ezer forintos ingekben mászkál,hát ha igazán szeret,nem azt nézi,hogy te mekkora értékben veszel neki ajándékot,mert nem ez a lényeg.Inkább csinálj neki valami személyeset(pl.rajzolj valami szépet,vagy készíts egy szerelmes dobozkát vagy ilyesmi,légy kreatív!),hidd el,mindenki értékeli azt,hogy ilyen ajándéka csak neki van!

Nemcsak a több ezer forintos ajándék a szép ajándék!Ha meg fintorog rá,akkor egy hülye sznob.

2009. aug. 26. 16:30
 16/40 anonim ***** válasza:
50%
Én kitaláltam egy szerintem jó megoldást!:) kérd el a pénzt a tankönyvekre és tudd meg előre milyen könyvek kellene ebben az évben és próbáld őket beszerezni innen-onnan, pl. antikváriumból, ahol olcsóbban hozzá tudsz jutni vagy felsőbb évestől megvenni stb... így a nagyszüleidet se nyúlod le, mivel ők megígérték neked a könyvek árát, de így meg is tudsz belőle spórolni pár ezret. na mit szólsz?
 17/40 anonim válasza:
91%

sztem aljas dolog. én SOHA nem tennék iet. mégha nem lenne pézem venni a barátomnak ajándékot akkor sem!

egyetértek a töbiekkel. menj dolgozni.. nem olyan nagy munkára gondolok. hnem pl. szórólapozás.. vagy babysitterkedés.. ezzekkel annyit simán keresel h tudj venni neki valamit.

elmítetted h 12-13ezer ft-os ingekbe jár. O.o mondhatom nem semmi.

ha meg szeret.. akkor 1 szó többet ér neki mindennél mint bármilyen többezer ft-os ajnándék. :\

18/40 anonim ***** válasza:
88%

én még azt hozzáteszem, hogy "jó ügynek" mondod. Nos ezzel ne akard magad nyugtatni.

ha szeret és nem egy elkényeztetett barom, akkor ajándék nélkül is okés lenne minden.

2009. aug. 26. 16:34
 19/40 anonim ***** válasza:
92%

"Egy 27 évesnek, aki 12-13 ezer ft-os ingekben jár, nem adhatok plüsst. Az lene az első, hogy jajj de tetszik stb, de tudom hogy ő nem erre vágyik.

Vagy az is eszembe jutott hogy 5 ezer ft értékben feltöltöm a kártyáját."

Ezek a mondataid kicsit büzlenek nekem. Meg az egész történet. 18 éves vagy, ennyi idősen rég elmehettél volna dolgozni és a szüleidet is segíthetnéd hogy magadnak megveszed a cuccaid ami kell. Szerinted hányan csinálják ezt sőt fiatalabbak is mint te. És nem sajnáltatják magukat, hanem próbálnak javítani a helyzetükön.

A barátod gondolom melózik és azért van pénze, te nem dolizol neked nincs és még elvileg szegények (én nem szeretem ezt a kifejezést) vagytok, gondolom a csávód is tudja így nem számít nagy dologra. Mért ne vehetnél valami plüst neki? Ha ennyire pénzes gondolom van kocsija, vegyél valami szives vagy anélküli plüst és mond hogy a kucsijába gondoltad vagy én pl. Páromnak aki 28 éves és van bőven pénze, valentinnapra adtam egy 990.- plüss macis kulcstartót aminek a polójára rávan írva hogy "Szivem", (pedig dolgozok, tehát van pénzem és mégis 990ft ért vettem Neki) és örült neki nagyon. Főleg hogy a sluszkulcsára rácsempésztem és csak otthon vette észre:) és nagy örömmel hívott fel és nem megjátszotta. Ha tiszta szívből szeret téged bárminek örül.

Saját készítésű torta meg egy plüs kiváló ajándék.

És ne feledd: MINDENKI ADDIG NYÚJTÓZKODJON AMEDDIG A TAKARÓJA ÉR!

2009. aug. 26. 16:35
 20/40 A kérdező kommentje:

De itt nem az a lényeg, hogy ő akkor is szeret ha nem kap 1 csokit se. Persze ezt tudom, azt mondta ő is,hogy ne vegyek neki semmit.

De én így nem tudok nyugodtan lenni, hogy hát megvan mindene, nem veszek neki semmit.

Jó érzés amikor átadom az ajándékom, kibontja, és örül neki ténylegesen.

2009. aug. 26. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!