Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi ideig kell várni a...

Mennyi ideig kell várni a babalátogatásig, nagyszülőknek, nagybácsknak, nagynéniknek?

Figyelt kérdés
Normális egy hónapig váratni a nagyszülőket?
2011. nov. 2. 19:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Nem. A nagymamák és a testvéreim,igaz nem egyszerre, már akkor jöttek,amikor haza jöttünk a kórházból. Anyukám pedig két hétig az egész napot nálunk töltötte. Főzött,takarított stb.hogy én pihenni tudjak.

Ennyire nem kell félteni a babákat az emberektől. A kórházban is sokan voltak körülötte. Minél jobban elszeparálják,annál gyengébb lesz az immunrendszere,és hamarabb kap meg minden fertőzést.

2011. nov. 2. 19:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg kéne kérdezni a kismamát,egyeztetni egy időpontot és 2-3 embernél nem több egyszerre.És senki ne legyen náthás,meg köhögős.

Családja válogatja.van ahol elvárják,hogy azonnal látogatás,van ahol azt szeretik,hogy pár hét,hogy beálljanak egy rendre.Kismamának van éppen elég baja.

Vele kéne megbeszélni,hogy mikor szeretné.

2011. nov. 2. 19:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

hát,ez változó, h mikor mennek látogatni, általában mikor hazaérnek a kórházból a baba+mama, azon a héten. Illetve mikor elmúlt az influenzájuk vagy náthájuk...

Hozzám a közeli családtagok már jöttek, mikor haza jöttünk a kórházból, egy hetes korában.

Távolabbiak és a barátok kb. 1 hónapos korában.

2011. nov. 2. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Betegen senki ne jöjjön! Influenzás időszakban is adjatok rájuk szájmaszkot, ugyanis lappanghat is az emberekben.

Egyébként úgy kell jönni mindenkinek, ahogy a kismamának megfelel, ezt mindenkinek tiszteletben kellene tartania, és nem megsértődni.

2011. nov. 2. 20:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyszülők már kotházba is bejöttek,nagynéni,nagybácsi már otthon.Két nagyi másfél hónapig melegváltásban volt,segitettek a háztartásban,és a picire vigyáztak ha éjjel nem aludt,hogy alhassak nappal kicsit.

Munkatársak 6 hét után jöttek,és a barátok is 1-2 kivétellel 6 hét után

2011. nov. 2. 20:08
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha Te vagy a kismama,akkor a nagyszülők minél előbb,a többiek ráérnek.
2011. nov. 2. 20:36
 7/13 anonim ***** válasza:
31%

Hát ne haragudj, de kíváncsi lennék te ki vagy. Én alig éltem, a hátam közepére nem kívántam a sáskajárást!

Nemhiába hívják az első 6 hetet gyermekágyi időszaknak. Az anyukának ki kell pihennie a szülést (már amennyire lehet az állandó 3 órás körforgás alatt) az apukának meg kell ismerkednie a kicsikéjével. Erre valók az első hetek, hogy összeszokjon az új család, nem a mindenféle nagy meg kis rokonok ugyulibugyuli reggeltől estigjére...

Képzeld magad a baba helyébe! Ott vagy egy tök idegen, hideg világban, fáj a szemed a világosságtól és mindenféle alak össze akar fogdosni, forgatni, tapizni és dumál neked érzésed szerint vég nélkül....hát én üvöltenék kínomban, hogy hagyjanak már békén.

Nálunk hazavitelkor a nagyszülők de csakis a nagyszülők! megnézhették kiadáskor, utána 6 hétig kuss volt. Fel sem bírtam kelni úgy begyulladt az alvázam (1 évig jártam vele dokihoz mire rendbe jöttem) Utána is csak és kizárólak kis 2-3 fős csapatban max 1 órára! és napi 1 csapat jöhetett.

Nem egész nap ott lebzselni, hogy jaj de édi stb és közben szegény anyukától elvárnák, hogy kiszolgálja őket, se szoptatni se tisztába tenni sem pihenni nem tudna! Lehet, hogy nagyszülő meg akárki de akkor is másik 2 emberi lény nyugalmát is figyelembe illene venni. Ott lesz az az unoka még évekig dögönyözni!

2011. nov. 2. 20:52
 8/13 anonim ***** válasza:
57%

Első szülésem császár volt ikrekkel. Őszintén szólva első 6 hét nekem maga volt a pokol. A hátam közepére nem kívántam egy rokont sem.. hasfájás volt, kevés tej, besárgulás, stb.. egyszóval nekem bőven elég volt a lányaim miatt aggódnom, nem hogy még eltakarítani a lakásból a 'romokat' és emberi alakot ölteni..

Második császáromnál autóbalesetből vittek a műtőbe. Mondanom se kell, hogy miért nem akartam senkit se látni.

Csövek lógtak ki belőlem mindenhonnan a kórházban, a fiam szerencsére egészségesen született, de folyamatos megfigyelés alatt tartották.

Mikor hazaértünk járógipsz volt a lábamon és a kezem is szintén be volt gipszelve.

Szerencsére a rokonok megértették és felfogták az eset súlyosságát.. nem pampogtak, hogy unokázni akarnak a legkisebbel. A két nagyobbik pedig élvezte, hogy segíthet és sürögtek, forogtak körülöttem.

2011. nov. 2. 21:05
 9/13 anonim ***** válasza:
64%

21:05 vagyok.

Elfelejtettem mondani, hogy 10 hetes lehetett a fiúnk, mikor elvittük családi látogatóba..

Gondolj bele abba, hogy vad idegen emberek belenyomják a fejüket-testüket a te intim szférádba.. ugye, hogy kész lennél tőle?!

Egy kisbaba is ezt érzi, mikor jönnek ügyibügyizni a rokonok!!! Ő nem tud 'elmenekülni', ki van szolgáltatva mindenkinek.

Inkább várjátok ki a 'sorotokat'! Főleg, ha első gyermekről van szó abban a családban!

2011. nov. 2. 21:08
 10/13 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ milyen kapcsolatban vagy velük, én nagymamámat nagyon vártam már 2 hét után, sokat segített nekem, legalább őket engedném, még ha fájt is valamim vagy nyűglődtem akkor is jól esett hogy segített. A többiekről nem tudok nyilatkozni mert nekem nincsenek már de a közeli rokont akivel mindennapos a kapcsolatom engedném akármennyire is bajom volt.
2011. nov. 2. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!