Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a nagyszülöknek láthatása...

Ha a nagyszülöknek láthatása van, mivel az apa nem él és a gyerek nem megy el ez miatt az anyának lehet hátránya, ha igen mik?

Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 12:10
 1/10 A kérdező kommentje:
15 éves gyerekről van szó
2011. márc. 24. 12:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy gyereknek a nagyszülőkre is szüksége van.Inkább rábeszélni kellene,hogy látogassa a nagyszülőket.Abból semmi rossz nem származik.Egy 15 éves pláne feltudja már fogni ezt.Amennyiben a nagyszülők panaszt tesznek a Gyámhivatalnál,biztos ,hogy elbeszélgetésre behívják a szülőt és a gyereket is.Jobb megelőzni.
2011. márc. 24. 12:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Ebből nem lesz hátránya az anyának jogilag. Nyilván a nyagyiék se gondolják hogy egy 15 éves kamasz szivesebben hétvégézne náluk mintt a haverokkal.

Bár pár vasárnapi ebédt, egy foci mecset a nagyapával lehet erőltetni, esetleg heti 1-2 alkalommal mikor sokáig dolgozik az anya elküldeni a nyagyiékhoz ebédelni.

2011. márc. 24. 21:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Igazából én vagyok a 15 éves gyerek,és lány vagyok biztos nem focizok a nagyapámmal. Nem értik meg h nem akarok menni,és nincs olyan nap amikor helyette tudnék menni. Pénteken suli után táncra megyek,és este 8kor érek haza. Szombaton meg vagy a barátnőimmel vagyok,vagy a barátommal.Egyik szombaton a pasimmal,másik szombaton a barátnőimmel- Vasárnap meg tanulnom kell hétfőre.

A mamáék azt hiszik anya nem enged és fel akarják jelenteni.

Különben is egyre jobban utálok ott lenni náluk. mindig csak azt halgatom h any amilyen szemét,mert h újra fog házasodni,meg h nekem minek udvarló még ráérek vele,meg h barátokra sincs szükségem.

csak kivűncsi vagyok h ebből anyukámnak lehet e vmilyen gondja ha továbbra se megyek hozzájuk

2011. márc. 25. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Kérdező erőltesd meg magad és néha pár órára ugorj be hozzájuk akkor nem lesz semmi baj.
2011. márc. 25. 11:47
 6/10 A kérdező kommentje:
a mamám be akarja perelni anyámat,el akar perelni tőle,mert úgy gondolják azért nem megyek láthatásra mert anya rosszul nevel.Ilyenkor figyelembe veszik azt hogy mit mond a gyerek?
2011. ápr. 7. 16:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, figyelembe veszik a gyerek véleményét is, de annyi időd biztos van, hogy elmenj a nagyszüleidhez és tisztázd a dolgot, mert ha jól veszem ki, te okoztad ezt, mert nem mentél el hozzájuk. És tudod, arra van időd, amire akarod, hogy legyen. Biztos nincs annyi tanulnivalód, hogy minden nap suli után a könyveket kelljen bújnod. Én is voltam középsulis volt hogy már 1-kor 2-kor végeztem aztán hazamentem összekészültem és elmentem hozzájuk egy órácskára hetente 1x 2x. Szóval igazából, ha nem akarod, hogy a nagyszüleid gondot okozzanak inkább menj el és tisztázd velük. Ha nem mersz, akkor anyudat vedd rá, hogy ketten tisztázzátok velük. Max akkor vennének el anyudtól, ha tényleg veszélyeztetve lennél, (vernek,éheztetnek,veszekednek veled,rendőrségi ügy(ek)be keveredsz stb.)
2011. ápr. 7. 16:26
 8/10 A kérdező kommentje:
az h elmenjek hozzájuk az 1,5 nap. Olyan faluba laknak ahol csak napi 2 busz megy,reggel korán,és kora du.ha ellógok vmelyik nap suliból akkor délután ki tudok menni,és reggel meg haza. telefonon mondtam már h nem azért megyek mert anya tilt,de nem hisznek nekem. nekem nincs időm erre
2011. ápr. 7. 16:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Most lehet, hogy hulyeseget irok, de nem ugy van, hogy ha pl az anyanal van a felugyeleti jog es az apanak lathatasa van, akkor az apanak sajat koltsegen van joga elvinni magahoz a gyereket. Ez nem igy van nagyszulok eseteben is? Eszerint nagyszuleidnek kellene teged vinniuk, nem neked menni hozzajuk, nem?
2011. ápr. 7. 20:16
 10/10 anonim ***** válasza:

15 évesen a pasid helyett igazán tölthetnéd néha a nagyszüleiddel a szombatot. Esetleg reggel átmész a a nagyiékhoz, ebéd után meg találkozol a barátoddal. Vagy vidd el a srácot is ebédelni.

És sose felejtsd el, hogy pasid még sok lesz, de ha a nagyszüleid egyszer meghalnak, többé nem láthatod őket. Akkor fájni fog minden perc, amit ostobaságokkal töltöttél Helyettük.

2011. ápr. 8. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!