Nem megy a gyerek egyetemre a röghöz kötés miatt! Mit gondoltok? Inkább megy valami szakmát tanulni.
Én meg tudom érteni. Amúgy ha tanulni akar majd, azt kint is megteheti, ha már ott él. Ráadásul az ott szerzett diplomának nagyobb hasznát veszi kint, mint az itteninek. Ha meg nem akar diplomát, az is az ő dolga, hiszen azt írod, lesz egy szakmája. Ha jól elboldogul a végzettségével az életben, akkor semmi probléma nincs, nem muszáj mindenkinek felsőfokú végzettséget szereznie.
Különben én is ki fogok menni, csak hát még tanulok. De mindenképpen a szakmámban szeretnék elhelyezkedni, erre viszont itthon nincs sok esélyem, főleg ha nem szeretnék mellette éhenhalni. Ha tehetném, már most kimennék, csak úgy nem tudom, mi lenne a tanulásból. Vagy kimennék ott befejezni a tanulmányaimat, csak az a bibi, hogy én gyerek mellett járok egyetemre. Így most nagyon jól ki van számítva, hogy mire én diplomázom, ő addigra végez az ovival, és akkor mehetünk. Itthon itt vannak a szüleim, akiknek nem lehetek eléggé hálás, hogy támogatnak, hogy tudjak tanulni. Ha külföldön laknék, az itthoni keresetükből nem tudnának segíteni. Szóval majd diploma után megyek ki.
Egy jó szakmával külföldön fog boldogulni.
Amúgy pedig nem törvényszerű, hogy valaki huszonévesen szerezzen diplomát, lehet, később megy majd egyetemre.
Igaza van, egy keresett szakmával jól elboldogul külföldön, egyetem meg nem csak Magyarországon van, kint is elvégezheti.
Látom, Magyarország visszalépett a feudalizmusba... röghöz kötés... pfffff!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!