Mennyi ideig kell várni a babalátogatásig, nagyszülőknek, nagybácsknak, nagynéniknek?
Tegnapi 20:52-es vagyok akinek itt 0%-ban hasznos a válasza :)
De olvassák ezt kismamák és anyukák is sokan, de nem szavaznak, vagy be sincsenek regisztrálva. S 100%-ig biztos vagyok benne, hogy velem értenek egyet.
Ugyanis nem egy és nem két olyan babás fórumon vagyok fenn, ahol panaszkodnak a frissen szült vagy szülésre készülő anyukák, hogy bizony már előre stresszelnek no meg elegük van kimerültek az ilyen "baráti" és kedves reggeltől estig ülős babadögönyzős ottlétekből.
De majd mindeki megtapasztalja maga. Csak aztán semmi sértődés, ha az anyuka elküldi melegebb éghajlatra :) Én szóltam, hogy NEM ILLIK ott lebzselni...legközelebb meg már családi össznépi szülést akar a rokonság :) :P
A ngyszülők, főleg nagymamák mehetnek egyből, ha (és itt alá is húznám ezt, hogy ha, mert ez igen fontos , ami most következik)
-Segíteni mennek, segítenek a házimunkában főznek, vagy visznek magukkal otthon megfőzött ételeket, hogy legalább ennyivel előrébb legyen az újdonsült anyuka.
- Segítenek a nagyobb gyerekek nevelésében, ellátásában. Ha van egy vagy több ovis, kisiskolás, akkor bizony nagy segítség, ha egy nagymama ott van és odafigyel rájuk, megeteti őket, kiviszi játszótérre, sétálni, esetleg haza viszi oviból - különösen akkor, ha az apuka dolgozik. Ez által a kismama tud csak a kicsire koncentrálni legalább ekkor.
- HA gyógyszertárból kell valamit beszerezni (pl. szoptatáshoz), akkor azt megveszik, vagy boltból is megvesznek olyan dolgokat, amikre szükség van, pl. pelenka, stb.
Összegezve: NE olyan vendégként jelenjen meg egy nagymama, hogy még plusz feladatot jelentsen ez az anyukának!
- Nem kritizálnak és nem okoskodnak, hanem segítenek, ha kell és tanácsot is csak akkor adnak, ha azt az anyuka kéri. Nem hiányzik az anyukának, hogy még pluszban idegesítsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!