Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális az ilyen apa?

Normális az ilyen apa?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Az apám amerikai, 3 éves koromban visszament Amerikába, mert neki fontosabb volt az egyetem (amit persze még azóta sem fejezett be). Azóta már átköltözött Ausztráliába. Nem fizetett soha semmit, 1 éve kezdett el "rendesen" tartásdíjat fizetni, ami havonta mindössze 7-8 ezer. Időközben lett egy másik gyereke, akivel szintén nem foglalkozik. Annyira elszomorít már a helyzet, hogy anyu teljesen ki van borulva..egyedül nem tud eltartani. Próbál..főiskolára jár, hogy el tudjon helyezkedni stb. Annyira hihetetlenül gyűlölöm az apámat. Tönkre tette a gyerekkoromat. Arra hivatkozik, hogy ő most is "tanul az egyetemen" és kell a pénz arra és még magát is alig tudja fenntartani. Soha nem keres magától, de mégis azzal jön, hogy "szeret". Nem tudom, hogy szerethetne, ha már 12 éve nem látott. Anyu már volt bíróságon, de nem tesznek semmit. Nem tudja, hova forduljon. Legjobb lenne lecsukatni, amiért nem fizet rendesen és így viselkedik. Neki van kocsija, meg lakása. Nekünk meg minden kiadással meg kell küzdenünk. Hova fordulhatnánk, mit tehetnénk?
2009. aug. 25. 23:54
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Egyébként nem "juliska néni a szomszédban", hanem azok, akik barátai voltak az ittléte alatt és ismerik rendesen..de gondolom, aki ilyet írt, az is képes lenne elhagyni ilyen módon a gyerekét, mert aki normális, az semmilyen szinten nem védene egy ilyen embert.
2009. aug. 27. 12:43
 12/32 anonim ***** válasza:
45%

Minden embernek joga van a védelemhez! Ő nem tudja megvédeni magát, mert egy fórumon te feldobtad a témát, amit ő nem lát. Nincs olyan, hogy "rossz ember", vagy "jó ember". Minden ember többé-kevésbé önző, és csupán kis mértékben jó vagy rossz. Vagy együtt tud élni másokkal, vagy nem, de ez még nem feltétlenül jelenti, hogy amúgy ne lehetne egy teljesen normális.

Javaslom, hogy juttasd el neki ennek a topicnak a linkjét, hogy ide tudjon jönni, és megvédhesse magát a vádakkal szemben. Ez így korrekt. Az utolsó gyilkos haramia bűnözőnek is joga van megvédeni magát.

Neked még kevés a tapasztalatod az emberi kapcsolatok terén - ezt látatlanban megkockáztatom, hiszen csak 15 vagy, így nem hiszem, hogy valaha is megpróbáltál volna együtt élni egy másik felnőtt emberrel -, így még elnézhető a naivitásod, és a vádaskodásod. Ha 3x annyi idős leszel, mint most, és még mindig ugyanez lesz a véleményed, akkor emelem kalapom és nem próbállak meggyőzni.

2009. aug. 28. 08:13
 13/32 A kérdező kommentje:
Nevetséges..jó, hogy nem már azt az embert véditek, aki elhagyta a gyerekét. Ő mit tudna felmutatni ellenem? Semmit. Mivel tudna arra mentséget találni, hogy elhagyott és nem segít? Semmit. Egy apának kötelessége segíteni..de úgy látszik, ezt már szinte csak én gondolom így a 15 éves, naiv agyammal.
2009. aug. 29. 13:59
 14/32 anonim ***** válasza:

Szomorú ami veled történt, de sajna a gyűlölködéssel nem mész semmire.

Édasányadé minden tiszteletem, hogy egyedül nevel, az bizony nem könnyű. De valahogy megéltek, egyszer majd felnőtt leszel és úgy intézed a sorsodat ahogy akarod, ill ahogy tudod.

Addig meg szeresd anyádat és annak örülj, amid van.

Apád ellen ne indíts hadjáratot, céltalan és csak saját hétköznapjaidat keseríted vele.

2009. szept. 3. 21:43
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én apámmal ugyanez volt , max egy-két tábla csokit kaptam tőle egész életembe persze mondja h szeret .Hát igen a maga modján.

És sajnos a lányomat én is ugy neveltem fel ahogy te felnőttél és belefáradtam a "kéregetésbe " és azután jött a "csoda" .Persze nem

túl nagy de apránként fokozatosan elkezdett törődni a lányommal.

Szóval ah elsőként tudtok perelni tegyétek meg ha nem akkor meg hagyjátok.

Nagyon fárasztó és eredménytelen.

Hátha akkor nálatok is "csoda " történik...

Kívánok minden jót neked!

2009. szept. 3. 22:10
 16/32 anonim ***** válasza:
93%

Eszem megáll ezektől az "okfejtésektől", ahogy itt egyesek az apát védik. Tök mindegy, mit gondol, mondott az anyukád róla, itt a TÉNYEK önmagukért beszélnek. Apád egy link, felelősség alól kibújó, önző, egoista ember. Nincs mentés arra, ha egy szülő eldobja, elhanyagolja a gyerekét. Nehogy már piedesztálra emeljünk egy ilyen férfit azzal, hogy "szegény nem apa típus". Úgy tűnik, a XXI. század sem törölte még el a különbségeket, ha egy nő eldobja a gyereket, az annyi negatív jelzőt kap, mint égen a csillag, de ha ugyanezt egy férfi teszi, az még mindig bocsánatos bűn. Hát nem az, előttem biztosan nem az. (Az én családomban minden férfi, minden apa foggal, körömmel ragaszkodik a gyerekeihez és ez számomra így normális.)

Egy dologban viszont igazuk van a hozzászólóknak. A folyamatos gyűlölködés kizárólag neked árt, a "drága jó édes apukádnak" ez meg se kottyan. Próbáld magad túltenni azon, hogy neked ez a sors jutott és kihozni a lehető legjobbat a helyzetedből. "Ami nem tör meg, megerősít". Ha elhatározod magadban, hogy már csak azért is megmutatod, belőled sokkal különb férfi lesz, mint amilyen az apád, már előre léptél.

2009. szept. 3. 22:45
 17/32 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen igaza van az utsónak!

Lennél Te (aki véded az apát) az anya helyébe a gyerekkel.

Megtudnád hol lakik az Isten!!!

Én végigéltem az apámmal és a gyerekem apjával is.

Kivánjam neked is ugyanezt???

2009. szept. 3. 23:00
 18/32 anonim ***** válasza:

Szia probaljatok meg az Ausztral nagykovetsegen megkerdezni Budapesten, hogy hogyan tudnatok gyerektartast behajtani apadtol. Van fogadoorajuk, ingyenes.

Probald meg, es irjal az utazas.com forum, Ausztralia cimszo alatt a Szeretlek Ausztralia!-ba egy bizonyos Lisa nevu lanynak. O kint el Ausztraliaban, es nagyon segitokesz. Kerdezd meg tole, hogy egy Ausztraliaban elotol hogyan, milyen uton-modon lehet gyerektartast behajtani. Megmondja nektek a kinti hatosagok nevet, cimet, es felveszitek veluk a kapcsolatot. Kulfoldon a gyerektartast nagyon szigoruan veszik!

Apad kotelessege gondoskodni rolad!

A jogiforum.hu oldalan kerdezd meg ugyvedtol mit tegyel.

2009. szept. 4. 01:15
 19/32 anonim válasza:
41%

Ez a gyermek önmaga sem tudja, hogy mi az ami igazán „jogos” lenne. Hogyan „büntetné” meg az apukáját, utál e vajon vagy csak ezt a kényszeredett helyzetet utálja igazán?! Mindenféle szépítés nélkül, ha belegondolunk: ő nem kellett az apjának. Teljesen mindegy, hogy mi romlott meg a szülők között, vagy hogy az „apuka” agglegény típus e , vagy ’ amerikai normájú’. Ez a gyermek csak tehetetlenül aggódik. Magáért, a megélhetőségükért, az anyukájáért és lehet, hogy még sok más miatt is, amit kicsit szégyell is ide leírni. Tele van olyan érzésekkel és gondolatokkal melyek nagy része idegen a számára. És ez egyre inkább meg is rémiszti. A családdal kapcsolatban egyetlen személyre tud asszociálni. Egyetlen személy van, aki mellette virrasztott, és erő fölött teljesített mindig is: az édesanyja. És ez a gyermek napról napra látja, hogy az édesanyja hogyan kerül egyre mélyebb depresszióba. Mert a nincstelenség – akármi is az okozója- megbetegíti az embert. És innen az „utálat” az apukája iránt. Úgy érzi azt a személyt bántja aki a számára a legfontosabb. Ezzel őt is megsebzi…

Neked kis kérdező:

A helyzet sajnos egyre elterjedtebb :( Egy apa(ez a gyakoribb) vagy anya nélkül felnövő gyermek szívében ott tátong az űr. Sokáig nem is érti, mi az amire igazán vágyik csak van, hogy furcsán dobban a szíve. Legbelül érzed, hogy akármi is volt, még vissza tudnád fogadni apukádat. Ha az a ’ szeretlek’ igazán a szívéből jönne, megadnád az esélyt .És ezekkel az érzéseiddel harcolnak a gondolataid. Emiatt alakult ki benned egy matt helyzet. Viszont a tagadás hosszútávon nem véd meg.:( Elég kiemelkedően említed a pénzügyi válságotokat. Pénzfa az nincs (sajnos..) úgyhogy marad a munka. Apukád kellene hogy támogasson titeket. Van asszonytartási meg gyermek tartási (hu ennek nem bizti, hogy ez a hivatalos neve) juttatás. Na ez az ő dolga lenne.:S Tudod ebben a ’ jaj apa szeret de apa is úgy le van égve..’ maszlagban az a bosszantó, hogy ez igaz is lehet, de ugyanakkor hogyha nem vagyok érdektelen a gyermekeimet illetően, akkor a semmiből is adni próbálok..:S Mindenesetre ne a büntetésen gondolkozz, tanulj, és otthon segíts be a házimunkába. Ne apukádra összpontosítsatok mert ő max ’ meglép’ előletek.. Próbáljatok szűkíteni a kiadásokon. Főzzetek olcsóbb alapanyagokból, vegyetek olcsó ruhákat. Tudom, hogy az iskola is olyan ’ mutasd milyen márkában jöttél, eldöntöm hova tartozol és kivagy’ trendet követ, de nyeld le a békát. De bármilyen nehéz is, ne a büntetésben mérd az erőt, hanem az akaratban és a kitartásban.

2009. szept. 4. 03:46
 20/32 anonim ***** válasza:
58%
Kár az apádom rágódni. Sok ilyen van sajnos. Az enyém 28 év után dobbantott. Addig minta apa volt most pedig új család új gyerek és magasból ejt ránk. Ezek a sebek örökre megmaradnak, csak megtanulunk együtt élni velük. Próbáljátok meg anyukáddal élni az életeteket és a jövőbe tekinteni. Találjon magának egy rendes embert akire számíthat ő is és te is.
2009. szept. 4. 07:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!