Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok tisztában a...

Mennyire vagytok tisztában a rokonság anyagi helyzetével? Rákérdeznétek erre így?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem az utóbbi időben, elmúlt 1-2 évben szórja a pénzt. Mindenre.

1,5 milliós étkezőasztal, BoConcept kanapé, 10.000 euroért. Egyedi konyha, Olaszországból.

Ősszel új autó, A7-es Audi.

Karácsony előtt Londonban és Prágában volt a barátnőivel, előtte New Yorkban a barátjával. Nyáron tengerpartról tengerpartra járt, és nem az “olcsó” Adrián, hanem Mykonos, Saint Tropez, Marbella például.

Mindig vásárol, ha épp nem lakberendez, akkor ruhákat, cipőket. Itt lehet mondani, hogy “kamuk”, de 1. látszik, hogy nem, 2. még ha a táska az is, az Audi márkát nem hiszem, hogy hamisítanák… :D

Mikor nyáron folyton utazott, kérdeztem, hogy ezt így mégis miből? Annyit mondott, hogy “sokat spórol”. És hol? Mert az élete összes területén szórja a pénzt. Nem főz, bejárónő jár hozzá, hetente 2-3x megy bulizni, önköltséges szakon van, drága hobbijai vannak.

Ha dolgozik is, nem hiszem, hogy anglisztika BA-val milliókat vinne haza. Meg na, aki dolgozik, kedd délelőtt nem edzésről posztol képeket, meg nem étteremben üldögél napi kétszer. Nagybátyámék jól élnek, a magyar viszonylathoz képest, de azért nem ennyire. Meg régen nem élt így, 4 éve az első autóját úgy kapta, hogy a dédszülők után örökölt az anyja és abból a pénzből, tehát ha akkor 3 milliót nem tudtak "csak úgy" előteremteni, nem gondolom, hogy most 30-at hozzávágtak volna.

ma 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%

Lehet nyert a lottón, amit nem mondott el a családnak, a kérdésből kiindulva meg elég jogosan nem mondta el.

Amugy meg, ha van miből élni kell. Meg kell mutatni az átlag embernek, hogy hol a helye.

ma 11:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ne kérdezősködj!
ma 11:51
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor nyáron folyton utazott, kérdeztem, hogy ezt így mégis miből? Annyit mondott, hogy “sokat spórol”."

Nálam a semmi közöd hozzá lett volna a válasz erre a kérdésre. Most is ez. Semmi közöd hozzá. Magánügye

ma 11:52
 4/14 Katona Dius ***** válasza:
85%
A szülők, testvérek anyagi helyzetével tisztában vagyok, közöttünk nem tabu a dolog, szoktuk megbeszélni. Még talán unokaöcsém, akivel olyan viszonyban vagyok, hogy meg lehet vele beszélni az ilyet gond nélkül. A nagynénéim, és unokahugom, illetve a távolabbi rokonok anyagi helyzetét nem ismerem, nem is érdekel. Annyit látok, amit facera kitesznek, hogy azt miből és hogyan teremtik elő, nem tudom, nem is érdekel. Egyik nagynéném olyan, hogy kb havonta kirándul külföldre, mindenféle ilyen-olyan helyekre eljár, szórja a pénzt (a képek alapján legalábbis). Hogy kinek a pénzét szórja, nem tudom. Ő dolga.
ma 11:55
 5/14 anonim ***** válasza:
39%
Rég láttunk, Mykonosos kérdező 😂
ma 12:05
 6/14 A kérdező kommentje:
Egyik legnépszerűbb úticél, de biztos mindenki ugyanaz a "Mykonosos kérdező".
ma 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
Tesómét tudom, illetve pár haverét. Akikkel olyan a kapcsolatom. Mindenki dolgozik. A többieké nem érdekel. Egyik haver aki "utazgat, szórja a pénzt" örökölt a soha nem látott apjától egy lakást. A gyökér áron alul eladta, baszott szólni, pedig tudta, hogy nézegetek. Vett egy kocsit, összetörte, vett egy másikat, és most ő a halljakend. De amúgy az anyjával él... Ha nem tudnám mit csinált, talán irigy lennék rá. Így csak szánalmat érzek, meg dühöt, hogy a 2 szobás fővárosi lakást eladta 28-ert és nem szólt volna. Ja, és ebből lejött a közvetítő díja. És most én vagyok a szar, mert ignorálom.
ma 12:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, de amúgy nem kèrdeznék rá unokatestvér pénzére, ő dolga, nincs közöm hozzá. Ha pénzert dug, az is az ő dolga, az én életemen nem valtoztat.
ma 12:40
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

En havonta utazok valahova 1-3 napra.

Hogyan?

A mindennapokban sporolok feleslegesen nem koltok ruhara miazmasra annyi elemiszert veszek ami tenyleg szukseges, ha megmarad valami masnap azt eszem. Odafigyelek a kolteseimre.

Az utazasnal jo de olcso szallast nezek sok esetben automegosztoval megyek. Vagy tomegkozlekedek. Megnezve h az uticelhoz melyik a legolcsobb.

Regen volt egy ilyan lakasmegoazztas is ahol eltolthettel 1-2 ejszakat es a vendeglato segitett jo helyeket talani. Kanapeszorfozes a neve magyarul. De par incidens utan ezt abba hagytam es mas szallas tipust keresek.

Voltam szinte az osszes EU fovarosban volt ahol tobbszor. Mas nagy varosokban is jartam. Tengerparton pl satraztam.

Ki lehet fozni ezt egy normal fizubol is.

De amit a kerdezo ir az vagy baromi jol keres vagy nyert vagy orokoltek vagy valami nem legalis van mogotte

ma 13:49
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, ő nem spórol semmin. Sem utazásnál, sem a hétköznapokban.
ma 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!