Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen jogaim vannak nekem,...

Milyen jogaim vannak nekem, ill. anyámnak? A párommal a szülői házban lakunk pár éve, mindent mi fizetünk. Anyám egy idegbeteg, néha itt van, néha nincs. Egy fillért sem ad a rezsibe, mivel szerinte ez az ő háza, itt minden az övé.

Figyelt kérdés

Ha bekattan, akkor ordít, hogy takarodjunk innen, lelaktuk a házat, be fog perelni, stb.

Tény, hogy a ház "használt", hiszen élünk benne, de mindenről én és a párom gondoskodunk. anyám pedig mindent használ, amikor itt van. van közüzemi tartozás is a házon. ha beperel, ezt kinek kell fizetni? az ő nevén vannak a számlák, de mondhatja, hogy nem ő használta el. kérhet e az elmúlt évekre visszamenőleg lakbért? ha idáig fajul a dolog, én kérhetem-e, hogy az általa elhasznált energiát, vizet, háztartási gépek használatát térítse meg?

ennyire kicsinyes ő, ezért gondolkodom én is az ő stílusában.

ha nem laknánk itt és nem fizetnénk évek óta, a ház 100x rosszabb állapotban lenne, mert anyám 22 ezer ft segélyt kap, amiből számlát nem fizetne, tehát vizet, villanyt, mindent kikapcsoltak volna már, minden elfagyott volna.

családtagjaink meghaltak, senkire sem számíthatunk a párommal. van egy nővérem, anyám csak őt tekinti a gyerekének, vele kedves, mellette áll.

ide van egyébként bejelentve anyám, az önkormányzattól évek óta kap lakásfenntartási támogatást, amit tudtommal közüzemi számlákra kell költeni, de soha egy fillért nem adott. ezt tudom bizonyítani, mert a számlákat interneten utaljuk a párommal.

kellemetlen itt feltenni egy ilyen kérdést. akinek boldog, szerető családja van, ezt valószinüleg meg sem érti. becsüljétek meg, amíg van kit!

2012. dec. 30. 17:03
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
53%

"Milyen jogaim vannak nekem, ill. anyámnak? "

NEKED semmilyen jogaid nincsenek, csak kötelességeid: fizetni a rezsit, meg lakbért.

Anyádnak meg az a joga, hogy övé a ház, ha MEGENGEDI, akkor lakhatsz ott, ha nem, akkor meg mehetsz, ahová tudsz.

A közüzemi számlákat NEKED kell fizetni, mert te laksz ott, a lakást NEKED kellene renoválni, hogy ne legyen lelakva.

Ha anyád pert indít, akkor meg is fogja nyerni, a tartozást ki kell fizetned, és - mivel te veszted el a pert, aperköltséget is rajtad fogják behajtani - ami igencsak komoly összeg lesz.

Ha van egy kis eszed (amit a kommentárjaid alapján erösen kétlek), akkor sürgösen kifizeted a hátralékokat, és örülsz, ha anyád nem dob ki. Ha meg elküld, akkor igaza van.

2012. dec. 30. 19:38
 22/40 anonim ***** válasza:

és nem mondaná a bíróság, hogy az anyám fizesssen már valamit a saját lakásában saját maga által elhasznált dolgokért?

Megegyszer: nem tudod bebizonyitani, hogy nem fizet. De ha megis, akkor megintcsak ott a kerdes: kisasszony, maga azt gondolta, hogy ingyen ott lakik az anyja hazaban es meg a rezsit is o fizeti?

Ertsd mar meg, hogy nincs igazad.

2012. dec. 30. 19:39
 23/40 A kérdező kommentje:

másik válaszolónak: ha én élősködöm, akkor anyám mit csinál, aki idejön a hideg elől, ahol fűtök, áram van, melegvízben fürdik, meleget eszik, mindezt 0 ft-ért?

értem, hogy az ő háza, és értem a te megközelítésed is, de vhol korábban már leítam, hogy mindez nem lenne, ha már elköltöztünk volna, mert vizet, villanyt, mindent kikötöttek volna évekkel ezelőtt.

szóval azt hiszem, igen jó a megfogalmazás, hogy szívességi lakáshasználó vagyok, viszont neki, mint tulajdonosnak is kötelessége fizetni a javakért, amiket felhasznál, elhasznál.

ahogy többen írtátok, az egyetlen megoldás, elköltözmi. így vagy úgy.

ő meg ittmarad a hideg házban és éhezik. vagy előbb megfagy.

2012. dec. 30. 19:40
 24/40 anonim ***** válasza:
40 ezer Ft- ból bőven tellene neki pár napra még luxus szállodára is.
2012. dec. 30. 19:41
 25/40 A kérdező kommentje:

könyörgöm, fogd már fel, hogy nem Ő FIZETI, hanem azt a részt lenne köteles megfizetni, amit ő használ el, használt el, sok sok év, sok tízezer ft, sőt még több!

nem albérlő vagyok!

ha szívességi lakáshasználó vagyok, akkor fizetem a rám eső részt, de nem mindent!

ha ő is itt lakik, ő is fizessen, ő is használ!

2012. dec. 30. 19:42
 26/40 anonim ***** válasza:
85%
És te mit fizetsz neki azért, hogy lelakod a lakást, ha pár napig sem lakhat ott?
2012. dec. 30. 19:43
 27/40 anonim ***** válasza:

hogy mindez nem lenne, ha már elköltöztünk volna, mert vizet, villanyt, mindent kikötöttek volna évekkel ezelőtt.

Miert? Siman kiadhatta volna alberletbe. De ha nem, mi kozod hozza? Az o haza.

szóval azt hiszem, igen jó a megfogalmazás, hogy szívességi lakáshasználó vagyok, viszont neki, mint tulajdonosnak is kötelessége fizetni a javakért, amiket felhasznál, elhasznál.

nem. Ha te ingyen laksz ott, milyen jogon kovetelnel tole barmilyen fizetseget?

nem erted az egeszet. Pereskedjetek csak, te fogsz vesziteni.

2012. dec. 30. 19:43
 28/40 anonim ***** válasza:

Lassan irom, hogy megertsd:

A szivessegi lakashasznalat azt jelenti, hogy ott lakhatsz a lakasaban INGYEN. Ennek fejeben a kozuzemi szamlakat NEKED KELL FIZETNI. Anyadnak NEM KELL FIZETNIE.

2012. dec. 30. 19:45
 29/40 A kérdező kommentje:

ő mindig úgy jön el az alkoholista pasitól, hogy soha többé nem megy vissza. ezt játssza évek óta. mivel az agyában ott van, hogy nem megy vissza, ezért nem adja ki albérletbe, érted?

csak azt nem tudom, hogy ha egyszer elég erős lesz, és nem megy vissza hozzá, minket meg kidob, ahogy ordtja bekattanva, akkor mit fog csinálni a segélyéből, na akkor hogy fog megélni?

mert lehet engem szidni, meg mondani, hogy én élősködök, ( nem haragszom ezért a kommentelők nagy részére, csak arra a bunkóra, aki direktbe szórakozott), de azért lássuk be, hogy azét van neki most hol aludnia meg fürdenie meg ennie, mert én itt vagyok.

2012. dec. 30. 19:45
 30/40 A kérdező kommentje:

a szívességi lakáshasználat esetén igen, én ingyen lakok ott, és fizetek mindent.

de akkor én lakok ott, és nem én meg ő!

2012. dec. 30. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!