Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen jogaim vannak nekem,...

Milyen jogaim vannak nekem, ill. anyámnak? A párommal a szülői házban lakunk pár éve, mindent mi fizetünk. Anyám egy idegbeteg, néha itt van, néha nincs. Egy fillért sem ad a rezsibe, mivel szerinte ez az ő háza, itt minden az övé.

Figyelt kérdés

Ha bekattan, akkor ordít, hogy takarodjunk innen, lelaktuk a házat, be fog perelni, stb.

Tény, hogy a ház "használt", hiszen élünk benne, de mindenről én és a párom gondoskodunk. anyám pedig mindent használ, amikor itt van. van közüzemi tartozás is a házon. ha beperel, ezt kinek kell fizetni? az ő nevén vannak a számlák, de mondhatja, hogy nem ő használta el. kérhet e az elmúlt évekre visszamenőleg lakbért? ha idáig fajul a dolog, én kérhetem-e, hogy az általa elhasznált energiát, vizet, háztartási gépek használatát térítse meg?

ennyire kicsinyes ő, ezért gondolkodom én is az ő stílusában.

ha nem laknánk itt és nem fizetnénk évek óta, a ház 100x rosszabb állapotban lenne, mert anyám 22 ezer ft segélyt kap, amiből számlát nem fizetne, tehát vizet, villanyt, mindent kikapcsoltak volna már, minden elfagyott volna.

családtagjaink meghaltak, senkire sem számíthatunk a párommal. van egy nővérem, anyám csak őt tekinti a gyerekének, vele kedves, mellette áll.

ide van egyébként bejelentve anyám, az önkormányzattól évek óta kap lakásfenntartási támogatást, amit tudtommal közüzemi számlákra kell költeni, de soha egy fillért nem adott. ezt tudom bizonyítani, mert a számlákat interneten utaljuk a párommal.

kellemetlen itt feltenni egy ilyen kérdést. akinek boldog, szerető családja van, ezt valószinüleg meg sem érti. becsüljétek meg, amíg van kit!

2012. dec. 30. 17:03
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

te nem laktál a szülői házban? vagy igen? és fizettél érte?

nem "albérlet", hiszen 13 éve ide vagyunk bejelentve. mondhatni itt nőttem fel.

ahol felnősz, azt albérletnek hívod?

ha vergődik, hogy az ő háza, minden az övé, akkor legyen övé a költség is! egy ingatlan kiadásokkal is jár, nem is kevéssel!

ha szerinted ingyen albérletként használjuk (értem egyébként, mire gondolsz), akkor ő meg rabszolgának tart, aki elvégzi ingyen a ház körüli munkákat, minden felmerülő költséget fizet, takarít, stb.

ha nekem fizetnem kell a lakásért, akkor neki fizetnie kell ilyen alapon az elvégzett munkámért. (ha a bíróság így fogná fel, amit kétlek, akkor még jól is járnék, egy mindennapos bejárónő többe kerül, mint egy albérlet)

2012. dec. 30. 19:19
 12/40 anonim ***** válasza:
74%

Jaj Istenem, ne keverd mar a szezont a fazonnal!

Tegyuk fel, hogy alberletben laksz. A te dolgod: fizetni az alberleti dijat, a rezsikoltseget es rendben tartani a lakast/hazat. A tulaj dolga a nagyobb javitasok elvegzese.

Laktam anyamnal, en fizettem a koltsegek felet - mivel o is ott lakott. Ha egyedul laktam volna, akkor mindent en fizettem volna.

Neki nem kell fizetnie az elvegzett munkaert, neked viszont kellene az ott lakasaert. Menj alberletbe.

2012. dec. 30. 19:26
 13/40 A kérdező kommentje:

azt írtam, általában nem lakik ott.

azt látom, hogy te sokkal inkább belekötsz, nem a segítő szándék vezérel.

azt hiszem, sehol nem írtam olyat, hogy neki minden számlát kötelessége azonnal befizetni.

nyilvánvaló, hogy nagy részét nem ő használta el a dolgoknak, hanem egy töredékét, havi néhány napot, éveken keresztül, 0 ellenszolgáltatással.

alapesetben ez fel sem merülhetne, de hangsúlyozom, az ő c.igánykodása miatt tartunk itt és ezért térek ilyen lehetőségekre is. írtam, hogy ingyen élő, írtam, hogy még így is jobban járt, hogy fizetünk, mert évek óta villany meg fűtés se lenne nélkülünk. írtam, hogy ellopja a dolgainkat. nehogy már ezek után én örüljek meg csókoljam meg a lába nyomát!

a lehetőségek érdekeltek, nem a rosszindulatú megjegyzések!

egyébként, azt hiszem, azon kevesek egyike vagy, akik kijönnének anyámmal.

hasonló a hasonlóval...

kötelezettség semmi, csak élősködni mások nyakán.

egy rövid szösszenet még: sok éve nem dolgozik, egyszer elvégzett egy tanfolyamot. a szomszéd faluban ajánlottak neki állást, de ő visszautasította, mert nem jött ki a főnöksasszonnyal.

később lett volna egy másik állás, de nem ment, mert nem volt jó a buszközlekedés a városba meg vissza.

az a baj, hogy ezt megint csak nem tudom bizonyítani, ő meg tuti letagadná.

10-ből 8 ember nem szívesen el fel orán, hogy dolgozni menjen, de b...sza meg, én is felkelek és elmegyek dolgozni, pedig inkább ülnék egész nap a meleg szobában a kávémat kortyolgatva!

a hozzáállásával van a baj, az egész lényével, a felfogásával!

tuti van vmi pszichológiai betegsége, skizofrén, vagy mit tudom én, nincs rendben az agya, az tuti.

2012. dec. 30. 19:27
 14/40 anonim ***** válasza:
78%

Te igen nem tudod milyen jó világod van. Anyukád nem bejárónőt ha albérlőket kellene helyetted fogadnia.

40 ezer havi plusz jövedelme lenne, minden számla ki lenne fizetne plusz a lakó a lakást is rendbe tartaná.

Én nekem sem tetszene ha ingyen laknának a lakásban a gyerekem a párjával de még a számlákat sem fizetnék rendesen. Gondolkozz már normálisan és inkább köszönd meg, hogy nem kell lakbért fizetned.

2012. dec. 30. 19:29
 15/40 A kérdező kommentje:

nem én keverem, hanem te.

olyan nincs, hogy én fizessek az itt lakásért, és mindent csináljak meg, ő meg itt van és semmit nem csinál.

hát nem érted? ha szerinte az övé, akkor miért nem fizeti???

az albérletes szabályokat hozod fel újra és újra, de ez nem albérlet, erre nem vonatkozik az! ott van egy szerződés, ahol le van fektetve, kinek mi a kötelessége! Az sokkal tisztább ennél!

ezek a családi viszályok nem véletlenül húzódnak évekig, itt nincs szerződés!

értem, hogy úgy beszélsz, hogy HA albérlet lenne, de nem az! te keverted össze.

ha ez az egész ügy majd bíróságon köt ki, a bíró és az ügyvédek sem fogják azt mondani: kisasszony, ön albérletben élt, miért nem fizetett a lakásért

2012. dec. 30. 19:30
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Lehetoseg: koltozz el.
2012. dec. 30. 19:32
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha az anyád házában laksz, akkor ott te nem vagy tulajdonos. Ha használod a lakást, akkor a rezsit neked kell fizetni. (Ha anyád csak NÉHA van ott, akkor legfeljebb vendégnek lehet tekinteni, neki nem kell fizetnie bele semmit)

2. Ha felnött létedre anyád házaban laksz, akkor illene lakbért fizetni neki, mert csak addig kell eltartania meg lakhatásr biztositania, amig gyerek vagy.

3. Ha perre kerülne a sor, akkor igenis neked kell a hátralékokat meg a perköltséget is kifizetni, ami igencsak borsos ár lesz.

Ha nem tetszik a dolog, akkor költözz máshová, fizesd ott az albérletet meg a rezsit és ne anyádon akarj élösködni.

2012. dec. 30. 19:32
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a birosagon azt fogod hallani, kisasszony, maga szivessegi lakashasznalo volt, fizesse ki az elmaradt kozuzemi szamlakat.
2012. dec. 30. 19:34
 19/40 A kérdező kommentje:

hát te nagyon hülye vagy.

lehet lenne plusz jövedelme, igen.

de vajon ez neki nem jutott eszébe? hát biztos, hogy gondolt rá!

DE akkor mit gondolsz, hová menne abban a pár napban, amikor nincs hol laknia? mert amikor itt van, akkor összebalhézik az alkoholista pasijával, aki többször megverte. olyankor mindig eljön. az a ház a pasié, ahhoz semmi köze.

na, olyankor nem lenne hova mennie! olyankor földönfutó lenne! az utcán alhatna, nem enne! már nem élne a 22 ezréből, vagy hajléktalan szállón lenne! ezt ő is tudja!

kívánom neked, hogy ILYEN jó dolgod legyen!

ha nem tudsz segítő szándékkal hozzászólni, akkor inkább ne szólj hozzá, mert nem az ilyen negatív hozzászólások miatt tettem fel a kérdést.

félreétés ne essék, nem várom, hogy mindenki adjon igazat, nem is mocskolódtam, ha vki az elején azt írta, rosszul látom. de te már túlzásba viszed és ismeretlenül is DIREKT engem húzol le, mert vmelyik válaszomon megsértődtél.

2012. dec. 30. 19:35
 20/40 A kérdező kommentje:
ezt a szívességi lakáshasználó dolgot reálisnak tartom. nem jutott még eszembe. és nem mondaná a bíróság, hogy az anyám fizesssen már valamit a saját lakásában saját maga által elhasznált dolgokért?
2012. dec. 30. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!