Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki, ha így alszunk?

Ciki, ha így alszunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok. Anya és apa 16 éve elváltak, vagyis akkor voltam 1 éves. Attól fogva mindig anya mellett aludtam. Közös szobám van vele, a házban alapból nagyobb szobák vannak. Felmerült, hogy felhúzunk egy falat, de szerintem ez így jobb, mint két kisebb szoba. Anya és az én ágyam közvetlenül egymás mellett van. Ha mégis akarnánk, mehetnénk külön szobába, hiszen van üres rész is, de így szoktuk meg.

2012. dec. 5. 11:29
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
73%

Írtam egy rövidet, most kifejtem:

Azért nagy gáz és ciki, mert anyukád a jelek szerint magának szült egy gyereket (ezért is vált el gyorsan és ezért nem ment férjhez soha többé és nem is él együtt senkivel), hogy ne legyen vénségére egyedül.

Az ilyen önző ember soha nem fogja elengedni lelkileg a gyerekét. Erre kiváló példa az, hogy átengedi az ágyát a pasidnak...tudod, hogy mit jelent ez? Kőkemény bűntudatkeltést feléd! Anyuka "kénytelen" átmenni egy mésik szobába, amíg te...érted? A bűntudatkeltés olyan jól szokott sikerülni, hogy egy idő után azt veszed észre, hogy a pasid inkább ne is jöjjön, csak anyuka ne sznevedjen...stb.

Az egyik verzió erre a patológiás mintára az, hogy anyuka engedélyezi neked az egyetlen gyerek megszülését, azaz a saját magával való teljes azonosulást, de a párkapcsolatot nem, a másik pedig az, hogy a gyereket sem. De szó nincsen arról, hogy te önálló személyiség legyél, és őt "elhagyd".

Az engedélyezit lekileg, a mély lelki minták és parancsok szintjén kell értelmezni, nem szó szerint.

Hát csak ne szokjátok meg! Vérciki, ha egy tizenéves már valamit "így szokik meg" és képtelen a változtatásra! Mi lesz később?!

2012. dec. 31. 21:15
 42/47 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem nincs benne semmi. Unokatesóméknál is így van. A fiú az apjával a lány az anyjával.
2012. dec. 31. 21:35
 43/47 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igazán ciki.

Mi összevissza aludtunk egész sokáig, hol én apuval, hol anyuval, hol tesómmal, más nemű.

Viszont mikor már értem, és párom volt, akkor már nekem lett volna fura ugyanabban az ágyban feküdni vele, mint anyummal mindig. De ez én voltam.

Nekem nem zavaró, ha nektek így jó.

2013. jan. 1. 01:23
 44/47 anonim ***** válasza:
Mint írta, késői gyerek. Hát, ezzel a kézfogásos sztorival együtt már meredek. Kérdező az anyja gyereke, barátnője, élettársa, szeretője egyben. Én magam ezt simán a deviáns szülő-gyermek kapcsolatok mezejére teszem. A szülő magányosság elleni küzdelme ez, önös érdekérvényesítések sora, amivel rendre eldeformálja a kölkét. Nem azt mondom, hogy nem kivitelezhető az elszakadás, hogy nem lehet ezután normális élet, mert minden eset egyedi, természetesen. De egy tucat olyat ismerek sajnos, aki életképtelen a mai napig, pedig felnőttkorú, eladósodva vannak, mert az anyja fogyasztási termékekkel szerette a fiát/lányát, s most az utcárakerüléssel néznek szembe. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy az efféle érzelmi ragaszkodás és irányítottság, utód felhasználása a saját érzelmi biztonság (annak illúziója) érdekében, pótlékként, mindenesként való szerepeltetése a gyereknek, igazán nem ismer határokat. És ritkán nem előnytelen.
2013. jan. 1. 03:47
 45/47 anonim ***** válasza:
41-es, szabadjon megjegyeznem: brilliáns választ adtál.
2013. jan. 1. 04:00
 46/47 anonim ***** válasza:
Teljesen igaz, amit 41. írt.
2013. jan. 1. 11:51
 47/47 anonim ***** válasza:
A 41-es nagyon jól látja. Mutasd meg anyádnak a válaszát. Beteges dolog, amit anyukád csinál, valóban arról van szó, hogy nem enged leválni magáról.
2013. jan. 1. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!