Miért ciki ez? Tényleg alap hogy a szülők támogassák a gyereküket?
20 éves vagyok. Anyámmal és nevelőapámmal élek.
Elvagyok velük, lököttek (jó értelemben) vidámak, mindig szórakoznak, élvezik az életet. Olyan fiatalosak.
Anyu 6 évvel ezelőtt úgy döntött hogy az életemet bebiztosítja. Angliába költöztünk. Ide jártam suliba, itt érettségiztem le (pedig 14 évesen mennyire nem akartam kijönni, mennyire gyűlöltem a szitut amibe kényszerítettek) Szakmát kezdtem el tanulni amiből még van 1 évem. De nemrég kaptam egy piszok jó állást ahová fel is vettek. Nagyon jó pénz, jó hely. Úgy döntöttem hogy inkább dolgozom és megkeresek havi 1200 fontot, a sulit otthagyom, és távoktatásban teszem le.
Na és itt jön a képbe a haverom. Elmondtam a haveromnak, és szerinte tök ciki hogy elmentem dolgozni és nem fejezem be a sulit. Mondtam hogy be fejezem a sulit hiszen csak 1 évem van, de távoktatásban. De a haverom szerint anyámék ha már kirángattak külföldre akkor lehetne bennük annyi, hogy eltartanak amíg a sulit nappalin be nem fejezem.
A nevelőapám azt mondta, hogy az én döntésem, ők ebbe nem szólnak bele. Mondta, hogy nem gazdagok, ők nem tudnak engem anyagilag támogatni ( bár dolgoznak, de lakást bérelnek, és elég drága mulatság) nem fognak tudni nekem mindig pénzt adni, hogy elinduljak a nagybetűs életbe. De ha dolgozom ők azzal segítenek, hogy továbbra sem kell fizetnem semmit, lesz hol laknom, és ennivalóm is mindig lesz.
Én úgy gondolom hogy ez is hatalmas segítség, ha nem is a kezemben látom a pénzt, de mégis fizetnek nekem. A haverom szerint ez alap..Ennek így kéne lenni.. Szerinte gáz hogy így gondolom (főleg hogy önszántamból havonta akarok anyuéknak 100 fontot adni). Én nem is értem miért gondolja így a haverom, hiszen az ő anyja amint leérettségizett ki is tette a lakásból, mert kijelentette vagy tanul vagy dolgozik. Akkor miért ciki az ha a szüleim igaz anyagilag nem tudnak támogatni de ezen kívül mindent megkapok tőlük??
20/F
Én is Angliában élek a nővéremmel. Igaz hogy o nemsokára 20,de egyetemista,és emellett dolgozik. Őt sem támogatja anyukám anyagilag mivel mi is bérlünk,és még engem is sajnos alig tud.
Szerintem amint egy gyerek kicsit önállósodik,és pénzt keres nem kellene a szüleire számítson anyagilag,kivéve ha kiskorú és csak zsebpénz miatt dolgozik.
Épp elég segítség hogy ott lakhatsz és nem kell fizetned nekik,de látod így is rendes vagy hogy havonta be akarsz szállni £100 al.
:)Jól van minden ahogy van szerintem :D
20 éves fiatal felnőtt vagy --> Te hozol döntéseket, a saját elgondolásaid alapján, te irányítod az életed.
Nem a hülye haverok.
Ennyi.
Te tudod az okát, miért döntöttél így, ezt tartod helyesnek.
Nagyon sokszor lesznek még olyan válaszutak, ahol nem fog mindenki felállva tapsolni, milyen úton indultál. Amíg magadnak megfelelsz, nem kell kételkedned.
Legyél határozottabb!!
Jól döntöttél. Ezt te is tudod, csak most várod a tapsot is mellé idegenektől.
Nyugodtan szereld le a haverodat. 15 év, mire kiderül, kit igazolt az élet. :) Döntést viszont mindig MOST kell hozni.
Így jó, ahogy van. Szüleid így is támogatnak, ennél többet nem is lehet elvárni.
Barátodnak furcsa felfogása van.
Családi idillbe ne engedd, hogy belerondítson.
Már így is bolhát tett a füledbe a hülyeségével.
A haverod elkényeztetett anyuci pici fia. Míg neked 40 évesen lehet már saját tulajdonod és családod lesz ő még anyával fog élni és inni a neki főzött kakaót hisz az elmondásából kiindulva neki nem nagyon kell megdolgoznia semmiért mert az a szülő dolga.
HA azt írtad volna , hogy a sulit végleg otthagyod azt mondom ne, de mivel be akarod fejezni így azt mondom tedd azt amit eredetileg szerettél volna mielőtt a nagy élettapasztalattal rendelkező haverod beleszólt. 20 éves vagy nem kis tini , hogy az számítson mit mond más.
Nem az ő élete hanem a tied. Mellesleg csak irigy.
Szerintem egyáltalán nem ciki.Jól tettek nagyon is.
Nagybátyám az USA-ban él.Szoktam nyaralni náluk.Ők a középosztály szintjén vannak tehát nem szegények.És és az ő , környéken a fiatalok már gimnazista koruk óta dolgoznak. Gyűjtenek az egyetemi tandíjra , benzin pénzre , kocsira..stb
Nem nagyon támogatják oly mértékben a szülők a gyerekeket mint itt vagy Európában.
Szerintem jól csinálod.
Nem minden szülő tudja támogatni a gyerekét, és nem mindenkinek jön össze egy jó állás.
Egyedül a suli az, amit ne felejts el tényleg befejezni, sok ismerősöm itt bukta el.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!