Miért ciki ez? Tényleg alap hogy a szülők támogassák a gyereküket?
20 éves vagyok. Anyámmal és nevelőapámmal élek.
Elvagyok velük, lököttek (jó értelemben) vidámak, mindig szórakoznak, élvezik az életet. Olyan fiatalosak.
Anyu 6 évvel ezelőtt úgy döntött hogy az életemet bebiztosítja. Angliába költöztünk. Ide jártam suliba, itt érettségiztem le (pedig 14 évesen mennyire nem akartam kijönni, mennyire gyűlöltem a szitut amibe kényszerítettek) Szakmát kezdtem el tanulni amiből még van 1 évem. De nemrég kaptam egy piszok jó állást ahová fel is vettek. Nagyon jó pénz, jó hely. Úgy döntöttem hogy inkább dolgozom és megkeresek havi 1200 fontot, a sulit otthagyom, és távoktatásban teszem le.
Na és itt jön a képbe a haverom. Elmondtam a haveromnak, és szerinte tök ciki hogy elmentem dolgozni és nem fejezem be a sulit. Mondtam hogy be fejezem a sulit hiszen csak 1 évem van, de távoktatásban. De a haverom szerint anyámék ha már kirángattak külföldre akkor lehetne bennük annyi, hogy eltartanak amíg a sulit nappalin be nem fejezem.
A nevelőapám azt mondta, hogy az én döntésem, ők ebbe nem szólnak bele. Mondta, hogy nem gazdagok, ők nem tudnak engem anyagilag támogatni ( bár dolgoznak, de lakást bérelnek, és elég drága mulatság) nem fognak tudni nekem mindig pénzt adni, hogy elinduljak a nagybetűs életbe. De ha dolgozom ők azzal segítenek, hogy továbbra sem kell fizetnem semmit, lesz hol laknom, és ennivalóm is mindig lesz.
Én úgy gondolom hogy ez is hatalmas segítség, ha nem is a kezemben látom a pénzt, de mégis fizetnek nekem. A haverom szerint ez alap..Ennek így kéne lenni.. Szerinte gáz hogy így gondolom (főleg hogy önszántamból havonta akarok anyuéknak 100 fontot adni). Én nem is értem miért gondolja így a haverom, hiszen az ő anyja amint leérettségizett ki is tette a lakásból, mert kijelentette vagy tanul vagy dolgozik. Akkor miért ciki az ha a szüleim igaz anyagilag nem tudnak támogatni de ezen kívül mindent megkapok tőlük??
20/F
köszi a válaszokat.
Nem fényezni akarom magam, vagy hogy tapsoljanak (ahogy valaki írta) csak meglepett hogy vannak akik szerint a szülőknek kéne támogatni a gyereküket és nem fordítva.
Azért érdekel a haverom véleménye, mert az elmúlt 12 év alatt nagyon sok jó tanácsot adott már, és mindig is egy értelmes srácnak tartottam. Nem hiszem hogy irigy lenne, talán csak dühös, és rajtam keresztül vezette le..
Bár meghallgattam a véleményét, én akkor is érzem hogy jól döntöttem, és fogom a szüleimet támogatni.
Még egyszer köszi a választ mindenkitől
Ez kicsit sem ciki. Ez így korrekt.
Haverodből szerintem csak a keserűség beszél, amiért neki nem adatott meg hasonló megértés, támogatás.
Nem ciki. Én Magyarországon élő fiatal vagyok, mégis úgy gondolom, hogy jól gondolkodsz.
Jó, ha a szülők támogatnak, ha! megtehetik.
Bár a te szüleidet sem veti fel a pénz, valamilyen formában továbbra is támogatnak, méghozzá a lakhatással. Ez sem kis szó, pláne hogy nem olcsó a bérlés.
Te úgy döntöttél, hogy dolgozni fogsz. Teljesen normális, ha egy felnőtt ember nem kéri tovább, hogy 100%-ban tartsák el a szülei, hanem megpróbál saját lábára állni.
A haverodnak még ennyi sem jutott, ezért gondolkodik úgy, ahogy gondolkodik.
Kérdező!
Fordítva sem "kell". Csak megteheti.
Nem értek egyet azzal a megjegyzéseddel, hogy ilyen idősen már a gyereknek kell a szülőket támogatni. Én itthon élő 22 éves fiatalként olyan neveltetésben részesültem, hogy éppen azért vagyunk egy család, hogy aki éppen segítségre szorul, az valamilyen módon támogatást kapjon.
Ha éppen a szüleim szorulnak meg, akkor én adok kölcsön a kis megtakarított pénzemből (szerencsére erre nagyon régen nem volt már szükség), ha nekem van szükségem segítségre, akkor ők adnak nekem. Egyetemista vagyok, egy darabig dolgoztam suli mellett, de nem érte meg. A szüleimtől a lakhatást kapom és azt, hogy itthon semmiért nem kell fizetnem, cserébe a saját szórakozásomat, ruháimat, egyéb nem alap ellátáshoz szükséges dolgokat magamnak veszem. Nem azért mert ne igyekeznének ezeket is megadni, egyszerűen csak nincs pofám ilyen idősen már pénzt kérni ezekre a dolgokra!
Én iszonyat hálás vagyok a szüleimnek, amiért itthon élhetek még mindig. Az ösztöndíjamból nem kérnek, azt mondták ők most megtehetik, hogy eltartsanak, de később nem biztos, hogy lesz keret arra, hogy nagyobb összeggel támogassanak, amikor elindulok az életben, így inkább gyűjtögessem a kis pénzemet, spóroljak a jövőmre.
Szerintem te is nagyon jól csinálod! Kaptál egy lehetőséget, amit nem akartál elszalasztani, helyesen döntöttél!
Igenis alap, hogy a szülők támogassák a gyereküket.
De a te szüleid támogatnak! Az meg sehol nincs megszabva, hogy mivel és mennyivel kell támogassanak.
Az, hogy lakhatást biztosítanak, egy csomó munkát levesznek a válladról (nem kell pl. a teljes háztartás gondjaival foglalkoznod), biztos hátteret adnak, nagyon fontos támogatás. A barátod valami miatt ezt az ügyet elég tévesen látja sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!