Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyire számíthattok a...

Ti mennyire számíthattok a családotokra?

Figyelt kérdés
2012. nov. 27. 22:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

- egyik nagyszülőm sem él már. (egyik nagymamám még akkor halt meg, amikor anyám huszonéves volt, az ő férje, a nagyapám pedig kerülte anyámat, csalta a feleségét, más családnál, a szeretőjénél volt, aztán vele is élt. másik nagypapám 3 éves koromban halt meg, az arcára sem emlékszem. másik nagymamám velünk lakott, de 10 voltam, amikor meghalt. igazából ő számított ránk.)

- egyik nagybátyám és az unokatestvéreim az ország másik végében laknak, talán ha egy-kétévente találkozunk velük 2-3 napra.

- másik nagybátyám a környéken lakik, egész nap vedel és láncdohányos, többször elhordott már mindenfélének (mert pl. fekete hajam és szemem van, ergo szerinte nem vagyok X családhoz tartozó.) róla ennyi elég.

- mások, hát nincsenek. :/

apámtól-anyámtól anyagi segítségre számíthatok, vagy ha valami nagy baj történne velem (mittomén, kórházba kerülnék), ennyi. az, hogy pl. tanácsot adjanak, beszélgessünk érzelmi dolgokról stb. olyan nincs.

testvéremmel szoktam beszélgetni, de őt is ritkán, két-háromhetente látom, na meg fiatalabb nálam, inkább ő számít rám.

2012. nov. 27. 23:42
 22/31 anonim ***** válasza:

Apai nagymamát kivéve bárkire bármikor a tágabb családból is, és egyértelmű, hogy viszont is így van. Hálás is vagyok az égieknek, akik minket egy családba vezéreltek :)

Unokatestvéreimmel gyakorlatilag együtt nőttünk fel, nagyjából egykorúak is vagyunk, Keresztanyukám igazi anyatípus, a szűk családom pedig tényleg igazi, nagybetűs család! :)

Mindenkinek ilyet kívánok!

2012. nov. 27. 23:44
 23/31 anonim ***** válasza:

Nem számíthatok rájuk,de igaz ők sem rám nem érdekelnek már.

Anyámra számíthatnék ha baj lenne,másra nem hinném.

2012. nov. 28. 06:16
 24/31 anonim ***** válasza:
Voltaképp nem tudom, ezt hogyan tudnám kideríteni, hogy kire számíthatnék, mert még nem volt rá szükség. De normális családtagjaim vannak. De bármi gond lenne, először a férjemre számítanék.
2012. nov. 28. 08:03
 25/31 anonim ***** válasza:
Én anyukámra és apukámra teljes mértékben számíthatok. Egyedül ebben a két emberben bízok meg ezen a földkerekségen. Ők a legfontosabbak. Szerencsés vagyok.
2012. nov. 28. 08:21
 26/31 anonim ***** válasza:

Csak a szük családra: férj, anya, apa, de ebben az esetben mindenki mindenkire maximálisan! (pedig anyuék elváltak), illetve, anyukám keresztanyja, aki nekem nem is tudom kicsodám: 85 évesen áll úgy anyu betegségében mellette (mind anyagilag, mind erkölcsileg), hogy szinte megdöbbentő!

Távolabbi rokonokkal nem tartottuk soha a kapcsolatot szorosabban.

Kérdező: viszont ezt a "játékot" nem gólra játszák... az, hogy ti segítettetek nekik dolgokban azt nem strigulázni kell és számlaegyenlítést kérni!

Akkor abban az esetben akartatok és tudtatok is segíteni nekik, de ezt később felhánytorgatni! Ők most nem segítettek, eldöntheted a továbbiakban segíted-e őket, ha kérnek... több oka is lehet, a visszautasításnak.

2012. nov. 28. 08:39
 27/31 anonim ***** válasza:
A szűk családomra számíthatok, bármikor. Anyu, apu, férjem, anyósom, dédi. Lányomat még nem írom, hiszen 4,5 éves. Tágabb családdal nem annyira szoros a kapcsolat.
2012. nov. 28. 09:02
 28/31 anonim ***** válasza:

Kire számíthatok??

Talán anyámra és az élettársára, a nővéremre, unokaöcsémre...De tudom azt is, hogy mindenki a saját problémájával van elfoglalva, így nem szívesen kérek segítséget.

2012. nov. 28. 09:12
 29/31 anonim ***** válasza:
Nagyszüleim már nem élnek. A tágabb rokonságom létszámban is elég tág (ha annyit mondok, hogy 12 unokatesóm van, az talán mond valamit), és van, akivel jobban tartom a kapcsolatot, másokkal kevésbé. Akikkel jobb a kapcsolatom, rájuk sok mindenben számíthatok és viszont.
2012. nov. 28. 09:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, az egész családra számíthatok, bár gyakorlatilag még sosem volt szükség semmi nagyobb dologra.
2012. nov. 28. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!