Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeomlottam és megkérdőjelez...

Összeomlottam és megkérdőjelezem, hogy férj, társ-e az ilyen?

Figyelt kérdés

Már egy ideje furcsállottam apám viselkedését.Furcsa volt a női parfüm is a ruháján,de akkor kis naívan elhessegettem a gondolatot. Aztán jöttek a fura telefonok,amiket úgy bonyolított le,hogy képes volt az udvarra kimenni telefonálni. De nem foglalkoztam vele,az ő élete.

De tegnap este előbb értem haza a szokásosnál (még szüleimmel élek,23 éves lány vagyok) és azt láttam,hogy a házunk előtt áll apám kocsija,benne ül apám és egy vadidegen nő,akivel látszólag nagyon jól érezték magukat.

Persze annyira el voltak foglalva,hogy nem vették észre,amint besurrantam a bejárati ajtón.Szó szerint sokkot kaptam! És tudjátok mi a legundorítóbb ebben az egészben?

Hogy édesanyám a kórházban fekszik súlyos betegen hónapok óta.És szegény azt hiszi mindeközben,hogy itthon minden oké,és apám eljár dolgozni de utána jön is haza.Pedig hányszor nem jött,csak késő este haza,és mégis próbáltam hinni neki,mikor ő (kérés nélkül) magyarázkodott,hogy a haverokkal beszélgettek,stb. Aha a haverokkal.

Tegnap este összeállt a kép. És a gyomrom forog. Számomra apám megszűnt az apámnak lenni és mint férfi sem áll meg előttem,mert egy férfi,egy családfő egy apa,nem teszi azt meg a súlyos beteg feleségével,akivel már 28 éve házasok,hogy átveri,becsapja és főképp nem,hogy megalázza!

persze este jött,hogy hát én meg mikor jöttem haza nem is látott.Nem,mert úgy időzítette a randit (hányok a szótól is) hogy addigra vége legyen,mire én hazaérek,csak benézte,mert előbb jöttem. És elmondtam neki,hogy láttam,mit csinált.Erre ő hebegett habogott,majd mikor látta,hogy nem veszem be,amit magyarázkodik,akkor jött a fenyegetőzés,az ökölbe szorított keze és egy hajszálon múlt,hogy nem ütött meg (mint ahogy tette ezt mindig is minden probléma orvosolásaképp).

Mélységesen csalódnom kellett benne,főképp azért,hogy kihasználta édesanyám tehetetlenségét. Nem merek erről szólni anyunak,ha bemegyek látogatni,mert nem akarom,hogy emiatt romoljon az állapota,és tudom,hogy apám nincs olyan egyenes,hogy elé álljon. Szívem szerint a nőt felpofoznám,mert tudom,két ember kell ehhez,de legalább azt tartanák tiszteletben,hogy egy beteg ember is van ebben az egészben,aki nem tudja magát védeni és nem tud kiállni magáért.

Bocsánat ha nem voltam túl összeszedett,de végigbőgtem az éjszakát,nem aludtam semmit,és kétségbe vagyok esve.

Ti mit tennétek,mi a véleményetek?

2012. nov. 26. 07:47
1 2 3 4 5
 1/44 Mara Acoma ***** válasza:
100%
Sajnos elég szomorú helyzet, de semmit sem tudsz tenni ellene. Nem avatkozhatsz bele, felnőttek, tudják mit csinálnak. Ne szólj anyukádnak szerintem, azzal semmit sem hozol helyre, majd apád elmondja ha akarja.
2012. nov. 26. 07:53
 2/44 A kérdező kommentje:

És ha nem akarja? Akkor örökre titokban marad és élnek úgy tovább,mintha boldog házaspár lennének,közben meg apám járna félred.gni?

Persze,felnőttek,de látni azt,hogy nem jár be anyámhoz a kórházba,mert "dolgoznia kell sokáig",amit sosem csinált eddig meg hasonló kifogások,közben meg most már tudom,hogy ilyenkor a kur.ájával van...Undorító.Pont ilyenkor,mikor a társa ennyire kiszolgáltatott helyzetben van,mikor a legjobban lenne szüksége apámra? Így hátba támadni valakit,ilyen ocsmány módon átverni.Hát nem hittem,hogy apám ekkora nagy nulla!

2012. nov. 26. 08:06
 3/44 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos igaza van az elsőnek. Elmondani semmiképpen sem szabad anyukádnak. Amúgy sem lenne szabad, normál körülmények között sem, de így meg pláne nem, amikor betegeskedik.

Annyit tehetsz, hogy csendben maradsz, és anyukád mellett állsz, bejársz hozzá, adod neki a pozitív energiákat. Apádat meg próbáld meg kizárni ebből.

Mondanám, hogy éreztesd vele, mennyire rossz, amit tett, vagy keresd meg a nőt, és mondd el neki, mekkora ringyó, amiért ilyenben partner, de szerintem mindkettő csak feszültséget szülne, és igazság szerint egyik sem használna.

Nem tehetsz semmit, ez sajnos ilyen :(. Átérzem a helyzeted, az én apám is rendszeresen csalta anyámat, 12 éves korom óta tudtam. Én is, nővérem is. Még csak nem is csinálta diszkréten. Egy idő után apánk is tudta, hogy mi tudjuk, mégsem változott semmi. Aztán egyszer lebukott faterom, akkor anyám kiverte a hisztit, fasírtban voltak hónapokig, de együtt maradtak. Anyám igazából nem akart tudni erről, pedig nagyon nyilvánvaló volt.

Nem tudom, nálatok hogy megy ez, de az az elkeserítő igazság, hogy sajnos a házasságok 60-70%-ban történik megcsalás. Nincs ezen mit csodálkozni :(

2012. nov. 26. 08:08
 4/44 anonim ***** válasza:
25%
Ez az apad es az anyád dolga. Millió szőr feltették mar itt a kérdést, hogy el mondja e a gyerek a megcsalt szülőkek, hogy mit tud. Nem tudhatod, talán edesanyad tisztában van az egésszel, talán nyitott házasságban élnek, hiszen a gyereket ilyesmibe nem szoktak be avatni.
2012. nov. 26. 08:13
 5/44 A kérdező kommentje:
Anyámnak én és a nővérem vagyunk a legfőbb bizalmasai.Nem élnek nyitott házasságban és eddig egyik részről sem történt megcsalás ezt tudjuk. Nekem ezzel az egésszel kapcsolatban az az igazán felháborító,hogy mért pont akkor jött ez a ku.va,amikor édesanyám kórházban tehetetlenül fekszik és úgy várja apámat,mint a messiást,hogy mikor megy be hozzá látogatni,de ő inkább kur.ázik! Ez számomra a leggyomorforgatóbb és akiben egy csepp jóérzés is van,az biztosan velem együtt így gondolja.Mért most? Mért mikor a párja beteg?Undorító!
2012. nov. 26. 08:18
 6/44 anonim ***** válasza:
33%
Miért kva? Miért a harmadik fel a hibás? Apad el házasságban, neki kellett volna gondolkodni. Sosem a harmadik fel a hibás. Egyebkent meg hiába vagy edesanyad bizalmasa, egy nyitott házasságot nem fog neked elmondani. Nem gondolod, hogy elég hülyén jönne ki? "Nézd Katikam, apad szeretne félre járni, én meg el tűröm, mert csak jobb itt élni, mint elválni es újrakezdeni"
2012. nov. 26. 08:21
 7/44 A kérdező kommentje:
sosem a harmadik fél a hibás! ezen jót nevettem.Hát akkor ő mi? aki tudja hogy egy család életébe rondít bele és tudja,mert tudja,hogy a feleség súlyos beteg,akkor az mi,ha nem egy mocskos nő,aki tojik rá,csak a saját élvezet érdekli.Hát nekem az ilyen egy mocskos r.banc és semmi több! És nem élnek nyitott házasságban,mert anyám azt is elmesélte,mikor apám egyszer már randizgatott,de abból nem lett semmi. És anyámnak volna hova mennie,ha minden kötél szakad a teóriád ezért sem állja meg a helyét!
2012. nov. 26. 08:30
 8/44 anonim ***** válasza:

Édesapád jelenlegi viselkedésére inkább nem használok jelzőket. Leginkább azért, mert a mostani helyzetben tette azt, amit tett. És annyiban a harmadik félről is meg van a véleményem, ha tud édesanyád betegségéről, kiszolgáltatottságáról és ebben a szituációban belement a helyzetbe.

Szerintem ne mondj semmit édesanyádnak, amíg meg nem erősödik, fel nem épül. Utána is nagyon meggondolnám, mert ez tényleg kettőjük ügye, de ugye ott van az a dolog, hogy édesanyád megérdemelné az igazságot a felépülése után, hogy ne éljen tévedésben apukád viselkedését illetően.

Ha tovább tart a kapcsolat és el is mélyül, és ha édesanyád hazakerül, nehéz lesz eltitkolnia és anyukád meg fogja érezni.

Szóval a helyedben mindenképpen várnék, mert az idő sok mindent helyretesz. Most az a legfontosabb, hogy anyukád mellett állj, édesapád pedig élje az életét, úgy sem tudsz hatni rá.

2012. nov. 26. 08:33
 9/44 A kérdező kommentje:
"Sosem a 3. fél a hibás" de most komolyan ezt más is így látja? mert a harmadik fél az csak úgy tudatlanul véletlenül,gyámoltalanul beleszédül a pasi ágyába? Persze van olyan hogy a pasi azt kamuzza hogy független akkor nem hibáztatom a csajt,akkor ő ártatlan. de a mi esetünkben ez a nő a titkárnő a cégnél,aki 2 hete hívott fel engem,hogy hogy van anyukám,mert hallotta,hogy kórházban van.Nos akkor ő mi is?
2012. nov. 26. 08:33
 10/44 anonim ***** válasza:
11%
Kérdező, arra gondoltál már, hogy ebben a helyzetben apukádnak sem könnyű, és esetleg neki is szüksége lehet támaszra, aki mellette áll?
2012. nov. 26. 08:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!