Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezentúl nem szeretném, hogy a...

Ezentúl nem szeretném, hogy a gyerekem a nagyszülőkhöz mehessen, megtehetem?

Figyelt kérdés

Apósom nagyon szemét módon viselkedett velem, a fiát(nevelt)aki a férjem nem akarta befogadni, mikor beteg lett. Csak a lábadozás idejére kellett volna, mivel fertőző beteg és én 23 hetes babás vagyok, nem kellett volna elkapnom meg a gyerekünknek sem(aki 2 éves és most gyógyult meg). Az indoka, hogy mi van ha ők elakapják (3 szintes a házuk a mienk 1 szobás, szóval el lehet különíteni.

A második babánkat nem is akarják, tudomást sem vesznek róla. Az első gyerekünkkel sem foglalkoznak igazán. Ha mi odavittük egy darabig elvoltak vele, de amúgy ők eddig kb 3 szor vitték el akárhova is. Ezen kívül van másik unokájuk, akiért foggal-körömmel harcoltak mindig is, és akit állandóan ajnároztak, visznek minden fele.

Minden esetre nem hiszem, hogy nagy érvágás lenne nekik ha ezentúl nem vinném oda, ha látni akarják esetleg ők eljöhetnek megnézni, de azt nem szeretném, hogy elvigyék akárhova is.

2009. aug. 16. 21:05
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Azt még hozzátenném, hogy akármi van, és nekik kell valami segítség, a 3 gyerek közül mindig a férjem megy segíteni, legyen az kubik meló vagy főzés, vagy ha mennek nyaralni a ház vigyázása, nem a másik két lány.

Szóval mindig mi mentünk ha nekik kellett valami, ők meg a mi gyerekünkkel nem igen foglalkoznak, eszükbe sem jut elvinni néhány órára sem, az ott alvásról meg szó sem lehet, mert még felébred éjjel és gond van vele.

2009. aug. 16. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Miért kellene elvinned a gyerekeket a nagyszülőkhöz? Nem az apjuk-anyjuk, hogy kötelező láthatásuk legyen. Ha érdeklik őket az unokák vagy esetleg ti, akkor majd elmennek hozzátok szerintem.
2009. aug. 16. 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagy köteles hozzájuk vinni a gyerekeket,meg minek is vinnéd,ha nem kiváncsiak rájuk.Én feléjük sem néznék,jöjjenek ők,ha netalán mégis látni akarják őket.Legalább te is nyugodtabb életet élhetsz nélkülük.Ne vesszél össze velük,csak hanyagold őket.
2009. aug. 16. 21:40
 4/11 A kérdező kommentje:

Apóssal már összevesztem, úgyhogy már mindegy, de anyósnak is megmondanám a magamét, hogy így bánik a fiával amikor az beteg. Persze máskor meg jól kihasználják.

Én sem örülök, hogy így alakult, szerettem volna ha minden szép és jó, és majd ha a gyerekek nem ilyen picik ott is alhatnának, mert tudom, hogy mindenkinek ez lenne a legjobb, de velük nem lehet normális viszonyt kialakítani. Gondolom ezért sincs egyik sem jóban még a saját testvérével sem, nem találkoznak velük még ünnepekkor sem, ez már lehetett volna a részemre árulkodó jel a 10 év alatt.

2009. aug. 16. 22:06
 5/11 anonim válasza:
79%
Mint azt leírtad,nem nagyon foglakoznak vele.Tehát nem is kel vinned,akarják látni mennek ők.de az h elvigyék valahova,azt nem kötelességed megengedni.Te vagy a gyerekért felelős,amig nem lesz önálló ,addig Te és a párod döntötök a sorsáról. =)
2009. aug. 16. 22:54
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Minden ellenkező híreszteléssel szemben a nagyszülőknek is van láthatási joga. Nem vagy köteles a gyerekeket elvinni a nagyszülőkhöz, de jogi úton kikényszeríthetik (bíróság pedig megítéli), hogy bizonyos időnként köteles vagy tűrni és lehetővé tenni, hogy találkozhassanak és kapcsolatot tarthassanak a vér szerinti unokákkal. Éppen ezért és főleg a férjedre való tekintettel, aki valószínűleg őrlődik ebben a helyzetben, szerintem, jobb lenne, ha nem az ellenségeskedés vezetne, hanem - ha már ti nem mentek a nagyszülőkhöz - egy évben kétszer, háromszor hívjátok meg ti őket. Igy a gyerekeket nem viszik el, a kapcsolattartás megoldható és a "láthatás" időpontját és időtartamát ti tudjátok szabályozni mikor jöjjenek,mennyi időre). Mindenesetre a döntésnél vegyétek figyelembe azt is, hogy a gyerekek lesznek nagyobbak is, amikor jól jöhetne, hogy a nemszeretem nagyszülőknél is lehetne nyaraltatni őket, mert nagyon hosszú ám a nyári szünet több mint két hónapja és a te szüleid esetleg elfáradnak, különösen ha nem csak a te gyerekeidet vállalják el, hanem pl. a testvéredét (ha van) is. Gondold végig, nem volna-e jobb békességben megoldani ezt a konfliktust.
2009. aug. 16. 23:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Mivel nevelt fia, gondolom az unkoákat már szinte "idegennek" érzik.

Ne erőltesd a kapcsolatot, és nem vagy köteles elvinni őket, elengedni velük bárhová is pláne nem.

2009. aug. 16. 23:03
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Ott kezdődik, hogy én a nő helyben nem mennék el még ha a párom meg is hívna...ezt ő is megérthetné magától. Apukádnak nem a legjobb ötlete ez.. szerintem is mond meg hogy nem szeretnéd ha ott lenne, de ha úgy érzed akkor tényleg találkozzatok előtte, akár kettesben a nővel, egy kávéra beülni valahova, utána is eldöntheted..
2009. aug. 16. 23:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi is valami hasonló cipőbe járunk és nem nevelt fiú, soha nem fogadtak el a tíz év alatt, mi nem nagyon megyünk őket hívjuk, ha alkalom van rá legutóbb szülinap, de legyen ez karácsony, húsvét ők soha sem mondják, hogy menjünk el egy ebédre én már beletörődtem jól van ez így...
2009. aug. 16. 23:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem kell ebből problémát csinálni. Lehet, hogy még örülnének is valahol, ha nem vinnétek oda a kicsit.

Bízd a férjedre, hogy a továbbiakban segít-e rajtuk vagy sem, hiszen az sem jó, ha Téged neveznek ki az "uszító menynek"!

Foglalkozz most a pocaklakóddal, ne idegeskedj!

Boldog babavárást!

2009. aug. 17. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!