Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának ne legyen szexkapc...

Egy anyának ne legyen szexkapcsolata? Rossz példát, nem e megfelelő kapcsolatformát közvetítem ezáltal feléjük?

Figyelt kérdés
Van két (kis)kamasz fiam,14 és 13 évesek. A férjem meghalt pár éve. Azóta nem volt szerelmi viszonyom. Jó ideje együtt vagyok egy férfival, aki "biztonságos", nem szeretünk egymásba, csak együtt vagyunk. Hozzáteszem papíron nős, nem tudnak elválni a pénz miatt, de hosszú évek óta mindkettőnek van "szeretője". Ő is azért van velem mert nem akarok tőle semmit, a pénzét sem ellenben a korábbi nőivel. Nem lenne ezzel a kapcsolattal semmi gond, de kisebb városban élünk, ahol szeretnek pletykálni. Őt is mindenki ismeri, engem is. Anyukám is megőrjít, hogy nem mutatok jó példát a fiúknak, azt kell hogy lássák, hogy szerelemből vagyunk kapcsolatban. Látok benne én is igazságot, de szerintem már elég nagyok hogy megértsék, hogy a felnőtteknek vannak bizonyos igényei. Nem tudom mitől lenne jobb ha a nyakunkra hoznék egy idegent, és hozzá kellene alkalmazkodniuk. Így mindenki jól jár szerintem. De azért látok abban is igazságot amit anyukám mond. Szerintetek is így van? Ezt így nem közvetíthetem feléjük?

2012. nov. 16. 17:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
18%

Te kérdezted, szerintem és még sok válaszoló szerint ez helytelen és nem viselkedsz példát mutató anyaként.

Nem hiszem el, hogy ennyire nem bírod szex nélkül. Azért legalább védekezz, ha már ennyire nem bírsz az ösztöneiddel.

2012. nov. 16. 22:36
 22/26 A kérdező kommentje:

Én kérdeztem és nem is arról van szó, hogy nem bírom a kritikát. Csak már leírtam korábban is hogy nem konkrétan úgy ültem le velük beszélgetni, hogy "szeretkezni járok egy bácsihoz", mivel nem is csak ez történik. Mégis továbbra is ez a téma. Lehet túl őszinte vagyok hozzájuk, de én így látom jónak, és még eddig jól működik is.

A második részét szintén nem magyarázom. Legyen. Vállalom, eljutottam oda, hogy most már szükségem van egy kis gyengédségre, szerintem ez beletartozik egy normális, egészséges létbe.

2012. nov. 16. 22:44
 23/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerencsére semmi nem írja elő, hogy egy szülőnek a gyerekeit konzervatív értékrend szerint kellene nevelnie. Valakinek nyugodtan lehet az a véleménye, hogy a szerelmi kapcsolaton túl egynémely baráti kapcsolatnak is része lehet a szexualitás, és közvetítheti is nyugodtan ezt az értékrendet, véleményt, nincs ezzel semmi gond. A lényeg az, hogy a gyerekeket meg kell rá tanítani, hogy a szexualitás etikája sem különbözik az élet más dolgainak etikájától, ne csapja be a másikat, ne használja ki a másikat, ne legyen önző a másikkal szemben... stb. És ha ezt betartja, ha tisztességes módon bánik azzal a másik emberrel, akkor semmi gond a szexualitással, ha szerelmi, ha baráti a kapcsolat mellette.
2012. nov. 17. 00:53
 24/26 anonim ***** válasza:
Érdekes olvasni és hallani, hogy a felnőttek mit gondolnak a korosztályomról. :) Nézd, kérdező, ha azt hiszed, hogy a 13-4 éves fiaid még nincsenek felvilágosulva, és szerinted a szexkapcsolatod hatással lesz a szerelmi életükre, akkor - magamból kiindulva - tévedsz. Tizenhárom éves lány vagyok, 9 évesen is voltam szerelmes, most is, és akkor is az lennék, ha anyumnak most nem lenne egy új férje, hanem csak összejárnának. Ilyen idősen már nem sokat számít a szülői példa általában, bár minden gyerek más és más. Valaki írta, hogy a fiaidnak talán jobb is ez a kapcsolat, mintha együtt kéne élniük egy számukra idegennel, aki a saját ízlése szerint át akarja alakítani az életüket. Én őszintén, nem szeretem, hogy több hagyományunk is átalakult azzal, hogy a szüleim elváltak és anyum férjének a szokásai bejöttek. Pl. a Karácsonyt is máshogy ünnepeljük, nekem hiányzik anyum és apum közösen kialakított szokása... A névnapomat, amit majálison tartunk, szintén máshogy "ünnepeljük", és nagyon utálom, hogy egy idegen szokásai bekerültek az életembe, és nem tudok ellene semmit se tenni. Na, nem akarok magamról írni, visszakanyarodok a témához. Miért is azt kéne látniuk a fiúknak minden áron, hogy szerelemből vagy valakivel kapcsolatban? A felnőttek nem ismerik a mai tizenpáréveseket, de nekem elhiheted, hogy a szüleim élete már nincs hatással az én gondolkodásmódomra. Szerintem, ha neked így jó, ne adj mások véleményére, a fiaidnak se lesz ettől semmi bajuk. Nap mint nap 12-15 éves srácokkal vagyok körülvéve, nekem elhiheted.:D
2012. nov. 17. 11:57
 25/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, a válaszaid szimpatikusak, mert őszintén bevallod a gyengeségeidet. Mert valljuk be, a könnyebb, kényelmesebb megoldást választottad. Én is voltam 7(!) évig magányos, tudom miről írsz.

Már csak az a kérdés, mit akarsz ezzel a kapcsolattal? Meddig tervezed, azaz tervezed-e a végét? Akarsz-e egyáltalán igazi felvállalós kapcsolatot belátható időn belül? Bevállalsz-e egy olyat, ahol szintén elvesztheted a másikat (nem biztos, hogy meghal, de lehet, elhagy), vagy ezt a fájdalmat kerülni igyekszel ezután?

2012. nov. 19. 21:43
 26/26 A kérdező kommentje:

24-es! Köszi a válaszodat :)

25-ös! Persze, hogy ezt csinálom, bár nem csak az elvesztésről van szó. De most még így jó, valóban egyszerűbb minden.

Nem tudom mikor lesz vége ennek a kapcsolatnak, ha valamelyikünk megunja. Vagy esetleg ő is találhat mást.

2012. nov. 19. 22:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!