Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának ne legyen szexkapc...

Egy anyának ne legyen szexkapcsolata? Rossz példát, nem e megfelelő kapcsolatformát közvetítem ezáltal feléjük?

Figyelt kérdés
Van két (kis)kamasz fiam,14 és 13 évesek. A férjem meghalt pár éve. Azóta nem volt szerelmi viszonyom. Jó ideje együtt vagyok egy férfival, aki "biztonságos", nem szeretünk egymásba, csak együtt vagyunk. Hozzáteszem papíron nős, nem tudnak elválni a pénz miatt, de hosszú évek óta mindkettőnek van "szeretője". Ő is azért van velem mert nem akarok tőle semmit, a pénzét sem ellenben a korábbi nőivel. Nem lenne ezzel a kapcsolattal semmi gond, de kisebb városban élünk, ahol szeretnek pletykálni. Őt is mindenki ismeri, engem is. Anyukám is megőrjít, hogy nem mutatok jó példát a fiúknak, azt kell hogy lássák, hogy szerelemből vagyunk kapcsolatban. Látok benne én is igazságot, de szerintem már elég nagyok hogy megértsék, hogy a felnőtteknek vannak bizonyos igényei. Nem tudom mitől lenne jobb ha a nyakunkra hoznék egy idegent, és hozzá kellene alkalmazkodniuk. Így mindenki jól jár szerintem. De azért látok abban is igazságot amit anyukám mond. Szerintetek is így van? Ezt így nem közvetíthetem feléjük?

2012. nov. 16. 17:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
42%

Én elítéllek, jobban mondva nem helyeslem a dolgot. És ehhez semmi köze, hogy anya vagy vagy sem.

Szerintem egy embernek vagy legyen normális kapcsolata, vagy semmi. PLáne nem egy ilyen állandó csak szexpartner. Természetesen férfiakra is vonatkozik, mielőtt egy harcias amazon letámad, hogy bezzeg ha férfi lenne bla bla. De valaki így gondolkodik, valaki úgy. Csináld úgy, ahogy jónak látod.

Az én értékrendembe nem fér bele, de sok emberébe igen.

25f

2012. nov. 16. 17:39
 12/26 A kérdező kommentje:
Én megértem a te álláspontodat is, de gondolom még nem voltál sokáig. Én 5 éve vagyok egyedül, de mindegy nem fogok magyarázkodni. Amúgy természetesen beszélgetünk is és egyebek. A lényeg ebben a kapcsolatban, hogy nem élünk együtt, nem vagyunk szerelmesek, senki nem hisztizik semmiért, csak a jó oldalát látjuk a másiknak.
2012. nov. 16. 17:45
 13/26 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nyugodtan beleszőheted a dolgot a "felvilágosításba". Legyen természetes számukra a szex, legyenek tisztában vele, hogy a szerelem érték és jó dolog, meg azzal is, hogy szerinted, ha épp nincs szerelem, addig kölcsönös megegyezés alapján (tehát mindkét fél tudtával!) ebbe is bele lehet menni.
2012. nov. 16. 18:08
 14/26 anonim ***** válasza:
74%
Én is régóta egyedül vagyok, átérzem a helyzetedet. Én is most olyasmi kapcsolatot keresek, mint a tied! Nem elitélendő amit teszel, senkinek semmi köze az életedhez! Arra gondolj, hogy a fiaid előbb utóbb kirepülnek, nem lesznek mindig veled! Szerintem ebben a tekintetben lehetünk egy kicsit egészségesen önzők!
2012. nov. 16. 18:10
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

És mégis hogy találtad ezt a kamasz,felsős fiaidnak??

"Csak kúrni járok hozzá,de egyébként nem szeretem. A szívem csak apátoké. "?!

2012. nov. 16. 19:13
 16/26 anonim ***** válasza:
63%

Anyánk 15 évig volt egyedül, de eszébe nem jutott eljárni valakihez a szex miatt, mert elfoglalta magát mással, amíg nem jött olyan, akit szeretne is.

Szóval szerintem ez csak annak függvénye, hogy milyen az alapjellemed. És nekem lesülne a bőr a képemről, ha a gyerekeim tudnák, hogy eljárok egy pasihoz d*gni.

2012. nov. 16. 19:32
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem is a szexkapcsolattal van a gond, de muszáj a fiaidnak azt a pletykát hallani, hogy az anyjuk egy nős ember szeretője? Általában amikor az ilyesmi szóba kerül, akkor nem fűzik hozzá, hogy az a házasság már megromlott, hanem jelzőket aggatnak a szeretőre.
2012. nov. 16. 20:09
 18/26 A kérdező kommentje:

Mint már írtam magyarázkodni nem fogok. Majdnem négy évet voltam egyedül, addig én sem tudtam volna ránézni sem másra, de valahogy kialakult ez a kapcsolat. Most jó így. Aztán hogy mit hoz a jövő nem tudom. Még most nem tudom elképzelni hogy újra szeressek igazán valakit, de mivel ezt sem tudtam ami most van, így lehet még egy normális kapcsolat is várat magára.

A fiúkkal normálisan beszéltem meg, nem a szex részét kiemelve. De egy 10+ éves gyerek már nem olyan kicsi, mindig minden témáról nyíltan beszéltem velük. Csak nevelés, szokás kérdése, mit lehet megbeszélni egy szülő-gyerek kapcsolatban.

Az hogy papíron nős engem nem zavar, mert tényleg nem rondítok bele semmi. Másképp nem is mennék bele természetesen. Ezt is elmagyaráztam nekik. Bár értem hogy jobb lenne, ha jogilag is facér lenne, de ez van. Nem úgy alakult ki, hogy hirdetést adtam fel, most sem fogok kilépni és keresni egy "másikat" mert nem így működik. A szexnél tényleg sokkal több az ami közöttünk van, csak nem szerelem, hanem barátság (extrákkal)

2012. nov. 16. 20:33
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem értem,minek egy 7. és 8. osztályos gyereknek kiteregetni,hogy az anyjuk kötetlenül szexel egy házas/családos emberrel..
2012. nov. 16. 21:14
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem írom le még egyszer sem azt, hogy nem konkrétan a szex részét teregettem ki, bár egy 7. és 8. osztályos gyerek hidd el tisztában van a dolgokkal. Sőt, 14-15 évesek nemi életet élnek. Inkább vagyok velük én is őszinte, minthogy ők ne legyenek velem. Így elég az amit hallok tőlük mit csinálnak a barátaik, pedáns családi háttérrel a hátuk mögött.

Arról, hogy milyen házasság is valójában ez is írtam már, évek óta nem laknak egy házban sem.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2012. nov. 16. 22:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!