Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy anyának ne legyen szexkapc...

Egy anyának ne legyen szexkapcsolata? Rossz példát, nem e megfelelő kapcsolatformát közvetítem ezáltal feléjük?

Figyelt kérdés
Van két (kis)kamasz fiam,14 és 13 évesek. A férjem meghalt pár éve. Azóta nem volt szerelmi viszonyom. Jó ideje együtt vagyok egy férfival, aki "biztonságos", nem szeretünk egymásba, csak együtt vagyunk. Hozzáteszem papíron nős, nem tudnak elválni a pénz miatt, de hosszú évek óta mindkettőnek van "szeretője". Ő is azért van velem mert nem akarok tőle semmit, a pénzét sem ellenben a korábbi nőivel. Nem lenne ezzel a kapcsolattal semmi gond, de kisebb városban élünk, ahol szeretnek pletykálni. Őt is mindenki ismeri, engem is. Anyukám is megőrjít, hogy nem mutatok jó példát a fiúknak, azt kell hogy lássák, hogy szerelemből vagyunk kapcsolatban. Látok benne én is igazságot, de szerintem már elég nagyok hogy megértsék, hogy a felnőtteknek vannak bizonyos igényei. Nem tudom mitől lenne jobb ha a nyakunkra hoznék egy idegent, és hozzá kellene alkalmazkodniuk. Így mindenki jól jár szerintem. De azért látok abban is igazságot amit anyukám mond. Szerintetek is így van? Ezt így nem közvetíthetem feléjük?

2012. nov. 16. 17:02
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%

lehet, hogy megérteni megértik, de könnyen elveszíthetik majd a bizalmukat a kapcsolatban, lehet, hogy magában a szerelemben nem fognak hinni. Persze a szerelmet látnák, akkor is lehet, hogy szexcentrikusak lennének utána, és így is lehet, hogy majd szerelemből lesznek együtt valakivel. Ez igazából nem ANNYIRA befolyásoló tényező. Csak hát én azt láttam, hogy például a szüleim, nővérem, ismerőseim házassága megromlott, és valahol legbelül úgy érzem, hogy az összes megromlik. Pedig ellenpélda is lenne rá.

Szóval igen, befolyásolhatod ezzel a gyerekeid életszemléletét. Már elég nagyon hogy megértsék, de a gondolkodásukat befolyásolhatja ettől függetlenül.

Igazából azt sem tudom, hogy mi mást tehetnél. Egészségesebb lenne persze, ha igazi kapcsolatot látnának, és csak az elején zavarná őket az idegen férfi, de ez a te döntésed

2012. nov. 16. 17:09
 2/26 anonim ***** válasza:
63%

Ha igényed van rá, akkor minek foglalkozni másokkal?

Sajnálom a férjedet, sajanálom, hogy egyedül maradtál idő előtt!

Két kamasz fiúnak azért jobb lenne egy apaminta, bár ha a "régi" apát szerették, akkor nem kellene nekik egy "új", csak nagyobb port kavarna, lehet, hogy el sem fogadnák.

2012. nov. 16. 17:10
 3/26 A kérdező kommentje:
Volt előttük apa minta, éltek úgy hogy szerették egymást a szüleik. Szóval láttak ilyen mintát is. A környezetünkben is láthatnak amúgy mintákat mindenféle kapcsolatra. Bár tény hogy velem élnek, csak ez valahol a legközelebbi életmód amit megismernek.
2012. nov. 16. 17:14
 4/26 A kérdező kommentje:
Maguk és magam miatt sem akarok "normális" kapcsolatot (még). Nem tudom hogyan csinálhatnám másképp, ez igaz.
2012. nov. 16. 17:16
 5/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha neked megfelel ez a fajta kapcsolat, akkor senkinek semmi köze hozzá. A fiaid pedig már tudják, hogy nem a gólya hozta őket és nagyon tévedsz, ha - még csak zárójelben is, de - kiskamasznak tartod őket. A mostani 13-14 évesek már nagyon sokat tudnak. Lehet, hogy nekik is biztonságot jelent ez a fajta kapcsolat, mert nem kell attól tartani, hogy a párod az apukájuk akar lenni. Ők már nehezen fogadnák el, ha valaki beköltözne hozzátok és betársulna a nevelésükbe. Ami pedig a példamutatást illeti, a fiúknak is jobb egy ilyen jellegű kiegyensúlyozott kapcsolat mint egy pótapuka, aki saját ízlése szerint akarja átalakítani az életüket. Szerintem ők hálásak azért, mert senkit ne hozol a nyakukba.

Ha az én lányom kerülne ilyen helyzetbe, neki is ugyanezt a tanácsot adnám és nem őrjíteném meg a lányomat, mert szerintem többet ártanék vele a saját idegeimnek, mint amit használnék a lányomnak ill. az ő "jóhírének". Üdv. egy 67 éves nagymama.

2012. nov. 16. 17:18
 6/26 anonim ***** válasza:
45%

Én férfiként veled értek egyet,egyáltalán nem kell szégyellned és magyarázkodnod senkinek.

Ha más lenne a Te helyedbe akkor Ő is másképpen gondolkodna.

Teljesen normális az,hogy egy egyedülálló hölgy vágyik a testi kapcsolatra,a gyerekek is meg fogják érteni.

2012. nov. 16. 17:18
 7/26 anonim ***** válasza:
65%
A komoly párkapcsolat lenne előttük jó példa. A szexelést is meg lehet oldani úgy, hogy ne a gyerekek "előtt" történjen.
2012. nov. 16. 17:27
 8/26 A kérdező kommentje:
Hármas: Édesanyám sajnos nem így gondolkodik. Ő tényleg félti a "jóhírem" ami engem speciel nem nagyon érdekel. Szerintem is jobb így a fiúknak is, jól megvagyunk hárman is. A másik amivel jönni szokott anyukám hogy erős férfi kézre lenne szüksége két kamaszfiúnak. De szerintem ezt is megoldom. Normálisan vannak nevelve születésük óta, néha vannak lázongások a nagy részéről, de azt le tudom én is rendezni. Az hogy valami "idegen" próbálja őket nevelni el sem tudnám képzelni. Nekem sem menne, hogy valakivel egyeztessek a nevelésükről még ha a legjobb szándék is lenne az illetőben
2012. nov. 16. 17:28
 9/26 A kérdező kommentje:
Hetes: Természetesen nem "előttük" történik. De tudnak róla, hogy milyen kapcsolatban állunk. Elég nagyok már, így megértik. Meg is beszéltük már, én csak attól tartok hogy a későbbiekben nem fogják érezni a szerelem fontosságát, amit nem akarok. És mint írtam kis város, egyébként is "ismert" vagyok, mindenki mindent lát, tud. Így elkerülhetetlen lett volna, hogy vissza jusson a fülükbe egyébként is.
2012. nov. 16. 17:31
 10/26 A kérdező kommentje:
Egyébként nem az otthonunkban szoktunk találkozni természetesen, míg a fiúk tévéznek
2012. nov. 16. 17:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!