Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek is az jön le, hogy nem...

Nektek is az jön le, hogy nem bízok a férjemben?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, én most végeztem nyáron az egyetemen és azóta dolgozok teljes állásban annál a cégnél, ahol már egyetem alatt is.

Szeretnénk gyereket, de addig nem amíg én csak gyes-re vagyok jogosult. Már több helyről visszahallottam hogy valami gond lehet a házasságunkkal, ha ennyire nem bízok a férjemben.

Sajnos realista vagyok, bármennyire is szeretem látom magam körül hogy sok pasi lelép a gyerek születése után. Meg aztán más is történhet vele, betegség, munkanélküliség stb. Nem merjük bevállalni a gyereket a gyesre, ez van.

Szerintetek is ez annak a jele hogy nem bízok a férjemben?

2012. nov. 15. 14:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%

Teljesen nem bízhatunk meg másokban, viszont a családalapításhoz azért eléggé bízni kell a másikban.

Ha úgy gondolod, hogy megvan a sansza annak, hogy férjed lelép, akkor tényleg nem való nektek gyerek.

Ha félsz attól hogy férjed nem elég rátermett ahhoz, hogy munkanélkülivé válás esetén gyorsan pénzkereső tevékenységhez jusson, akkor sem való nektek gyermek.

Az meg sajnos bent van a pakliban, hogy bárkit bármikor érhet baleset, de ez a kockázat is kisebb akkor a férjed nem kísérti a sorsot (nem motoroz, nem űz extrém sportokat, nem ül mindennap reggeltől délutánig autóban...)

2012. nov. 15. 14:53
 12/25 anonim ***** válasza:
12%

Arra mi a biztosíték, hogy NEKED lesz annyi munkád, hogy ne csak a gyesre legyél jogosult? Téged is bármikor elküldhetnek!

Az apák pedig akkor lépnek le a gyerek születése után, ha az anya csak a gyerekkel törődik, a férjével nem! Nem az apaszerepet unják meg, hanem az anya viselkedését!

Ha otthon csak a gyerek hisztijét hallgatja éjjel-nappal, ha a feleség minden sírásra rohan a gyerekhez, akkor nem csoda ha megunja, hogy otthon nincs nyugalma.

Tessék jól nevelni a gyereket, hagyni néha sírni is. Akkor van idő a házimunkára, saját magára és a férjére is, és a férj nem fog lelépni.

2012. nov. 15. 14:56
 13/25 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem teljesen jogos, hogy nem akarod magad kiszolgáltatni sem egy esetleges váratlan fordulatnak, sem az államnak, aki annyi pénzt ad gyereknevelésre hogy kb éhenhalásra elég. Igen is, előre kell gondolkodni, ha mindenki így tenne mint te, akkor nem lenne ennyi siránkozó ember a GYK-n sem. Amúgy meg hány ember mondta hogy tuti holtomiglan holtodiglan szeretni foglak, és hol vannak már azok a férfiak, nők akik igérni tudtak de betartani nem. Én is váltam, a párom is, ki mondhatja hogy bízz már benne, hisz ha most szeret, biztosan szeretni fog életed végéig és veled marad. Történhet bármi, tényleg bármi, de ha okos vagy és biztosítod a jövőd azzal hogy több támogatásra leszel jogosult, az csak annyit jelent hogy okos vagy és két lábbal állsz a földön. 38 nő
2012. nov. 15. 15:06
 14/25 anonim ***** válasza:
97%

Nem értem mi az összefüggés.

Most azért mert nem szeretnél elesni x összegű havi jövedelemtől, ami egy gyerekkel még fontosabb mint amúgy, az hogyan kapcsolódik a bizalomhoz? Ez pusztán gyakorlatiasság. Én nem értek ehhez konkrétan, de úgy tudom, hogy a TGYÁS pl. ha kerestél annyit meghaladhatja a 100 forintot havonta amíg jár, de a GYES kb 30 000. (Bocs ha nem vagyok pontos) most miért lenne ez gáz, hogy vársz egy évet, amíg jogosult leszel, hogy amíg teheted ne 30 000-et kapj, hanem 100 000-et. Azért nem mindegy. Aki összeköti a kettőt, már bocs, de az hülye. Még ha tök jól keres a férjed, akkor sem kell ott hagyni havi 70 000 forintot. A végén meg így is úgy is GYEST fogsz kapni. Ha lelép, akkor így is úgy is gáz lesz. Hiányzik a logika ebből.

Én ez nem értem, amikor meg valaki 20 évesen szül a semmire, akkor ugyanígy megy az észosztás, hogy milyen felelőtlen, az embereknek semmi sem jó komolyan mondom.

Nekem az jön le, hogy felelősségteljesen gondolkoztok.

Másrészről az nem jó, ha attól félsz, hogy elhagy, de ha nem betegesen, akkor nem akkora gond.

2012. nov. 15. 15:10
 15/25 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem bizalmatlanság hanem realizmus! Végre valaki aki felelősséggel vág bele a gyerekvállalásba. Ha nem vagy kifejezett öreg, az a plusz 1-2 év már nem oszt nem szoroz szerintem. Így is lehet alapból kéne várnotok annyit, nem mindenki esik elsőre teherbe. Sajnos nem lehet minden csapást kivédeni, amit az élet nyújt, de jobb félni, mint megijedni. Igenis nem mindegy, hogy mennyi juttatást kapsz, ha vígan meg fogtok élni a férjed fizetéséből életed végéig, ezt félre teheted szűkösebb időkre, ha más nem, akkor biztos szükség lesz rá, amikor a gyereked egyetemre akar menni, már most többszázezerbe kerül egy félév, ami lehet több mint a férjed egy havi fizetése lesz addigra. Szóval legjobb esetben, ha nem is történik veletek semmi, akkor is megalapozhatod kicsit a gyerekeid jövőjét. Ezenkivül könnyebben vissza tudsz majd menni dolgozni, ha lesz hova, vagy más helyre is könnyebben felvesznek munkatapasztalattal és hiába keres a férjed eleget, nem leszel megkeseredett HTB, aki nem bírja elengedni a 30 éves gyerekét. Aztán ott a másik véglet, a férjed bármikor kaphat egy súlyos betegséget, amivel örök életére ágyhoz lesz kötve, és nem csak a gyereket, hanem őt is el kell tartanod...
2012. nov. 15. 15:13
 16/25 anonim ***** válasza:

Nekem az jön le, hogy nem csak szülnél a semmire. Én sem szültem volna úgy, hogy csak gyest kapok, és ennek semmi köze nincs a páromhoz. Ha csak gyest kapnál, valószínű, hogy nem lennél otthon 2-3 évig a kicsivel, mert az nagyon kevés.

Ne így állj azért hozzá. Persze, bármi történhet és egyedül maradhatsz majd a kicsivel, de ne ezen agyalj. Viszonylag sok kisgyerekes van az ismerőseim között és csak 1-nél mentek szét a szülők a kicsi 2 éves kora körül.

2012. nov. 15. 15:17
 17/25 anonim ***** válasza:

Ez nem annak a jele. Felelősségteljesen gondolkozol a gyermekvállalásról. Amúgy szerintem sem vagy lekésve semmiről, a korod alapján is nyugodtan várhatsz még pár évet...

ettől eltekintve, még egyszer hangsúlyozom, nem amiatt, h várnál még a gyerekvállalással a gyes/gyed kérdés miatt, csupán a válaszaidat nézve kicsit én is úgy érzem, h elég óvatos vagy és nem bízol a kapcsolatotok tartósságában. mintha mindig ott lenne benned, h nem is biztos, h együtt öregszünk meg. ez meglepő ahhoz képest, h fiatalon hozzámentél...akkor még nagyon nagy hévvel és hittel szoktak házasodni

2012. nov. 15. 15:21
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nevezném bizalmatlanságban.

Én se vállalnék még babát,most jól keresünk,de nekem még nincs meg a kellő időm a gyedhez,ami a maximum lesz,nem akarom hogy egy bizonyos szinvonal alá essünk ha megoldható.

2012. nov. 15. 15:33
 19/25 anonim ***** válasza:
Sosem ertettem, hogy a magyarorszagi magyarok miert mindig a segely miatt szulnek. Ahol mi elunk egyaltalan nincs se gyes, se gyed. Sot. 6 het utan bolcsodebe adtuk a fiunkat es visszamentem dolgozni, a ferjem meg meg egy munkat vallalt. Igy ki tudtunk jonni anyagilag. Fiam most 6 eves. Iskolaelokeszitobe jar es jovore iskolas lesz. Megoldottuk. Ti is meg tudnatok oldani. Hiszen rabizhatod anyukadra is, amig dolgozol.
2012. nov. 15. 16:15
 20/25 anonim ***** válasza:
85%
20-as: nem tudom nálatok mi a helyzet, de itt a bölcsiben nincs hely, a magánbölcsi elvisz egy havi fizetést, a nagyszülők pedig még dolgoznak, ugyanis létezik ám olyan is, hogy nyugdíjkorhatár... Aki pedig több támogatást kap, az nem segély, hanem a munkája után járó juttatás, amiért senkinek sincs lelkiismeretfurdalása, mert a fizetése több mint felét egész életében befizeti adónak.
2012. nov. 15. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!