Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek is az jön le, hogy nem...

Nektek is az jön le, hogy nem bízok a férjemben?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, én most végeztem nyáron az egyetemen és azóta dolgozok teljes állásban annál a cégnél, ahol már egyetem alatt is.

Szeretnénk gyereket, de addig nem amíg én csak gyes-re vagyok jogosult. Már több helyről visszahallottam hogy valami gond lehet a házasságunkkal, ha ennyire nem bízok a férjemben.

Sajnos realista vagyok, bármennyire is szeretem látom magam körül hogy sok pasi lelép a gyerek születése után. Meg aztán más is történhet vele, betegség, munkanélküliség stb. Nem merjük bevállalni a gyereket a gyesre, ez van.

Szerintetek is ez annak a jele hogy nem bízok a férjemben?

2012. nov. 15. 14:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
26%

Én nem feltétlenül mondanám ezt. Az, hogy attól félsz, hogy lelép, az számomra annyit jelent, hogy nem jó a kapcsolatotok. Mi szeretjük egymást a párommal, jól megvagyunk, meg tudjuk beszélni a problémákat, persze szoktunk azért vitázni, de végül azt is meg tudjuk beszélni, szóval nem hinném azt, hogy lelépne, ha terhes lennék.

A másik dolog meg, hogy elveszítheti a munkahelyét. Nos, ez nem feltétlenül rajta múlik, sokkal inkább a drága kormányunkon, a főnökén, stb. Ez benne van, de szerintem nem kéne ennyire túlaggódni, mert ha mindenki így állna hozzá, akkor nagyon sok gyerek nem született volna meg és nem születne meg.

Szóval én első körben azt mondanám, hogy valami gond lehet a kapcsolattal, esetleg a kommunikációval kettőtök között, másrészről meg túlaggódod a dolgot. Persze, minden szülő a legjobbat akarja a gyermekének, de hidd el, hogy nem az számít, hogy a legdrágább, legmárkásabb ruhákba öltöztesd, sokkal fontosabb, hogy tudd etetni, ellátni, orvoshoz vinni, ha kell és a lelki fejlődésével foglalkozni. Játszani vele, mondókázni, stb., nem pedig leadni a bölcsibe, ahogy sokan teszik (tudom, hogy van, aki csak így tudja megoldani).

2012. nov. 15. 14:31
 2/25 anonim ***** válasza:
9%
Ha attól félsz, hogy lelép, akkor ez tényleg azt jelenti, hogy azért nem teljesen bízol meg benne. De a kérdésedből az derül ki, hogy több szempontból sem érzed magad felkészülve a gyerekvállalásra.
2012. nov. 15. 14:33
 3/25 anonim ***** válasza:
7%
Már ne haragudj kérdező, de amikor összeházasodtatok ki adott garanciát, hogy mindig lesz állásotok, és soha semmi baj nem ér benneteket? A házasság nem erről szól, nagyon éretlen a gondolkodásod. Jóban-rosszban nem hallottál még erről? (nem a sorozatra gondolok...) Miért lépne le, az ég szerelmére? Vagy akkor minek mentél hozzá?
2012. nov. 15. 14:36
 4/25 anonim ***** válasza:
76%

Ha csak az lenne a szempontod, hogy félsz, hogy lelép, akkor ezt gondolnám.

Az azonban reális gondolkozásra vall, hogy nem akarsz addig gyereket vállalni, míg nem vagy gyed-re is jogosult. Én sem fogok gyereket vállalni, míg nem dolgoztam legalább két évet, pedig a vőlegényem nemsokára elég jól fog keresni.

2012. nov. 15. 14:38
 5/25 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem bízok benne. De most 2 közeli ismerősöm járt így, pedig jó volt a kapcsolatuk. Apukának nem tetszett a babázás és lelépett anyuka meg ott maradt egyedül.

Ha munkanélküli lenne az nem az ő hibája, nem így értettem. De ha így lesz, akkor hogy fogunk megélni 3an 25e-ből?

2012. nov. 15. 14:39
 6/25 anonim ***** válasza:
12%
Hát erre nincs garancia! Ennyi erővel sose szülj!
2012. nov. 15. 14:40
 7/25 A kérdező kommentje:
Persze hogy nincs. De nem mindegy hogy egy ilyen esetben mennyi marad a bevételünk, 25e vagy 100e.
2012. nov. 15. 14:42
 8/25 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen igazad van. én sem vállalnám be gyesre, és ennek kb nulla köze van a bizalomhoz.

valaki itt írta, hogy nem kell mindenből új.. hát ez igaz. mondjuk használtnál sem mindegy, hogy 25-öt tudsz elkölteni, vagy 60-at.

ha meg az lenne a kérdésed, hogy elhagyott a férjem, és csak a gyesem van, mit csináljak, akkor azon lennének kiakadva a válaszolók, hogy miért nem dolgoztál annyit, hogy járjon a gyed!

tedd úgy, ahogy jónak látod, ne hallgass senkire!

2012. nov. 15. 14:44
 9/25 anonim ***** válasza:
90%

Az indokaid furák, ezen el kéne gondolkoznod...

De önmagában az, hogy inkább dolgozol egy évvel többet, hogy egy magasabb juttatást kapj a gyerekekre, szerintem nagyon is felelősségteljes. Egy gyerekkel adódhat sok nem várt kiadás, és ha amúgy megtehetitek, hogy vártok, hiszen fiatalok vagytok, akkor miért ne tennéd ezt meg a biztosabb jövőért? Nagyon nem mindegy, mennyi pénz kerül egy családhoz, még ha nem is költitek el mindet, mert jól álltok, félre lehet tenni, lehet belőle tartalékot képezni szükség esetére.

Nem évtizedes nagyságrendben akarsz várni, csak 1-2 évről van szó. Ennyi szerintem bőven-bőven belefér. Én két éve vagyok férjnél, még nincs babánk, mert szeretnénk egy-két dolgot még rendbe tenni magunk körül anyagilag. Ez másnak lehet, hogy furcsa, de a mi életünk, és így látjuk biztosabbnak a jövőnket. Te se foglalkozz senkivel, hiszen a döntéses következményeit egyedül Te magad viseled, a kéretlen tanácsokat osztó ismerősökön nem kérheted számon a később esetleg hiányzó pénzt.

27N

2012. nov. 15. 14:47
 10/25 anonim ***** válasza:
91%

Egy kissé tényleg bizalmatlan szaga van a dolognak.

De a mai világban ez szerintem nem is csoda.

Én mindig azt mondom nincs annál jobb ha az ember mellett van valaki és eggyütt terveznek "A"-t. De felelőtlenésg egy önálló "B" terv nélkül belevágni bármibe...!

2012. nov. 15. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!