Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi legyen? Ő akar gyereket én...

Mi legyen? Ő akar gyereket én nem.

Figyelt kérdés

Közös pont volt az életünkben és jó előre kikötöttem nem akarok gyereket. Nem azért mert karrierista vagyok, mert nem szeretem a gyerekeket... saját személyes okokból.

Ő sem akart gyereket, Pont ezért voltunk ideális páros. Őt meg akarták már kötni egy családdal, de nem volt az az apa típus.

Mostanában viszont pedzi a dolgot. Sokat játszik a kollégák gyerekeivel és mindigi győzköd, hogy milyen jó anya lennék. De én nem akarok továbbra sem gyereket. Ezért olykor neheztel rám. De én nem árultam zsákbamacskát, már az elején tisztáztuk ki mit akar. Félek erre rámegy a kapcsolatunk.

Miért változott meg gyökeresen a világképe?

2012. nov. 12. 23:51
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
23%

Minden nő arra vágyik, amit neked felajánlott a párod. Csodás hogy el akar venni és hogy gyereket akar. Ez a normális!

Hogy te mást akarsz, azt te is tudod, hogy eltér a normálistól és biztos vagyok benne, hogy amint 7 hetes magzati korban meghallod pici babád szívdobbanását, nem adnád egy "vak lóért"

Gondold át és engedd az időt dolgozni.

2012. nov. 13. 14:41
 42/46 anonim ***** válasza:

Csak szülni meg kisbabát gondozni nem akarsz, vagy úgy egyáltalán semmilyen formában gyereket? Csak mert nem értettem teljesen hogy melyik, van aki csak a szüléstől retteg. Ez esetben az örökbefogadást vagy béranyát javaslom.

Ha nem ez a helyzet, akkor előttem már leírták amit gondolok, nem ismétlem meg.

2012. nov. 13. 15:24
 43/46 anonim ***** válasza:

Nem rég olvastam itt olyat,hogy a no nem akart gyereket, a párja viszont igen. Rábeszélte a feleségét, majd amikor teherbe esett, pár honapos terhes volt, a pasi dobbantott. Ott hagyta a feleségét, mert o erre nem volt felkészulve. Ha nem szeretnél, ne hagyd magad rászedni.

Egy anyuka

2012. nov. 13. 15:51
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

#41, én pont azt gondolom, hogy ezekben a kérdésekben nincs olyan, hogy "normális" meg "nem normális", emberek vannak, és nekik különböző nézőpontjaik, véleményeik. (és persze, ha elkezdünk "pszichologizálni", akkor kivétel nélkül minden ember élettörténetéből lehet levonni következtetéseket a a saját nézőpontjára, hisz a nézőpontunk egyik alapja az addigi tapasztalataink... meg persze genetikától neveltetésig és egyéniségtől az adott társadalmi környezetig minden ad hozzá)

Ezért is tartom túlzásnak, hogy itt sokan a Kérdezőt akarják pszichológushoz küldeni, hisz pont ugyanannyira a párját is lehetne, nála is meg lehetne fejteni, hogy miért volt az a véleménye ami, és miért változott meg. Sőt, a legproduktívabb ilyen szempontból, ha ketten mennek párkapcsolati terápiára...:)

De valójában én férfiként nem látom annyira neccesnek ezt a helyzetet, tapasztalataim szerint a férfi akarhat persze esküvőt meg gyereket, de sacckb 10-ből egy akar annyira, hogy ezért eldobná a jelen kapcsolatát, és újat keresne, a másik 9 elfogadja, hogy a párja nem akar, és ezekhez a dolgokhoz hát kettejük közös akarata kellene.

Fordítva sokkal neccesebb lenne, a nők sokkal hajlamosabbak annyira bepörögni az esküvő-gyerek kérdésbe, hogy fontosabbá válik nekik, mint a meglévő párkapcsolatuk. Szóval itt kb 90/10-re adom, hogy a férfi elfogadja a helyzetet, ott meg mondjuk 50/50-re adnám, hogy a nő nem fogadja el, és tovább lép.

2012. nov. 13. 16:19
 45/46 anonim ***** válasza:
62%
Abba kár belemenni hogy mi a normális vagy a nem normális. Attól még nem normális dolog valami mert bevett szokás. Pl, hogy az emberek 85 %-a a tévé előtt tölti az estéjét a családja helyett. Ez nem normális, pedig sokan csinálják. MIndenkinek az a jó, amit ő szívből meg tud élni. Aki akar gyereket csináljon, neki az a jó, aki nem akar ne csináljon és ő úgy teszi jól. CSak azért nem szülj mert a nagy többség szül. Ha már a párod megváltoztatta a nézetét, ezzel nem tudsz mit csinálni. Üljetek le és beszéljétek meg hogy maradjatok e együtt vagy nem működik már a dolog. Amúgy amennyire nem akart és megváltozott, ez veled is előfordulhat ugyanígy. Ha boldogok vagytok együtt akkor maradjatok, ha nem akkor tovább kell lépni.
2012. nov. 15. 14:39
 46/46 anonim ***** válasza:
Na, mire jutottatok végül?
2012. nov. 21. 07:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!