Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi legyen? Ő akar gyereket én...

Mi legyen? Ő akar gyereket én nem.

Figyelt kérdés

Közös pont volt az életünkben és jó előre kikötöttem nem akarok gyereket. Nem azért mert karrierista vagyok, mert nem szeretem a gyerekeket... saját személyes okokból.

Ő sem akart gyereket, Pont ezért voltunk ideális páros. Őt meg akarták már kötni egy családdal, de nem volt az az apa típus.

Mostanában viszont pedzi a dolgot. Sokat játszik a kollégák gyerekeivel és mindigi győzköd, hogy milyen jó anya lennék. De én nem akarok továbbra sem gyereket. Ezért olykor neheztel rám. De én nem árultam zsákbamacskát, már az elején tisztáztuk ki mit akar. Félek erre rámegy a kapcsolatunk.

Miért változott meg gyökeresen a világképe?

2012. nov. 12. 23:51
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Igen értek traumák és igen gondoltátok volna, hogy az egész életem pszichológusnál töltöttem?

Egyszer a válás miatt, egyszer meg a zaklatásért. De a pszichológusok is megmondták (mert több is látott), hogy abszolút nincs velem baj. Viszonylag rugalmasan kezeltem a problémákat, úgyhogy nem aggódik értem.

De azért köszönöm az opciót.

2012. nov. 13. 09:40
 32/46 anonim ***** válasza:
83%

A szüleid válása még mindig rossz érv.

Ha jól értelmezem, azért nem akarsz házasságot kötni, mert e egyből a fájdalmas válásra asszociálsz. Ilyen elven miért kezdesz kapcsolatba? Ott is lehet szakítani..

2012. nov. 13. 09:50
 33/46 anonim ***** válasza:
Szerintem itt valójában az van, hogy a szüleid példájából indulsz ki, hogy ők sem maradtak örökké együtt, te sem fogsz és nem akarod megnehezíteni az elválást. Kvázi nyitva hagysz egy ajtót menekülési útvonalnak. Csak így belemenni egy kapcsolatba, hogy úgyis becsődöl.. :/
2012. nov. 13. 09:53
 34/46 A kérdező kommentje:

Nem ítélem halálra a kapcsolatot, de nem vagyok naiv.

Még bőven ott van a kapuzárási pánik, a munkahelyi gondok, és még sorolhatnám mi minden hülyeségért mennek szét az emberek.

Baj, ha eztán nem akarok a vagyonon marakodni? Egy gyereken marakodni? Ez tényleg ekkora Istenkáromlás?

2012. nov. 13. 10:02
 35/46 anonim ***** válasza:
18%

A házasságot gondold át. Valójában sokkal tisztább egy házasság szerződéssel, ahol feketén-fehéren leírjátok, hogy ki mit tett bele és mennyire jogosult, mint egy élettársi kapcsolat, ahol ha van közös vagyon és szakítotok, nincs mihez nyúlni, pereskedhettek meg kereshetitek a számlákat, hogy mit ki fizetett.

Ez tehát egy kompromisszumos megoldás lehet. Igazán nem kerül sokba, párezer forint illetékért bárhol megesküdhettek.

A gyerek kérdése már más téma. Alapesetben azt mondanám, hogy ha ő akar gyereket, te meg nem, akkor hagyjátok a dolgot és keressetek olyan párt, aki ugyanazt akarja, mint ti.

De ti már jó ideje együtt vagytok! És nem szabad elfelejteni, hogy ahogyan ő, te is változhatsz. Könnyen benne lehet a pakliban, hogy egy év múlva mindent megadnál egy kisbabáért. Akkor pedig jó, ha együtt maradtatok.

2012. nov. 13. 10:23
 36/46 anonim ***** válasza:

Nekem kétszer is ez volt a problémám,nem akartam házasságot és gyereket sem.Mindkét kapcsolatom megszakadt emiatt,nem bántam meg.Mostanában nem is akarok semmi komolyabb kapcsolatot férfiakkal,rövidtávú(néhány hónapos) kapcsolatokba gondolkozom csak.Az elsőt azonnal felrúgtam amikor ezek a témák szóba kerültek,a másodikban még egy évig szenvedtem(ezt azóta is bánom).Egyikünk se engedett, én meg már előre rosszul voltam tőle,hogy mikor hozza fel újra.

Lehet,hogy semmi különösebb oka nincs a változásnak,egyszerűen csak elért mindent amit akart a kapcsolatotokba lelkileg és ez lenne a következő szint.

2012. nov. 13. 10:39
 37/46 Bence_ ***** válasza:
44%

Nem gondolnám, hogy "hogy abszolút nincs velem baj." baj lenne veled.

Csak azt írtad, hogy fontos a párod. Ezért gondoltam,hogy ha tudsz valamiben változni akkor az lehet, hogy segít.

Ha van kedved egy kineziológust nézz meg. Okozhat kellemes meglepetést.

2012. nov. 13. 11:33
 38/46 anonim ***** válasza:
Emberek vagyunk, változunk, ez a legtermészetesebb dolog az életben. A kérdés az, hogy mennyire van így létjogosultsága ennek a kapcsolatnak. Teljesen mindegy miért változott meg. Még te is megváltozhatsz és nem biztos hogy tudod majd az okát. Annak az egynek biztos nincs értelme hogy csak az ő kedvéért szülj gyereket. Akkor inkább állj tovább és hagyd hogy mindketten a magatok útját járjátok, ki gyerekkel, házassággal, ki anélkül. Egyébként a megértés útját magad, gondolataid, reakcióid szemlélésében találod meg, ez válaszokat is adhat sok mindenre. Javaslom: Anthony de Mello: A szeretet útja című könyvet. Egyszerű, zseniális.
2012. nov. 13. 12:02
 39/46 anonim ***** válasza:

Jajj ez nagyon ismerős téma :(

Mi ugyanígy vagyunk, én nem fogok gyereket szülni, a párom viszont akar. Én is megmondtam már a kapcsolat kezdetén, hogy én erre nem vagyok hajlandó. Ő megmondta, hogy szeretné, de a téma ennyivel le volt zárva, semmi vita nem volt belőle és fogalmam sincs mikor jön elő újra, de tudom, hogy én nem fogok engedni.

2012. nov. 13. 13:01
 40/46 anonim ***** válasza:
43%

"De a pszichológusok is megmondták (mert több is látott), hogy abszolút nincs velem baj."

Több is látott, de nem elég...

Akkor lennél gyógyult, ha nem mindent a gyerekkorodban elszenvedettekre vezetnél vissza.

Akkor lennél gyógyult, ha tovább tudnál lépni.

Még nem találtad meg az igazi pszichiátert.

2012. nov. 13. 13:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!