Sok tini lány miért akar gyereket vállalni úgy, hogy azt gondolja, majd a nagyszülők segítenek neki felnevelni? Mikor a lánynak még se munkája, szakmája, lakása sincs. Nem egy lány akart így gyereket az oldlalon
a húgom 19 évesen szült elsőre (véletlen jött össze a gyerek)
anyummal lakott de közben ami pénzük volt azt félrerakták
most 36 éves vagy 3 gyereke és egy saját háza amit hitel nélkül építettek fel és hitel nélkül vették meg a telket hitel nélkül vettek kocsit stb....
szal ne általánosítsunk
Erről az MTV-n futó nagy sikerű: "Tini mamik" c. sorozat jut az eszembe.
Az én lányom ugyan már 14 hónapos és 23 évesen szültem 4 év munkaviszony után, főiskola (levelező) mellett a férjemnek és magamnak, de ezt a műsort mindig megnézem.
Végig "követem" azt, hogyan viselik a 15-16 éves Britt/amerikai lányok a terhességet, majd az anyává válást.
Mindig ámulok és bámulok, amikor a szülők 1 hetes kiakadás után csak annyit mondanak a gyermeküknek, hogy: "Nem lesz semmi gond, majd segítünk!".
Igaz, az én szüleim is és a férjem szülei is ezt mondták, bár nálunk a "Nem lesz semmi gond" nem tartozott bele a mondandóba, mert tervezett gyermek volt. Ők is segítenek, bár nem kértük, mert nincs rá szükségünk.
Na, kanyarodjunk vissza a témához:
Szóval, nézegetem a műsort. Már-már megvan a kedvenc "karakterem" is, együtt izgulok a beteg gyerekekért, sírok, ha éppen szül az anyuka.. tehát: dolgoznak még mindig a hormonok :)))
Majd, a műsor szerint (és az élet szerint is) eltelik 2-3-4 év és meglepődve látom:
- a 15 éves tiniből, 17-18 éves kamasz anya lett
- egyetemre/főiskolára jár
- van SAJÁT lakása
- a párja nem hagyja el, segít neki
- igaz, hogy a semmiből kezdték, de eltudják tartani magukat és nem nélkülöznek.
- Stb..
Tudom, hogy az ottani szülők is rengeteg segítenek az ilyen tini szülőknek, de számomra az a durva, hogy MEGTEHETIK!
Itt Magyarországon hol teheti meg egy szülő, hogy még normális esetben (esetleg egyetemet végzett gyermekének, terhesség/unoka nélkül) lakást vegyenek hitel nélkül?
Szóval érted ... itt más a helyzet! A legtöbb szülő meg a saját gyerekét se tudja normálisan eltartani, nem hogy egy unokát, akit végül is ő nevel fel, mert a "tini mami" semmire sem képes.
Manapság sok az unatkozó tini (az oldalon is látszik). Nekik a tv, a net és a mobil a minden. Nem azt mondom, hogy egész nap tanuljanak, de nem sűrűn lehet egy gyereket könyvvel a kezében látni (úgy hogy talán még olvassa is!) vagy a könyvtárban megtalálni!
Sok mindent átveszünk Amerikából, a Britektől .. előbb - utóbb a "tini mamizást" is el kell kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!