Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok tini lány miért akar...

Sok tini lány miért akar gyereket vállalni úgy, hogy azt gondolja, majd a nagyszülők segítenek neki felnevelni? Mikor a lánynak még se munkája, szakmája, lakása sincs. Nem egy lány akart így gyereket az oldlalon

Figyelt kérdés
2012. szept. 24. 13:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%

9-es: lehet, hogy nem ugyanazokat a részeket nézzük, de amit én látok abban az apukák általában lelépnek. Lehet, hogy 2-3-4 év múlva visszajönnek, de a legnehezebb időszakban nem állnak az anyuka és a gyerek mellett.

Amúgy igen, ott elég elfogadott hogy 8-10 hetesen a gyerek bölcsődébe megy, anyuka meg dolgozni, tanulni. Itthon ezért szerintem meg is köveznének :-)

Amit én nem bírok az itteni kérdésekben: anyós segítsen, vigyázzon a gyerekre, fizessen mindent, alkalmazkodjon a gyerekhez és a fiatalokhoz, de a véleményét ne mondja el, ne merjen beleszólni semmibe, mindenbe egyezzen bele, ne vitatkozzon mert ők (a tinik) felnőttek és önálló életet akarnak. Süt belőle a tiszteletlenség, önzőség.

2012. szept. 24. 14:23
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

Én nem tudom biztos valami másik évadot nézek de nekem egyáltalán nem ez jött le, pedig szerintem minden részt láttam.

"egyetemre/főiskolára jár"

Vagy még az érettségire készülnek.

"van SAJÁT lakása"

Egyet nem tudod akinek saját lakása van, albérletből albérletbe költöznek.

"a párja nem hagyja el, segít neki"

Ez nem igaz szinte mindegyik pár külön ment, még akik összeházasodtak azok is elváltak azóta.

"igaz, hogy a semmiből kezdték, de eltudják tartani magukat és nem nélkülöznek."

Persze a műsorért kapnak pénzből vagy a nagyszülők eltartják.

2012. szept. 24. 14:23
 13/27 anonim ***** válasza:
86%
USA-ban eleve nem szokás saját lakást venni. Inkább még a szülők is bérelt lakásban vannak, nemhogy a gyereket szülő tinik.
2012. szept. 24. 14:36
 14/27 anonim válasza:
93%

Nekem van egy ismerősöm. Érettségi helyett szült egy gyereket, mert nem szeretett tanulni. 3 hónapja voltak együtt a párjával, amikor kiderült, hogy a csaj 1 hónapos terhes.

Pasi bevállalta, melléjük állt, dolgozott, mint egy állat. Asszonyka nem szedett fogamzásgátlót, mert fájt tőle a feje. (Jó duma, de még viccnek is rossz.) Aztán kezdődtek a balhék, hogy a pasi miért nincs otthon velük (a pasi dolgozott, nem csalta meg.) Már folyamatosak voltak a féltékenység miatti balhék, és mire a gyerkőc 2 éves lett, és el kellett volna menni a csajnak dolgozni (csak gyest kapott, mert életében 1 percet sem dolgozott) a csaj bejelentette, hogy megint terhes. A pasi "elküldte" abortuszra. Még kb. 1 évet éltek együtt, amikor a pasinak elege lett, és otthagyta. Utána a csaj összejött egy másik pasival, és megint terhes. 1 SZOBÁBAN laknak: Csaj, csaj gyereke, csaj anyja, csaj anyjának gyereke, anyja pasija, csaj pasija. És közölte a csaj, hogy azért tartja meg a gyereket, mert az a havi 25 ezer + a családi a BIZTOS lóvé, munkát meg úgysem találna. 25 éves, és még egy percet sem dolgozott. Ha nem lett volna abortusza, már 3 gyereke lenne.

Szerintem, 2 év múlva szül egy harmadikat, és hivatásos anyaként otthon maradhat a legkisebb gyerkőc 6 éves koráig. És mivel szegények, ingyen lesz a suliban, oviban a kaja, a gyógyszerekre meg kapnak majd közgyógyot, úgyhogy amíg a boltban 3000 a tápszer, ő majd megveszi 300 forintért, ugyanígy az algopiryn és társai.

Ja, és a gyerektartást is beszedi majd természetesen.

Abszolút nem zavarja majd, hányan nyomorognak egy szobában, vagy hogy hogy fognak majd a gyerekek felnőni.

Fontos még megjegyezni, hogy nem vidéken lakik, és nem is cigány.

Légyszives ne pontozzatok le, mert ez nem általánosítás volt, csak egy (igaz) sztori.

2012. szept. 24. 14:47
 15/27 anonim ***** válasza:
37%

Nézzük csak. Én 4 éve szültem, akkor voltam 17. A 17. szülinapom után 2 hónappal szültem.

Magántanuló lettem, amit a szüleim fizettek, minden többi mást én és a barátom közösen.

20 évesen volt a kezemben egy színötös érettségi és egy szakma, amivel elhelyezkedtem és jelenleg 265.000 ft-ot keresek. A párommal mindent közösen fizetünk, több millió ft félretett pénzem van.

A szüleimnek pedig CSAK magántanáromat kellett fizetniük, a párommal meg közösen fizettünk mindent.

Csak ennyit akartam, hogy lássátok, valaki meg tudja csinálni. Mert úgy látszik, ti nem néztek ki másokból ennyit, talán még magatokból sem. Különben egyáltalán nem volt nehéz tanulni a babám mellett, pedig rengeteget sírt éjszaka is.

2012. szept. 24. 16:12
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

És még annyit akarok írni, hogy mi 1 éve voltunk csak együtt, amikor tabletta mellett becsúszott, és a páromnak eszébe sem jutott elhagyni.

Most tervezzük az eljegyzést, amint beköltözünk az új házunkba. A közös, saját házunkba. :) (Jelenleg a szüleimnél élünk, amióta megszületett a baba. azért nem költöztünk, mert nem akartam, hogy eltartott legyek akár 1 percig is.)

2012. szept. 24. 16:15
 17/27 anonim ***** válasza:
82%

15-ös: ezt hogy érted: "minden többi mást én és a barátom közösen" fizettünk. Neked honnan volt jövedelmed?

Amúgy gratulálok, tényleg, de ti inkább a kivételek vagytok :-)

2012. szept. 24. 16:37
 18/27 anonim ***** válasza:
33%

Onnan, hogy baba mellet, magántanulóként be tudtam vállalni 4-6 órás melókat. És szerencsére jó munkákat találtam - hála a képességeimnek, így az órabérem min. 800 ft volt. És ezek diákmunkák voltak.

A legtöbbet itthonról is tudtam intézni, pl fordítások, na az még jobban fizetett. 1 oldal fordításért 3000 ft-ot kaptam (kb 1 órás munka).

2012. szept. 24. 16:40
 19/27 anonim ***** válasza:
88%
17 évesen ilyen munkákat kaptál? kicsit irigykedek :-)
2012. szept. 24. 16:46
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"egy szakma, amivel elhelyezkedtem és jelenleg 265.000 ft-ot keresek"

Elárulod mi ez a szakma?

2012. szept. 24. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!