Mi legyen? Ő akar gyereket én nem.
Közös pont volt az életünkben és jó előre kikötöttem nem akarok gyereket. Nem azért mert karrierista vagyok, mert nem szeretem a gyerekeket... saját személyes okokból.
Ő sem akart gyereket, Pont ezért voltunk ideális páros. Őt meg akarták már kötni egy családdal, de nem volt az az apa típus.
Mostanában viszont pedzi a dolgot. Sokat játszik a kollégák gyerekeivel és mindigi győzköd, hogy milyen jó anya lennék. De én nem akarok továbbra sem gyereket. Ezért olykor neheztel rám. De én nem árultam zsákbamacskát, már az elején tisztáztuk ki mit akar. Félek erre rámegy a kapcsolatunk.
Miért változott meg gyökeresen a világképe?
"Miért változott meg gyökeresen a világképe?"
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt itt senki nem fogja tudni megmondani neked.
Mivel súlyos problémáról van szó, ültesd le határozottan a párodat, és szegezd neki a kérdést, hogyan tovább. Hajlandó-e valamelyikőtök engedni a kapcsolatotok érdekében, vagy a házasság és a gyerek kérdése közétek áll, akkor meg jobb mihamarabb szétválni, minek húznátok egymás idejét?
"A gyereket még megértem na de ezt a "nem akarok a felesége lenni"-t nem. Akkor mit akarsz? Sem gyereket ,sem végleges elkötelezettséget..
Kitalálom: még "élni" akarsz! Ez a manapság divatos megfogalmazása annak,hogy még akarsz pár másik péniszt is cibálni."
Kedves Undorító 5#!
Házasságban élő nők is nézhetnek más farok után, ezt egy szerződés (értsd: házassági papír) nem fogja megkötni. Ha minden ember hűséges maradna az eskü után nem lenne annyi dráma az életben.
Házasodni személyes lelki okokból nem akarok. A szüleim a válással megnyomorították egymást. Szó szerint. Én a párommal terveztem leélni az életem. Mindenben megegyeztünk, most is odáig meg vissza vagyok érte. Ha lerokkanna ápolnám, ha fel kéne ajánlom a szerveimet akkor legyen. Övé.
De házasság és gyerek nálam nem opció. Nem akarom. Ő szeretett így és elfogadott. Nem is vártam, hogy elkezd ilyenen gondolkodni, mert pont a férfiak azok, akik leginkább ezt a kettőt elutasítják.
Én próbáltam erről beszélni vele. De mintha nem is beszéltem volna róla. Folytatja az álmodozást. Elveszteni sem akarom, mert nekem ő a tökéletes.
Viszont ahhoz sincs jogom hogy elvegyem az áhított jövőjét.
Mi legyen? Azt nem tudom. De jósolhatok: nem maradtok együtt. Vagy ha mégis, valamelyikőtöknek nem fog megfelelni a dolog. Mert vagy te belemész a házasságba és szülsz gyereket, noha nem akarsz, vagy ő lemond ezekről, pedig vágyik rá és később majd téged hibáztat (vagyis már most van a később!)
Ez így tarthatatlan és sajnos kompromisszum sincs. Ilyen helyzetben nem létezik félmegoldás. Ez nem az, hogy te sárgára akarod festeni a falat, ő kékre, és zöld lesz.
Egyszer már egy kritikus pillanatban megkérdeztem, hogy jobban szeretné-e a családosdit, mint engem. De azt mondta, hogy engem nem áldozz fel semmiért.
Pedig még csak 28 éves. Bőven akadna partnere is, aki lenne a felesége és gyermekei anyja. De ezt is elutasította.
Viszont valamit ki kell találni erre, mert én is érzem ,hogy ez így nem jó.
A szüleid nem a válással nyomorították meg egymást,hanem hogy rossz párt választottak. Ez csak egy kifogás! A szakítás is legalább olyan rossz!
Egy lehetőséget látok,mint kompromisszum: hozzámész,ő meg lemond a gyerek projectről.
Ha a házasság számodra is "csak egy drága papír",igazán aláírhatod,ha a párodnak ez minden vágya. Téged ugyan nem károsít meg vele.
Te megtetted az egyik lépést,hogy hozzámentél,ő meg a másikat,hogy a kapcsolat jövője érdekében(már ha később nem gondolod meg magad) a gyerek-projectről.
A szüleid nem a válással nyomorították meg egymást,hanem hogy rossz párt választottak. Ez csak egy kifogás! A szakítás is legalább olyan rossz!
Egy lehetőséget látok,mint kompromisszum: hozzámész,ő meg lemond a gyerek projectről.
Ha a házasság számodra is "csak egy drága papír",igazán aláírhatod,ha a párodnak ez minden vágya. Téged ugyan nem károsít meg vele.
Te megtetted az egyik lépést,hogy hozzámentél,ő meg a másikat,hogy a kapcsolat jövője érdekében(már ha később nem gondolod meg magad)lemond a gyerek-projectről.
A szüleid nem egymást, hanem elsősorban téged nyomorítottak meg...
Nem akarlak se a házasságra, se a gyerekvállalásra rábeszélni,
viszont javaslom, hogy keress fel egy pszichológust!
A szüleid miatt nem akarsz házasságot, valószínűleg a gyerekvállalási kedvedre is ők hatottak.
Ha elfelejthetnéd az általuk okozott sebeket, akkor lehet, hogy a pároddal is lenne "megalkuvás nélküli" jövőd.
#19, ja, vagy ugyanezt megtehetné a párja is, és akkor legalább eldölne, hogy a saját személyisége ment át változáson, vagy valamiféle "okosok" telebeszélték a fejét, hogy "minden nő alapvetően házasságra és gyerekre vágyik, még ha maga se tudja" - mert én ezt az eshetőséget sem látom valószinűtlennek, bőven találkoztam már ilyen emberekkel.
Kérdező, neked meg van egy tippem, egyszerűen ha legközelebb szóba jön ez a házasság téma, mondd meg egyértelműen (még véletlenül sem nevetve), hogy akkor kérje meg a kezed, ha felkészült a nemleges válaszra, és nem azért, mert őt utasítod el, hanem azért, mert a házasságot mint intézményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!