Elkeseredtem, mit tennétek? Anyósjelölt gond
Szerintem a legrosszabb, amit tehetsz, ha választás elé kényszeríted. Még ha téged választ is, élete végéig kísérni fogja a bűntudat az anyukájával kapcsolatban.
Milyen betegsége van a néninek? Testi, vagy szellemi is?
Végiggondoltam a helyzetet, érezni azt, hogy a fiamon kívül senkire nem számíthatok, aki ráadásul talált valakit maga mellé, függetlenül attól, hogy a gyerek milyen boldog, nagyon nehéz elfogadni. Gondolom ő maga is tudja magáról, mennyire ki van szolgáltatva a gyerekének, és mennyire kényelmes az neki, hogy ezt a "gyerek" szó nélkül megcsinálja.
Az egyetlen dolog szerintem, amit tehetsz, hogyha szépen lassan megpróbálod magad elfogadtatni vele. Én először egy levéllel kezdeném, amit először lehet, hogy szét fog tépni, de akkor ismét elküldeném a párommal, egészen addig, amíg el nem fogadja. Ezen kívül megkérném a páromat, hogy tényleg csak kis apróságokkal kapcsolatban hozzon fel engem egy-egy beszélgetésben. Mondjuk anyukának tetszik egy szalvéta, és csendben jegyezze meg, hogy a múlthéten te is pont ilyet vettél.
Nem tudom, hogy az unoka témával mennyire lehetne megfogni, vagy azt, hogy köztetek ez egyáltalán mennyire jött fel, de talán óvatosan adagolva ez is pozitív irányt vehet.
Az egyetlen, amit tehetsz, hogy kitartasz, ha neked ez megéri és próbálkozol, közben elfogadva, hogy a néninek tényleg nincsen senki más és egy idő után megmutatni neki, hogy te is ott leszel, a pároddal együtt.
akkor a párod 45-körüli ha a mamának meg késői gyereke akkor ő is van vagy 80éveskb igaz?
nem könnyű a helyzeted de a párodé sem ha otthagyja a mamáját és meghal, örökké magát és főképp téged hibáztat majd hogy miért nem tudtál várni.... de ha kicsit is megnézzük miért ilyen a mami pont amitől tart hogy elveszik a kicsi fiát ahogy más is írta hát pont azt csinálnátok,megismerkedtetek ti már igazán a mamival vagy csak mondja de azt sem tudja mi ellen tiltakozik? esetleg megmutatni a mamának hogy igenis te vagy a párja és szereted.mondjuk a párodnak egy kis önbizalom növelés sem ártana.esetleg leülhetne az anyukájával és elmondhatná neki hogy szereti de hagyja élni is... vagy valahogy kicsit felnyitni a mami szemét hogy mit csinál... és ezzel csak elmarja maga mellől.
Szia!
Szerintem viszont a ti esetetekben,a legjobb,ha TÉNYLEG választás elé állítod a párodat,ebben én is támogatlak!
Valószínű,hogy ő is tudja,hogy ez a helyzet így nem jó neki,csak egy kis lökés hiányzik a döntéséhez!
Figyelj csak ide kérdező!
Ha választás elé állítod,és ő nem téged választ,hanem eldobja magától a lehetőséget,hogy boldogok legyetek együtt,akkor mit veszítesz?
Lehet hogy ő nem értékeli annyira a kapcsolatot,mint te.
Ő a férfi,neki kéne udvarolnia,ő az erősebb,az ő anyjáról van szó,csak és kizárólag Ő tudja megoldani a helyzetet!
Csak azért,mert a drága mama azt mondta,inkább az egyedüllétet választani,nagy butaság lenne!
Tehát hangsúlyozom,mindenképp add finoman a tudtára,hogy elérkezett bizony az idő,választania kéne lassan,hogy mit szeretne!
A mama szeszélyeit,a magányt,vagy a párkapcsolatot?
Mama nem enged az igazából,
akkor ne engedjen
sajnállak drága nagyon,de a pasi mama szoknyája alatt fog maradni
keress olyan pasit,aki nem ennyire befolyásolható!!!
ehez sok sikert,és minden jót!
Az a baj, hogyha ezt a kedveskedős utat választod, akkor 2-5-10 éved is rámehet, ha nem az egész életed. Talán elérsz valamit, talán soha.
Nézd igaz, hogy ha "elmarod" a párod a saját anyja mellől, akkor egy életre marni fogja a bűntudat. Ezért kell ezt a döntést egyedül neki meghoznia.
Nyilván ebben a helyzetben nem lehet olyan megoldást hozni, amiben mindenki jól jár. Valakinek nem lesz jó az új helyzet. A mama már nagyon öreg és ha tényleg szellemileg is leépülőben van, nem hiszem, hogy valaha is megváltozna.
Tudom, kegyetlen döntés, de szerintem is a válaszút a legjobb megoldás.
Én a helyedben békében, barátságban kilépnék a kapcsolatból (hogy a párod érezze, nem kényszeríti senki) és ha a párod jönni fog magától, akkor meghozta ezt a döntést. És bár együtt kell ezzel a dologgal élnie élete végéig, ez akkor is az ő döntése lesz amiért senkit nem tud hibáztatni.
Ja még egy valamit. Volt egy hasonló helyzet az ismerősi körömben. Ott a lánygyerek gondozta/ápolta a mamát, nagyon durva volt a végén. A mama 90 év körülig élt, nagyon rossz állapotban volt a végén. Képzeld csak el a 65 éves "gyereket" ahogy fürdeti és emelgeti a 90 éves mamát. A gyerek egészsége is eléggé ráment, de ő ezt az utat választotta.
Az utolsó hetekben, annyire leromlott az egészsége, hogy fizikailag képtelen volt a mamát ellátni (combnyaktörés stb). Beadta a mamát egy otthonba. A mama könyörgött, hogy ne adja be, de nem tudott mit csinálni. Rá két hétre a mama meghalt sajnos.
Ennek már több hónapja, persze a bűntudat az elején nagyon nagy volt, de mára már egészen megbéként a helyzettel és elkezdte élni az életét, már ami még hátra van neki.
Nem tudom, melyik a jobb út, csak remélni tudom, hogy az idő majd igazolja a döntésed.
85-nek igaza van
ha a párod szeret,és nem akarja annyiban hagyni a kapcsolatot,utánad fog menni,ha nem,legalább tudod hogy rá
nem érdemes időt fordítani!
Sokat ne vacillálj drága,mert ezzel is időt pocsékolsz,ha kellesz a férfinak,akkor bizonyítsa be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!