Mi a velemenyetek, milyen csaladja lesz azoknak akik igy allnak a gyermek vallalashoz? Milyen anya lesz az ilyen no? (bov. Lent)
Egy baratnomrol lenne szo.
Sokat beszelgettunk a baba vallalasrol. O alt.ban negativan allt hozza.
A kovetkezo mondatok hagytak el a szajat.
"El sem tudnam kepzelni mit kezdenek egy siro gyerekkel."
"Ott van nekem a kiskutyam O pont eleg nekem"
Es meg szamtalan ehez hasonlo. Nem reg bejelentette, hogy terhes. Kisse ledobbentem.
Athictak minket a parommal unnepelni. Aztan ismet beszelgetni kezdtunk csajosan.
Kerdeztem mit erez, meg minden. Erre o, hat nem erez semmit csak, hogy mennyire hanyingere van es hogy milyen sz.rul van. Nem erzi, hogy ott lenne egy " babszem " ???! O.o Babszeeem? Ne hittem a fulemnek. Azota is, ha barmikor beszelunk csak azzal van, hogy o jajj Ur Isten milyen rosszul van...
Tisztaba vagyok vele, hogy mivel jar a terhesseg. Es azzal is, hogy nem vagyunk egyformak. (Hal' Istennek).
De most komolyan ezek utan, ilyen hozzaallassal milyen anya lesz vki?
Nem békéltél meg a terhességével, még mindig esz a fene miatta.
Nézd, neked attól nem lesz gyorsabban gyereked, ha tőle irigyled, hogy korábban sikerült teherbe esnie. Ez nem jog, járandóság, még kevésbé verseny.
már most irigykedő ősanyapalánta vagy.
ő így éli meg a terhességet. problem? hidd el, hogy nem fog rosszul bánni a gyerekével, ha már egy kutyáról képes felelősen gondoskodni.
sokkal szimpibbek az ilyen laza anyukák, mint azok, akik folyton stresszelnek minden vackon.
ha nem azon görcsölnél, hogy mikor lesz már gyerekem, akkor hidd el, h hamarabb lenne.
Attól még lehet jó anya!
Nem ettől függ.
Én meg mondjuk a negédes "manócska, babóca, pocaklakócska" dologtól mászok falra, meg attól, hogy más téma nincs is már a gyereken túl, csak a "szopcsi, fürcsi, kajcsi, büfcsi" témakör.
Na, én ilyenkor érzem magam pocsék anyának, mert sose álltam így a gyerekhez, se magamat nem imádtam "anyuciként".
Nem tudnék ilyen tündi-büni-édi-bédi anyucika lenni, de jó anya vagyok, és ezt tudom is!
Nem ettől függ az anyaság, az meg, hogy rosszul van, az tök természetes.
Én is hasonló dolgokat mondtam, és mondok ma is.
- Kikészít a sok hisztis gyerek
- inkább egy kutya mint egy gyerek.
Mégis van egy csodás fiam akivel nagyon jó kapcsolatom van. Nem csak az anyja de jó barátja is vagyok. Imádom, de nem fojtom meg az anyai szeretetemmel.
Amikor terhes voltam vele, én kis prütyöknek neveztem a hasam..
Ma 20 éves, és ma is néha mondom neki.."Na prütyök, ma haza jössz??"
Ma újra azt mondom, hogy ha ma lennék fiatal semmipénzért nem szülnénk mert a mai gyerekek annyira hisztisek, csak bömbölni tudnak stb..
Ettől függetlenül jó anyának tartom magam, és hihetetlenül büszke vagyok a fiam sikereire..
Kérdező, szerintem sokkal jobb anya lesz, mint az, aki még teherbe sem esett, de már nagyban tervezgeti a gyereke jövőjét, majd ha megszületik tényleg, megfojtja az elvárásaival, mert nem a gyerek valós természetéből indul ki, hanem a saját elképzelt álomvilágából.
A "csak a gyerek" c. ősanyucik valójában csak önmagukat képzelik jó anyának, valójában általában a világ legpocsékabb szülői, nem véletlen, hogy az ilyen típusú szülőknél a kisgyerekkor általában idilli és cukker, aztán a kamaszkor - amikorra gyereknek már markánsan megjelenik a saját egyénisége - átmegy pokolba.
Ahhoz, hogy valakiből jó szülő legyen, kell némi lazaság, és némi távolságtartó képesség, nem szabad, hogy bele legyen görcsölve az anyaságba, gyerekvállalásba.
valószínű éppen azért lett ő terhes, mert nem görcsölt rá. attól hogy ilyeneket mondott még lehet, hogy belül tudatalatt már akart gyerekt és készen állt rá, ezt sose tudhatod.én is rosszul vagyok az ilyen "boruljon a lábam elé a világ mert én terhes vagyok" típusú nőktől...
amúgy én is kb így állok a gyerek témához, de ha egyszer véletlenül lenne akkor azért jó anyja lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!