Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a velemenyetek, milyen...

Mi a velemenyetek, milyen csaladja lesz azoknak akik igy allnak a gyermek vallalashoz? Milyen anya lesz az ilyen no? (bov. Lent)

Figyelt kérdés

Egy baratnomrol lenne szo.

Sokat beszelgettunk a baba vallalasrol. O alt.ban negativan allt hozza.

A kovetkezo mondatok hagytak el a szajat.

"El sem tudnam kepzelni mit kezdenek egy siro gyerekkel."

"Ott van nekem a kiskutyam O pont eleg nekem"

Es meg szamtalan ehez hasonlo. Nem reg bejelentette, hogy terhes. Kisse ledobbentem.

Athictak minket a parommal unnepelni. Aztan ismet beszelgetni kezdtunk csajosan.

Kerdeztem mit erez, meg minden. Erre o, hat nem erez semmit csak, hogy mennyire hanyingere van es hogy milyen sz.rul van. Nem erzi, hogy ott lenne egy " babszem " ???! O.o Babszeeem? Ne hittem a fulemnek. Azota is, ha barmikor beszelunk csak azzal van, hogy o jajj Ur Isten milyen rosszul van...

Tisztaba vagyok vele, hogy mivel jar a terhesseg. Es azzal is, hogy nem vagyunk egyformak. (Hal' Istennek).

De most komolyan ezek utan, ilyen hozzaallassal milyen anya lesz vki?

2012. okt. 26. 17:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nagyon jó anya lesz. Ahogy egy a terhessége alatt nyálasan áradozó nőből is lehet borzalmas anya.
2012. okt. 26. 18:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, én nagyon akartam a kisfiamat, de az egész terhesség alatt foggggalmam nem volt, mit kezdjek majd vele, ha sír. Néha még most sem tudom, pedig 2,5 éves, és a húga is lassan 1 éves.

És úgy a 12. hétig én is babszemet mondtam, mert az volt és kész. Az uh-n tök úgy nézett ki, és méretben sem volt sokkal nagyobb.

2012. okt. 26. 18:11
 13/28 A kérdező kommentje:

Az fb mar attol fustol, hogy babat var... Pedig meg dokinal sem volt. Egyebkent kb 7 hetes. A velemenyet pedig kb 2-3 honapja hangoztatta.

Szeretnem, ha nem tamadnatok en nem akarok neli rosszat nagyon szeretem a baratnom es en szeretnem, hogy minden rendben legyen veluk es orok a picinek. Csak kisse furcsa volt es.megdobbento a hir. Es azert tettem fel a kerdest, hogy szerintetek lehet e jo anya mert en igen is bizom benne, hogy az lesz. Ezert vtam kivancsi. Volt e vkinek ilyen tapasztalata.

2012. okt. 26. 18:11
 14/28 anonim ***** válasza:
88%

Utolsónak igaza van. LEhet még ettől nagyon jó anya.

Hallottam már olyat, aki azt mondta, hogy nem akar gyereket, mert ha sírna akkor a falhoz vágná, aztán terhes lett és csodálatos anya lett, imádja a gyereket.

Majd ha rámosolyog a kisbabája, akkor az érzelmi világa is másmilyen lesz, hidd el.

2012. okt. 26. 18:13
 15/28 anonim ***** válasza:
60%

"El sem tudnam kepzelni mit kezdenek egy siro gyerekkel."

"Ott van nekem a kiskutyam O pont eleg nekem"

ezeket mintha én mondtam volna, csak én nekem macskám van. azt beszéltük a párommal vmelyik nap h egyszerűen a macska sokkal jobb, mint egy gyerek. nem is vágyunk rá. ha ő azt gondolja, amit, ahhoz neked semmi beleszólásod. ő élete, és kész. ne legyél kotnyeles.

2012. okt. 26. 18:18
 16/28 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom te nem vagy anya, mert ha az lennél akkor tudnád, hogy ennyiből lehetetlenség megállapítani, hogy milyen anya lesz. Lehet, hogy olyan típus, akit nem hoz lázba sem más gyerekek látványa sem maga a terhesség. Lehet, hogy később érik meg az anyaságra. Eleinte én sem éreztem semmit, mikor terhes lettem. Aztán ahogy nőtt a pocakom, úgy váltam én is "anyává". Azért teszem idézőjelbe, mert nyilvánvaló, hogy miután megszületett és növögetett, úgy erősödött bennem az anyai érzés. Ma is úgy vagyok vele, mint régen, hogy sok az idegesítő gyerkőc, sok van, akit nem bírok, mert erőszakos, a sajátomat imádom, persze helyén kezelem a dolgokat, nevelem, amikor kell. Szerencsére kezelhető nagyon. Nekem kicsit az az érzésem, hogy féltékeny vagy a barátnődre, mert babát vár.... Ez így van?
2012. okt. 26. 18:21
 17/28 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Kozel fel eve probalkozom babaval... Persze nekem nem jon ossze. :( es igen van bennem feltekenyseg. De igaza ol nen a baratnom fele. Hanen csak bosszant a "sors igazsagtalansaga". Egyebkent a 2 legjob baratnom allapotos epp. De az egyik 10 eve szeretne mar es eszmeletlenul orultem, hogy vegre sikerul. A kerdesben szereplo baratnom pedig nem akart egyaltalan es megdobbento volt eloszor hallani a nagy hirt. Mindemellett orok es mindenben segitek neki amiben csak tudok. Konyveket kolcson adtam neki meg minden. En nem irigylem tole a kicsit. Csak nem ertem a "sorsot". En sajat magam,eliteltem, hogy miert nen tudtam teljes szivbol orulni neki. De rajottem, orulok csak van bennem egy "nem ertem". A kerdes is azert van mert szerettem volna hallani, hogy igen is jo anya lehet az is aki nem tudatosan akarta a babat (sot nem akarta abszolut). Remelen, hogy az lesz.

2012. okt. 26. 18:36
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy kolléganőm, aki utálta a gyerekeket, nem tudta őket elviselni. Mindig mondogatta, hogy inkább a halál, mintsem neki gyereke legyen. Erre most egy 3 gyermekes mintaanyuka, irigylésre méltó kitartással gondozza a gyerekeit és még a nagyszülőkre se szívesen bízza őket. :D
2012. okt. 26. 18:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is átéltem hasonlót, mint te. Amikor még a volt férjemmel éltem nagyon szerettem volna babát, de a volt férjem nem akart. Viszont a másik két sógornőm állapotos lett és szültek. Eleinte volt bennem féltékenység, főleg azzal a sógornőmmel szemben, aki ott lakott velem egy házban, de aztán megértettem, hogy attól, mert én szeretnék, másnak lehet. :) Aztán azóta már nekem is van egy 4,5 éves lányom, igaz már a második férjemtől. :)
2012. okt. 26. 19:00
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Sejtettem, hogy a te válaszodat olvastam egy másik kérdésnél:

"Nekem van egy tortenetem, bar itt az "irigy" en vagyok...!

Altalanos sulis korom otavan egy baratnom. Valahogy ugy ereztem egy picike kis versenges mindig volt koztunk. Amivel neha mar kiboritott de alapjaraton nagyon szerettem es szeretem is. Pl. Pc-t csinaltattam o is ment... Ha csak telon besz vele mondtam h faj a fejem raakart tetozni ne is mondjam mar egy hete sajog neki... Ilyen kis butasagokon... Kulobosebben nem erdekel meg mara ugy voltam vele mar csak kinottuk.

Egy hete rajottem, hogy megsem.

Tudni kell mind ketten parkapcsolatba vagyunk. Es a 20 evein elso feleben jarunk. Na szval kb. 4 honappal ezelott elkezdtunk a parommal a kis babocank osszehozasat (sajnos eddig meg nem sikerult) minden honapban sot minden heten abrandoztam a baratnomnek, hogy milyen jo lesz es alig varom remelem sikerul stb. Az o reakcioja mindig az vt, hogy persze szorit meg ilyesmi. De, amikor visszakerdeztem, hogy ok nem szeretnenek e meg? Szinte Felhaborodva mondta, hogy hat Ur Isten mit gondoloj en? O meg egy gyerek? Elkepzelni sem tudnaa? Mit kezdene o egy bombolo gyerekkel stb stb. Ort van neki a gyonyoruseges kutyaja neki az pont eleg. Hat mit ne mondjak.. Meg ha nem is szeretnek babat sem beszelnek soha igy...

Erre a multheten felhivott es bejelentette, hogy o terhes... O.o majd el sirtam magam... (de nem oromombe). Tudom szivtelen dog vagyok mert nem tudtam szivbol orulni a baratnom babajanak... De jelzem mara mar megbekeltem a gondolattal (bar a hozzaalasaval nem). Kicsit igazsagtalannak ereztem az elettol, mett a kornyezetemben sorra babat varnak a holgyemenyek ugy hogy keptelenek az anyasagra es igazabol nem is szerettek volna picit. Hat mind1... Ez van sajnos.

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad."

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2012. okt. 26. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!